1:a advent

Så var det första advent...aah..är julen här redan? Har noll julkänsla men den kommer nog.
I Lördags när jag jobbade hade personalen pyntat så fint hemma hos de gamla men också i vårt personalrum.
Och ätit pepparkakor har jag minsann gjort. Älskar pepparkakor.
Helgen har annars varit lugn, träning och jobb i Lördags och idag har jag varit en sväng till Farsta med Johan och letat skor. Johan hittade ett par och jag inga. Men jag ska ju shoppa löparskor till veckan så jag blir nog pank ändå. Efter vår lilla shopping styrketränade jag i Farsta, gick bra och nu efteråt känner jag av träningsvärk.
Nu på kvällen har Marie varit här och vi har tittat på film och pratat en massa om våra liv.
Skönt att ha så fina vänner som man kan dela allt med.
Ska även ses imorgon..på jobbet.

Har för övrigt bara hunnit med att ställa fram en ljusstake men jag ska ta mig tid till mer pyntning i veckan.

Nu är det sängdags.
Snart ny vecka och nya tag. Den här veckan ska jag satsa på uppsatsen och verkligen skriva ihop något. Jag måste.
 

Natti natti
/
K


Slumdog

Haha, så känner jag mig lite idag. Dagen började med sovmorgon och sen direkt till träningen. Lite segt var det i början men snart kom jag in i det. Kände av gårdagens simning i axlarna men det gick bra ändå. 
Började jobba kl 15.00 och det var full vart direkt och har man inte jobbat på en vecka så har man en del att hämta igen. Hade hänt rätt mycket, klarade i alla fall av kvällen fint och det var skönt att jobba med en mer erfaren vikarie.  

Igår kollade jag och Johan på Slumdog millionaire, mycket bra film och fint slut.




Bra låt från filmen, denna kommer jag lyssna sönder i helgen.



Later
/
K

Bad med en vän

Dagen har varit toppen, har haft en skön känsla i kroppen.
Började dagen med att besöka läkaren. Bra besked fick man där, fick ju ont i min hand sist jag boxades men det skulle tydligen vara enkelt åtgärdat med en annan lindning eller nya hanskar. Jippi, bra besked, jag sken som en sol när jag gick ut därifrån. Läkaren sa också att han tyckte det var helt rätt att slå hårt och köra på, gillar läkare som förstår sig på det där med träning och vilken livskvalite det ger. 
 



Cyklade sedan in till Skanstull och möte upp Cissi, vi simmade sedan i Eriksdalsbadet, var skönt och jobbigt. Kul att få lite ombyte och annan träning för en gångs skull. Efter vår simtur åkte vi tilll Liljeholmskajen där Cissi jobbar och jag fick se salongen som hon delar med en annan tjej. Cissi jobbar för övrigt som massör, käkade  thaimat där och åkte sedan in till stan igen. Jag gick lite i affärer och cyklade sedan hem, älskar verkligen att cykla om bara vädret håller i sig. Regn är ingen höjdare. 

Nu väntar jag på Johan, han sitter tydligen fast i tunnelbanan. Ikväll blir det god mat och en film.


Later
/
K
 

Relax

Idag har jag känt mig helt slut..Mest i kroppen men också i huvudet. Orkar inte tänka eller planera något. 
Har flängt runt en massa varje dag den här veckan, jag vet att ingen tvingar mig till det men ibland får jag sådana där ryck när jag bara måste göra tusen saker på en och samma gång. Givetvis blir jag helt slut nån dag senare.
Igår vart det mycket träning och det känns i kroppen idag.

Kommer därför ta det mycket lungt idag och bara vara.
Det är guld värt att bara kunna göra ingenting och bara relaxa.
Har dock bokat mig på Yoga ikväll, det är bra för att stressa ner, man blir så avslappnad och för min stela kropp är det ett måste.




(Kakan på bilden är inte den jag har gjort, min står ännu i ugnen)

Har precis bakat en lite kaka- sockerkaka. Är så himelskt gott att slicka skålen, finns inget bättre. Behövde verkligen socker där ett tag, snacka om sockerberoende. Med gott var det, sen får man väl äta lite av kakan när den är klar också. Får förresten besök här sent ikväll. En nära vän till familjen ska vara fotograf på hästshowen som är i Globen denna helg och då brukar hon bo här. Jag tycker det är mycket tevligt då jag ser henne som min reservmamma, dessutom är hon och mamma så olika så det blir ett bra kompliment =) Min reservmamma A jobbar dessutom på min gymnasieskola så då får man alltid höra lite om vad som händer där.


Later
/
Kristin


Att se fram emot

Idag ser jag fram emot att jag ska få träffa en Personlig tränare på SATS och gå igenom lite vart jag vill komma med träningen samt att få lite övningar.

