Juldagar

Ja, så var julafton och juldagen över år 2007.

Är hemma med familjen i Värmland och myser. Har trotts det icke- julaktiga vädret haft en toppen jul. Var så trött innan jul att jag bara njutit av att vara ledig nu några dagar och inte tänkt på skolan alls. Dock måste jag tatag i saker nästa vecka för att klara tentan. 

Julafton var i alla fall väldigt lyckat i år, synd bara att min mormor börjar bli så dålig att hon knappt orkar vara med på julafton någon längre tid. För mig har det de senaste åren blivit så att jag firar både med min familj och Johans. I år var vi hemma hos mig på dagen och åt mammas julbord och öppnade paket. Sedan vid 17.00 när mamma skulel åka till sitt jobb åkte Johan och jag med till hans föräldrar inne i stan och åt lite mer julbord och öppnade deras paket med dem. Funkar hur bra som helst. I år har jag varit dålig på att önska mig något i julklapp så jag fick främst pengar av mina föärldrar som jag kan shoppa vad jag vill för, mycket bra =) Bästa presenten fick vi dock av Johan föräldrar som köpt oss hemma -bio. Vi vart så överraskade och glada för vi ser ju mycket på film så det var verkligen superbra julklapp. 

På juldagen är det ju tradition att gå ut på statt så även i år. Var hemma hos min vän A:s lillasyster innan och hade faktiskt riktigt kul inne på statt. Dock extremt dålig musik, alldeles för gammal musik. 

Annars har jag som sagt mest tagit det lungt, varit hemam med familjen, igår var mamma och jag nere på stan lite och kollade in rean, men det var inte så värst. Knappt någon rean alls. Blir förhoppningsvis bättre efter nyår. Får satsa på julrean i sthlm istället, de började ju rea redan innan julafton i år och det gillar jag =)
 
Var också och körde ett Body Combat pass på Träningslagret igår kväll, kul, äslkar verkligen Combaten. Måste dock satsa på nya träningsskor i vår. Har slitit så på de jag har nu. 

Imorgon bär det också åter iväg till Sthlm igen. Men jag kommer tillbaka den 4 januari igen och då blir det bröllop. Ska bli så kul =) 

Nej, nu ska jag ta tag i dagen och göra mig i ordning och förhoppningsvis försöka träffa nån gammal vän idag nere på stan. 

BYe bye  


  

Helgen som varit

Helgen hr sammanfattingsvis varit lugn då jag mest varit tillsammans med pojkvännen och inte träffat några vänner eller haft några andra aktivitetet inplanerade. Träffade i och för sig Anna i Lördags på Combaten och det var ju kul men jag hade inte planerat in att jag skulle se någon på kvällen. Så igår efter träningen hyrde Johan och jag The Simpson movie och köpte massor av godis och myste i soffan. Och det var verkligen vad jag behövde, jag har varit trött sen i Fredags, tror att det har att göra med att man ställt in sig på att vara ledig nu snart, jag orkar inte bry mig om skolan längre eller om så mycket annat heller. Måste köpta två julklappar till men sen är det nog. Ska byta med min vän Filippa så henne måste jag köpa något  litet till och sen är mormor och pappa kvar. Pappa är svårast!

Idag had ejag sovmorgon till 10.30 och har ändå varit ganska så seg hela dagen. Var inne en lite sväng till stan och skulle kolla efter ett nyckelskåp till pappa men hittade inget bra och dessutom är det alldeles för jobbigt att gå på stan nu, det är hur mycket folk som helst i city. Ska nog köpa mina sista klappar på Tis eller ons.

Just nu håller jag på att laga kvällsmat, är hungrig som bara den. Ikväll blir det fiskpinnar och kokt potatis med gräddfilssås och dill. Är så gott. Imorgon ska jag i alla fall kämpa in i det sista med skolarbetet, ska egentligen vara väldigt effektiv hela den här veckan så jag har lovat mig själv att plugga minst 3 dagar denna vecka effektivt. Men det kan bli tungt, tur att Marie också ska sitta på Universitetet så man inte behöver sitta helt själv. Enda trösten fram till jul är i alla fall att jag kan träna nästa hela den här veckan. Man får väl ta i och kämpa in i det sista med det också sen blir det julmat och godis hela julveckan och nyår. Längtar så....

