Städar

Fredag, städdag för Johan och mig. Imorgon blir det klas här hos oss för några av våra vänner och vi har höga tankar om hur det ska bli. Vi ska äta kräftor och en massa pajer, sedan har Johan recept på någon jättegod förrätt och efterrätt. Jag kan inget om sådant, det får han sköta.

Däremot kan jag städa om jag vill, vilja eller ej, idag måste jag städa hela dagen. Finns alldeles för mycket skräp här i lägenheten. Usch, får se om jag hinner in till stan i eftermiddag, ska byta några kläder jag köpte förra veckan. Är också inne på att köpa en kläning från Mq som jag kan ha imorgon. Vi får se vad som hinns med.

Ikväll blir det nog inte speciellt, kommer nog vara helt slut efter veckan, har varit hemtenta och en massa annat. Dessutom börjar vi en helt ny kurs på Måndag och vi måste nästa fixa böckerna innan dess. Fattar inte att det alltid är så dåligt med tid emellan kurserna. Ska i alla fall läsa om människors utveckling ur ett psykologiskt perspektiv så det är ju min grej till viss del. Inte för att jag är så värst intresserad av hur spädbarn utvecklas men ändå, känner ändå till en del teorier inom området. Blir roligare än förra kursen i alla fall.

Nej, nu måste jag dra. Håller på att tvätta och snart kommer Johan hem med hämt-mat. Alltid lyx.

*Bye*

Go Britney


Onsdag eftermiddag, nu börjar jag vakna till. Har haft så fruktansvärt ont i huvudet hela dagen.
Sover för dåligt, tror jag.
Idag måste jag dock vara effektiv för imorgon ska vi lämna in vår hemtenta och jag är inte klar ännu. Opps.
Har för övrigt inte gjort något speciellt idag, min älskling har lagat supergod lunch till oss båda idag, mums. Så nu får väl jag ta disken =) 

För övrigt lyssnar jag mycket på musik nu. Har därför kommit fram till att Britney Spears nya Gimme more inte alls är skräp. Tycker faktiskt den är helt OK, låter som det hon tidigare gjort. Fattar inte varför alla klagar så på den stackars tjejen, vad har hon gjort som är så hemskt egentligen?
Just nu har i alla fall jag två låtar av Britney på på min ipod: Gimme more och Outrageous.

Sitter idag alltså idag med min hemtenta, handlar om disciplin och valfrihet kan man säga. Ganska så djupt ämne, haha. Det har i alla fall varit en bra kurs och vår klass är underbar. Känns verkligen skönt att gå i en klass där man kan tala med alla om man vill och där alla är väldigt stöttande. Lärarna har också varit bra hithills. Nästa moment vi ska lära handlar mer om utvecklingspsykologi har jag förstått, så lite av det har jag väl hört tidigare. Ska i alla fall bli kul, kommer antagligen komma in på genus och könsroller. Ett av mina favoritämnen.

Nej, nu ska jag plugga, ska på Pump ikväll och om vi hinne ska jag och Johan åka in till stan och handla lite mat och liknande.

Bye

Trött på skola


Helgen har för mig inneburit en hel del plugg. Är helt slut nu.
Ska lägga mig, är ännu inte klar med tentan men imorgon måste jag i alla fall vara färdig att berätta för klassen vad jag tänkt mig. Hoppas det går bra, Johan har läst igenom min text nu ikväll. Så himla glad att jag har honom.

Har som sagt haft en helg fylld av plugg och lite nöje. I Lördags var jag och tränade Combat i Farsta annars har jag varit inomhus hela helgen. Har dock tittat på bra skräckfilmer i helgen. Saw 1 och Saw 2, vart rädd som bara den efter första men ändå ville jag gärna se tvåan. Nu efteråt vill jag även se trean, men ettan är helt klart bäst hithills.

image37

(Bild från Saw, ettan).

Helt klart en bra skräckfilm som verkligen får en att bli rädd, eller kanske uppskatta livet mer? Seriemördaren i denna film är i alla fall en riktigt läskig gubbe som känns helt omäskligt elak och påhittig i hur man torterar människor. Mycket blod är det så om man tycker det är äckligt ska man nog inte se filmen.


Nej, måste sova nu. Ska upp om typ 6 timmar, gillar inte att få för lite sömn.

God natt

Hemtenta!


Idag sitter jag hemma och försöker komma igång med min hemtenta som ska lämnas in på Måndag.
Det går sådär.
Jag vet inte riktigt vad jag sk skriva om ännu, har börjat i alla fall. Tycker inte om denna uppgift vi fick för den är för "fri", man får utforma den precis som man vill. Jag vet inte, vissa tycker sådant är bra men inte jag. Det är skönt att veta vad man ska göra och vad lärarna har för syfte med examinationen.
Men icke i detta fall.
Får väl sitta med detta imorgon och på Söndag också, kommer inte vara klar innan dess är jag rädd för. Enda lyckan är att jag får köra Combat imorgon i alla fall.  