I och med att jag är spänd/stel i ryggen (kommer och går) så vill jag gärna satsa på att stabilisera upp bålen och träna mycket mage. Skulle även vara kul om man kunde få fram några rutor kanske? Vet dock att det mesta för min del hänger på maten och jag tror inte jag vill äta så nyttigt som man säkerligen borde göra för att få finare kropp. Tycker redan att jag har en bra kropp, men skulle så klart gärna få lite mer synliga muskler.

Dock är prioritering ett just nu att bli rörligare i kroppen för stark är jag redan och det är till viss del det som bidrar till att jag är stel. 

På morgonen har jag varit ute på en ca 40 minuters promenad. Försöker gå ganska så snabbt, blir varm och lite svettig men inte som när jag tränar. Var även ute igår morse på en sådan promenad, är ett bra sätt att vakna till på, det är skönt att vara ute det är bara jobbigt att veta vad för kläder man ska välja. Ibland blir det för varmt och ibland för kallt och jag gillar inte när det har regnat och det är halt ute.

Nej, nu ska jag göra mig iordning, snart dags att dra till SATS och sen blir det plugg i eftermiddag.

Later
/
K

Bio: New Moon

Ikväll var det dags, filmen alla talar om nu och som man hört mest dåligt om. I alla fall har jag hört att många varit besvikna på den. Vi var ett gäng på 6 personer som gick ikväll på Rigoletto, det var smockat med folk, som tur är hade vi superbra platser och såg mycket bra. 

Jag tycker filmen var helt okej, ja ettan var bättre men jag tyckte ändå den här filmen var bra. Jag är absolut inte besviken men det är klart att boken är bättre men så är det väl nästan alltid? 
Till de som klagar: Läs boken först! Det måste vara hur svårt som heslt att få med allt som händer i boken, speciellt när mycket av det som står i boken är sådant som karaktärerna inte säger högt utan bara tänker. Jag tycker att filmen vart bäst för att Taylor Lautner var så bra i sin roll som Jacob. 



Har för övrigt haft en underbar helg, en riktigt social helg när jag träffat många vänner och bara gjort roliga saker. Känner mig dock helt slut nu, nu är i alla fall min födelsedag över och likaså firandet av den. Hade litet kalas här igår och bjöd på tårta och kvällen avslutades med att vi var 4 styckna som åkte in till stan och gick ut. Fick dansa en del och det var ett tag sen, har även bestämt att vi ska ut en till gång innan jul och bara dansa.
Ser fram emot det =)

Förutom bion idag har jag mest sovit ut och jag hann även med att köra ett Body Pump pass innan bion. Härligt.

Later
/
K

 


Snart är väntan över..

Imorgon har New Moon premiär på biograferna här i Sverige. Själv ska jag se filmen tillsammans med ett gäng kompisar på Söndagkväll. Kommer bli en toppen helg, ser verkligen fram emot det men vad ska jag baka för tårta tills på Lördag? Hmm, något ska jag nog hitta på.

Idag har jag suttit och försökt skriva ihop en jobbansökan. Ska söka ett vikariat som troligen börjar nu och fram i vår som lärare i psykologi. Tror dock inte att jag får det, det lär väl bara hur många som helst som söker men det gäller ju bara 25% så det är ju inget man kan leva på. Önska mig lycka till i alla fall.






Ska bli så spännande att se filmen man jag tror jag har för höga förväntningar på den...
Så himla roligt att flera av mina vänner börjat läsa böckerna, som jag äger allihop, och att alla älskar dem.

Någon mer som ska se filmen nu i helgen?


Ikväll blir det box som träning, ska strax dra är inne vid Stureplan ikväll.


Later
/
K

B-day

Så nu är man 25 år.
Känns bra, har haft en toppen födelsedag här hemma i Värmland hos mina föräldrar.
Saker och ting förändras.
Min lillebror har flyttat hemifrån! Känns nästan mer konstigt än att jag är halvvägs till 50.
Men jag är så glad för hans skull, han har en superfin liten etta och verkar gilla att nu stå på egna ben och komma och gå som han vill.
Känns också lite skumt att jag faktiskt aldrig bott ensam som han gör nu. Jag har alltid bott ihop med Johan.
Fick precis allt som jag hade önskat mig (och det var väldigt mycket) och mer därtill.

Har bland annat fått:

Fitness boll
Yogamatta
Julkalender
Presentkort från Stadium
Tofflor
Regnställ
Pengar
Skor

Känner mig extremt bortkämd just nu och jag är väldigt tacksam och rörd för alla fina gratulationer jag fått av vänner både genom sms, facebook och via telefon. Och nästa helg blir det kalas hemma hos mig. 

Sammanfattningsvis har den här födelsedagen varit en av de bästa.

Take care
/
K

Jobb & träning

Så kan min dag sammanfattas. Först jobb och sedan träning.
Tog ju som jag tidigare skrev en lång sovmorgon imorse och sedan började jag jobba kl 13.00
Vart dock lite fel med lunchen idag så inte förrens kl 15.00 åt jag och då var jag hungrig som en varg, åt nog för snabbt då för senare fick jag magknip. Inte så kul när man ska träna men det gick. Bättre för mycket mat än för lite enligt mig i alla fall. Vill ju inte kolapsa i salen. 
 
Körde Body Combat och klassen var som vanligt bra. Det stod två killar bakom mig idag och de var riktigt bra för att vara nybörjare. Tycker fler killar ska våga prova på gruppträningsklasser. Det är tuff och jobbig träning som passar för både killar och tjejer. Vet inte riktigt hur min träningsvecka kommer att se ut eftersom jag åker bort i helgen men jag vill hinna med:

1 eget styrkepass. 
1 yoga klass
1 box klass
....och gärna en ytterligare Body Combat-klass. 

Kan nog bli svårt för jag vill inte träna varje dag men vi får se. Imorgon kanske det får bli egen träning. 

Imorgon jobbar jag också 13.00-17-00 och sedan ska jag vara ledig några dagar. Ska bli skönt,bara sitta med plugget. 

Later
/
K
 

Utvilad och redo

Att sömn är viktigt vet väl de flesta, det är viktigt för att klara av motgångar, tackla vardagsstress och så hållmer man sig friskare om man sover ordentligt.
Jag har aldirg haft någon typ av sömnproblem, jag kan vara mycket stressad och må dåligt av det på andra sätt men sova det kan jag alltid. Och det är jag mycket glad över för man känner sig alltid mer pigg efter att man sovit ut några timmar.
Så idag tog jag mig friheten att sova till 9.30, hade tänkt gå upp 7.30 men eftersom jag och sombon spelade schack till 00.30 i natt så var jag alldeles för trött för att gå upp när väckarklockan ringde.
Idag ska jag jobba 13.00-17.00. Brukar inte gå att jobba så lite en dag mrn idag är speciellt eftersom de ordinarie ska iväg på någon utbildning/teater så då hoppas jag in. Samma sak imorgon, ger i alla fall lite pengar. Sen jobbar jag hela Fredag också och sen drar jag mot Karlskoga och firar min födelsedag.

Den här veckan kommer bli så bra. 

Det bästa är att jag nu inte har ont i armen längre. Så ikväll försöker jag mig på lite träning, men det kommer nog ändå att kännas och träningsvärken kommer väl bli värre än någonsin. Känner annars att jag ätit så dåligt nu några dagar när jag varit sjuk att jag måste syra upp detta, har ett mål om hur jag vill att kroppen ska se ut och hur stark jag vill vara till nyår. Vi får se, den här veckan kommer det bli en hel del träning i alla fall. Imorgon ska jag prova ett nytt på som finns på SATS och som heter Shape. Ska tydligen vara lite mer rörelseträning, vilket jag är i behov av och snällare mot kroppen än Body Pump. Alltid kul att prova något nytt. 


Ha en trevlig dag
/
K
 

Ont i armen

Ja, den här biverkningen att jag har ont i min västra arm hänger fortfarande i. Men blir lite bättre dag för dag. Störs inte så mycket av det idag och imorgon blir det jobb och det ska nog gå bra.
Men ändå, inte kul att ha ont i armen men idag mår jag i alla fall bra i övrigt.
Igår och idag har mesta tiden ägnats åt att glo på film.
Igår kväll såg Johan och jag Änglar och demoner och beställde hämtmat och käkade snacks.
Känner mig rätt onyttig idag men men nästa vecka ska förmodligen armen vara helt okej att träna med. Längtar tills jag får träna Body Combat och box....
Idag tittade vi på den tecknade filmen Monsters vas Aliens, tycker den var rätt rolig faktiskt.
Änglar och demoner var också helt okej men jag tycker Da Vinci-koden var bättre.

  

Annars händer inte mycket, laddar inför en ny vecka och nya tag.
Har en hel del att göra med min uppsats till veckan, måste verkligen leverera något innan jul. Och det är ju jul snart, har inte fått några direkta julkänslor ännu men jag älskar julen och snart är den här.
Men först fyller jag 25 år.
Det är för tusan exakt en vecka kvar tills dess imorgon. Och dagen kommer firas hemma i kära Karlskoga och så blir det fest för vänner här helgen efter. Blir toppen.