Mamma, pappa och Erik skulle förrsten ha kommit till Sthlm och hälsat på mig i helgen men pappa har blivit sjuk, har feber, så de vart tvungna att ställa in. Synd, men samtidigt har jag bara dåligt samvete för att jag ändå inte skulle ha haft tid att umgås så mycket med dem. Jobbiga hemtenta. Är verkligen inte glad för denna hemuppgift. Ibland är allt skolan bra krånlig.
 
Ska i alla fall hålla på nån timme till idag med detta, det går sakta. Har annars inte gjort mycket annat idag, Johan och jag tvättade på förmiddagen men nu är han iväg till universitetet så jag är ensam hemma nån timme till. Händer ingenting ikväll, kunde ha gått på bio med Marie men jag kände att jag behövde vara hemma och ta det lungt. Jag brukar ofta bli lite stressad när det är hemtenta, man kan liksom inte lägga ner det. Det är jobbigt.


Nej, nu ska jag plugga vidare. Kul Fredagskväll jag har då.

Hoppas andra har det roligare =)


Höstdag


Lördag morgon.
Bästa dagen i veckan tror jag. Alla Lördagar börjar på samma sätt. Jag går upp och äter frukost som består av gröt, sylt och mjölk i 99% av fallen. Idag har jag även tryckt i mig några riskakor för att få extra energi till Body Combat passet som börjar kl 12.00. Har blivit lite besatt av dessa riskakor, de har en så god kryddning som är ganska så salt. Mums.



Ser som sagt fram emot träningen och efter den åter jag hem till lägenheten där Johan förmodligen äntligen lyckats ta sig upp ur sängen och kommit iordning och så äter vi lunch ihop. Ganska så skön start på dagen. Önskar att det fanns lite fler dagar som började som den här.

image36


Tog en bild alldeles nyss från ballkongen ut på den lilla parken eller vad det nu är som ligger neranför oss. Det ser riktigt höstaktigt ut, tycker jag. Det har ju också börjat bli mycket kyligare än det tidgare varit, har köpt ett par nya handskar & en sjal som jag börjat använda. Idag ser det ut som om det kan bli regn, gör dock inte mig någonting för jag kommer mest hålla mig inomhus idag. Har en hel del att plocka med här hemma i lägenheten, mina föräldrar kommer hit nästa helg så det är nog lika bra att börja städa nu, det finns ju en del att göra!!!! Hur ska man någonsin orka skaffa hus om man tycker det är jobbigt att städa en lägenhet?  



Pop corn

Fredag!

tack gode gud för att denna veckan äntligen är över. Har haft så mycket i skolan + att jag inte sovit så bra denna vecka. Har blivit så sent eftersom jag pluggat efter jag kommit hem efter träningen på kvällarna och det brukar vara runt 21.30 och sen ska man äta först då och sedan plugga. Nej, det blir såklart inte så effektivt, men har ändå försökt och ibland har det gått.

Idag hade vi ett seminarium mellan 9.00.12.00 så det var väldigt skönt att få åka hem och äta lunch och ta det lungt. Har inte pluggat något idag. Har varit och kört Bpdy Pump på kvällen. De har precis bytt program nu så det är helt nytt så det  blir att vänja sig. Gillar det nya sådär, inte så mycket bra låtar faktiskt. Men något som är väldigt bra är faktiskt avslappningslåten, den sista i programet, när man stretchar.

Har hittat låten på Youtube, underbar site förresten=)
Bandet heter: All American Rejects och låten heter: It Ends Tonight. Har lyssnat på några av de övriga låtar de gjort och de är faktiskti helt okej. Jag hade inte hört dem förut men jag har ingen "bra koll" på musik och artister överhuvudtaget. I alla fall underbar musik tycker jag, har säkert lyssnat på låten minst 10 gånger i rad nu ikväll.



Ikväll har jag inte hunnit med något speciellt, är trött efter veckan och har i alla fall haft lite mysigt med Pop Corn tillsammans med älsklingen, som lyxade till med en pizza ikväll. Har kollat på serien Blade ikväll, både Johan och jag tycker serien är helt okej.


Har också pratat med lillebror idag, han behvöde något råd om kläder, kul att han ringer. Måste erkänna att han har bra smak när det gäller kläder även om det är en dyr smak han har. Men men, han köper vackra kläder medan jag köper träningskläder, smycken och väskor. Alla har vi våra laster.

Nog för idag. Ska upp tidigt för att gå på Combat imorgon.

Bye

avbrott

Sitter och försöker plugga nu på eftermiddagen. Går inte bra, är så himla konstig och tråkig text vi ska läsa  till imorgon på seminariet. Inte bra.

Har varit i skolan  idag på förmiddagen, hade seminarie, ett ganska så givande ett. Fick igång en bra diskussion i klassen och jag är verkligen bra för att vi har en sådan underbar klass, alla får komma till tals och slipper känna sig nervös inför de andra.

Just nu är det annars inte mycket som händer i livet. Försöker få dygnets alla timmar att räcka till, det är inte möjligt denna vecka men ändå. Man vill ju hinna med skolan och vara i skolan men samtidigt ha fritid.

Ikväll ska jag i alla fall ge mig in till stan och köra ett Box pass vid sju tiden. Det blir alltså sent ikväll men det får nog tyvärr bli en del plugg då med för jag lär inte hinna med allt nu. Har noll i motivation just nu känner jag. Vill bara iväg och röra på mig, få ut energi och förhoppningsvis få ny energi.

Har idag också hunnit med att fixa så det kommer en städfirma hit till oss på Måndag och putsar alla våra fönster. Det är en underdrift att säga att de är smutsiga i dagsläget om jag säger så. Jag orkar bara inte göra alla själva och Johan vill det inte heller. Vi betalar helt enkelt för att spara oss själva tid. Får bara hoppas att det inte blir för dyrt.


Åter till boken....

Hemskt med karaoke!

Snart är så även denna Söndag slut.

Det är faktiskt lite ångest över att helgen är slut. Har i och för sig haft en bra helg och kopplat bort skolan ganska så mycket. Det enda skola jag hunnit med är att jag läst en artikel om utbildningsociologen Bourdieu och hans teorier nu på kvällen som jag skulle ha gjort i Fredags. Jag ligger alltså vare sig efter eller för imorgon. Ha. Måste upp tidigt och plugga för vi har mycket som ska läsas in denna vecka.

Den här helgen har som sagt varit väldigt skön och befriad från skol-tänk. I Fredags hände inte mycket, tränade pump på kvällen och köpte med thai mat från Kungshallen hem till mig och Johan  efter det. På Lördagen tog jag sovmorgon och men hann ändå med att tvätta två tvättar innan jag åkte till Farsta och körder Combat. Träffade där min goa vän Anna och vi lunchade ihop på en thai restaurang. Har alltså ätit ris två dagar i rad denna helg, men jag bara älskar thai mat. Kan äta det hur ofta som helst, nästan=) Kul att bara umgås med någon så där över en lunch, speciellt efter man tränat och varit nyttig. Vi pratade i alla fall om allt från träningen till våra tankar om våra framtida liv och om människors förutfattade meningar om manligt och kvinnligt, samt om våra familjer och uppväxter. En hel del som alltid är roligt att tala om och som jag skulle vilja hålla på med mycket mer tid av mitt liv med. Måste bara läsa genusvetenskap nån gång i mitt liv. Det bara är så! 

På kvällen var Johan och jag sedan bjudna till en gemensam vän till oss båda som fyllt 27 år nu i veckan och som hade kalas för alla sina vänner hemma hos sig på kvällen. Vi var därför alltså hemma hos honom igår och hade väldigt trevligt med alla som var där. Det sjöngs mycket karaoke och folk blev ganska så fulla kan man säga. Stämningen var i alla fall väldigt trevlig och vi kom hem runt 2.00. Måste också tillgägga att jag personligen tycker att karaoke är en helt värdelös uppfinning. Varför? Det är ju  egentligen ingen som uppriktigt sagt vill lyssna på någon annan, eller? Folk tycker bara det är kul för att de är så fulla att  de på något sätt tror att de på något sätt är bra. Kortfattat: Horribelt.  

För mig är 2.00 väldigt sent, jag är trött vid 00.00 och brukar alltid vilja komma i säng innan 01.00 så imorse var jag helt slut. Sov till 11.00 och åt frukost vid 12.00. har sedan varit inne till stan en kort sväng för att göra några små ärende vi inte hann med igår och sedan varit hemma och lagat mat och pluggat lite på kvällen. Men hann jag inte med idag och det känns som helgen har gått rekord fort.

Imorgon är det plugg som gäller. Ska först träffa min handledare på magisteruppsatsen på morgonen och sedan plugga det vi har på Lärarhögskolan. Ska också hinna tränna imorgon kväll. Så ser planerna ut.

*** Godnatt ***


Litteraturen tar dö på mig

Kursen jag läser just nu på lärarhögskolan har en hel del litteratur så nu är det knappt man hinner med något annat än att plugga och träna. Vi är för det mesta i skolan mitt på dagen så när ska man egentligen plugga?

Nej, just nu är det faktiskt lite för mycket i skolan. Dessutom är texterna vi läser inte alltid de mest spännande, gillar inte att läsa filosofiska texter.

Idag har jag varit i skolan mellan 12.00 - 16.00. Hade seminarium, det gick bra och vi hade en bra diskussion i klassen. Har verkligen en superbra klass nu, ska bli kul att gå med dessa alla blivande lärare ett år framåt =)

Hel sjuk egentligen att man verkligen ska bli gymnasielärare, jag börjar sakta men säkert att förlika mig med tanken.

På kvällen har jag varit iväg och kört Combat på Söder. Gick bra, trotts att jag inte åt så bra lunch. Det nya Combat programet är grymt bra och musiken är underbar.
 
Nej, nu ska jag sova, måste sätta väckarklockan imorgon, ska plugga minst 2-3 timmar på förmiddagen innan det är dags för seminarium. Kan inte säga att man har mycket till liv just nu. Suck.

Godnatt.