Later
/
K

Biverkningar ja

Nu är jg sjuk.
Började igår eftermiddag runt 15.00-16.00 tiden. Kände mig hängig och hade mer ont i min arm där jag fick sprutan. På kvällen kände jag mig lite som när man har en influensa, jag hade ont överallt i kroppen samt att jag kände mig väldigt svag och trött. Hade ingen aptit och det är väldigt ovanligt när det gäller mig. Tog en alvedon innan jag somnade och vaknade kl 02.00 och kände mig lite bättre.
Gick dock inte iväg till jobbet idag för jag har fortfarande väldigt ont i min vänstra arm och känner mig inte kry.
Men jag hoppas att dett släpper imorgon eller senare idag.

Tycker i alla fall att jag tog rätt beslut att ta vaccinationen tänk att få det här fast ännu värre och kanske vara sjuk i 2-3 veckor, nej usch det räcker med att jag kände mig sjuk igårkävll och idag.

Men så säger de ju att blir man sjuk så vet man att vaccinet har tagit. Så på mig har det tagit i alla fall.

Lugn Fredag nu med andra ord i soffan och sängen.

Later
/
K


Vaccinerad mot svininfluensan

Gick upp 7.30 idag och gick nästan direkt till vårdcentralen som ligger ca 100 meter hemifrån.
Men där var det lång kö, inget speciellt bra system från vårdcentralens sida, de sa att det aldrig varit så mycket folk där förut, men hallå vad hade de väntat sig. Alla vill ju ha vaccinet och man vet ju att det förmodligen tar slut redan imorgon. Jag väntade där i ca 45 min och själva sprutan fick man på 3 sekunder typ. Så nu är man vaccinerad, tycker att så många som möjligt ska gå iväg och vaccinera sig. Ännu har jag inte kännt av några biverkningar men det har bara gått ca 2 timmar..får återkomma om detta kväll. Min mamma kände ingenting av vaccinationen så jag hoppas att det blir detsamma för mig. Dessutom hade jag redan ont i båda armarna innan  vaccinationen, har världens träningsvärk i axlarna så det kanske inte blir värre än så...

Nu ska jag plugga en liten stund för i eftermiddag ska jag träffa min handledare på universitetet och förhoppningsvis få en hel del hjälp med statistiska beräkningar. 

Johan kom iväg sent till jobbet idag så han kommer antagligen inte hem förrens vid 19.00 tiden så jag kommer få en kväll för mig själv. Kanske ska fika efter mötet med min handledare med min vän G, men vi får se hur allt blir.

Ha en fin Torsdag
/


Inget Vaccin

Idag trodde jag att jag skulle kunna gå iväg och vaccinera mig mot svininfluensan men icke...
Tydligen skall enbart barn och ungdomar upp till 18 år få vaccinet här i Sthlm denna vecka dessutom är vaccinet slut nästan överallt. Typiskt.
Jag vill ju ha vaccinet nu.
När Johan vaccinerade sig i Fredags så sa de att det var öppet för alla. Jag vill verkligen ta det där vaccinet nu.
Tycker det är helt självklart att man ska ta det.
Tror inte alls att man kommer få några farliga biverkningar, man kan ju alltid få biverkningar av vaccinationer och mediciner för den delen men man måste ju tänka lite på andra människor också. Ju fler som tar dessa bättre skyddade blir samhället i stort.

Nej, nu ska jag ner och hämta upp tvätt och sen blir det att laga någon lunch.

/
Kristin

Min helg hemma

Åkte tidigt på Lördagmorgon till Kga.
Kom fram vid lunch tid och lillebror hämtade mig i Degerfors.
Kom hem och hann inte göra så mycket innan våra gäster kom.
Det var meningen att de skulle ha med sina barn som är i min och Eriks ålder men det hade kommit upp andra saker så det vara bara deras föräldrar med. Men det var trevligt att prata med dem och äta god mat som mamma hade gjort.
På Söndagen tog jag lång sovmorgon och så var jag min bror och min pappa ute i ca 3 timmar och krattade löv. Tungt jobb men rätt kul också. På kvällen åkte vi hem till min farfar som i Lördags fyllde 84 år.

Lite bilder därifrån:



Min familj och farfar. Tårtan hade mamma gjort och den var supergod.

 


Min farfar Anders. Den grå tröjan fick han av oss i födelsedagspresent. Alltid svårt att hitat på något för han har ju allt och önskar sig inte något speciellt.


Nu är jag i alla fall hemma i Sthlm igen, känns bra.
Hann till och med shoppa lite när jag kom hit idag. En fin Orrefors skål från Myrorna. Nu försöker jag ta reda på vad denna skål heter. 



Vad tycks? Att jag är intresserad av glad är något jag tagit efter min farfar och min farbror, de har mycket glas från just Orrefors och nu på sistone har även mina föräldrar börjat samla på sig en massa fina saker.

Min skål fick jag för 125 kr.

Nu iväg mot träningen, som jag har längtat.

/
Kristin