Bye bye 

Glöggkväll på Lucia

Torsdag, är trött som bara den. Lägger mig alldeles för sent på kvällarna och vänder på dygnet, imorse började vi 9.00 också, vilket betyder att jag måste gå upp ca 7.00 och det tycker jag är tidigt.
Vet att det är Lucia idag men jag orkade inte upp och se något Lucia tåg i år. Var annars inbjuden av två kompisar att följa med till Kyrkor som hade lussetåg men jag priorierade sömn isätllet, vilket känns vettigt då Johan och jag får besök ikväll av ett par vänner till oss på liten glöggkväll. Mysigt, men just nuär jag bara trött. Ska gå och städa lite nu, Johan har tagit all tvätt själv idag så jag ligger efter i nyttoaspekten kan man säga.

Ska bli så underbart skönt med helg, har dock inte lyckats klara av mer än två julklappar hithills så en viss stress känner jag. Ska i alla fall posta några julkort idag.

Sportiga kläder på rea


Lördag, äntligen helg. Gick dock upp hyfsat tidigt imorse helt frivilligt för att jag skulle hinna åka in till södermalm och till sportaffären Igor sport som öppnade 10.00. Jag var dock där till 10.30 men är hyfsat tidigt. Anledningen till att jag var där var att jag igår såg en supersnygg tröja där från Puma som jag då tvekade att köpa men som jag sedan ångrade mig och ville ha. Tröjan kostar bara 250 kr och det är halva priset mot vad de säljer den för i andra sportbutiker. Det är det som är så himla bra med Igor sport, att det är en outlet butik som alltid har halva priset på allt. Sånt gillar jag.

Här är några bilder på tröjan och andra fynd jag gjort idag. Har haft på mig den röda tröjan hela dagen, den är varm och värmer bra nu när det är ruskigt väder ute
=)

                         

Efter att jag kört Combat i Farsta så gick jag på stan en sväng och hittade två träningsplagg som var på rea på Intersport som jag bara var tvungen att slå till på. Det gröna linnet är från Röhnisch och är som man ser väldigt grönt. Gillar dock att det är en insyn bh i denna, det räcker för mig och så slipper man ha med separat när man ska träna. Den sista bilden är på ett vitt linne från Puma, det är faktiskt en liten puma på kanten längst ner till höger i guld. Ser hur snygg ut som helst på och på baksidan går det in så det är ingen t-shirt utan mer ett linne. Kan man nog ha att träna i men jag hade mer tänkt ha den till vardags eller till sommaren.

Jag gillar verkligen sportigt mode, jag gillar att kombinera olika märken och färger med varandra dessutom går det åt mycket träningskläder för mig då jag använder dem så ofta och man måste tvätta dem ofta. Då är det bra att satsa på lite dyrare märken för de håller ofta formen och färgerna bättre än andra. Trotts att det snart är jul, vilket jag älskar, så är jag ändå förväntansfull till våren och se hur vår kollektioen från Casall kommer att se ut. Har redan sett några godbitar och det var riktigt snygga färger där vill jag lova.

Nu ikväll är jag ensam hemma, Johan är på klubben och skulle bli sen. Jag har skrivit några julkort och städat lite. Ska nog också ta och stryka lite t-shirts till veckan. Seb blir det nog inte mycket mer jag orkar med idag, kollar nog på TV tills det blir för sent, det vanliga.

Imorgon ska det i alla fall bli kul. Johan och jag ska tillsammans börja inhandla våra julklappar. Hurra var roligt det ska bli och trängas med alla andra stockholmare imorgon inne i city. Men men nån gång måste man ju börja.  Idag har vi i alla fall inhandlat vår bröllopspresent till E och L som gifter sig i januari. Känns hiimla fint att ha det klart, nu fattas dock kläder att ha på sig på bröllopet men det tänkte jag nog försöka inhandla något här i mellandagsrean eller då direkt efter nyår. Skulle gärna införskaffa en fin kläning som man kan kan vid flera lite finare tillfällen. Har nog ingen så alls för tillfället.

*Later*


Tiden flyger iväg..

Ahha, december går bara för fort.
Nästa vecka är det Lucia! Julafton är ju snart här.
Som ni märker har jag helt kopplat bort skolan nu, men måste faktiskt ta tag i den nästa vecka, jag kan bara inte tänka på något annat än att jag vill vara ledig, pyssla med julkort och köpa klappar. Har inte köpt en enda hithills men på Söndag kanske jag och Johan ska ge oss ut och handla lite, han kommer bergis inte vilja när det väl blir Söndag men än så länge så har jag hopp. Hatar nämligen att julhandla helt själv. Man blir så himla osäker på allt man tänker köpa och så väntar man istället. Jag tycker det är extremt svårt att hitta klappar man är nöjd med. 

Fick förresten tillbaka min tenta i veckan på kursen Lärande teori och jag fick VG så jag är nöjd och glad och känner kanske därför ännu mer att jag kan lägga ner skolan för i år. Vilket jag så klart inte kan, nu läser jag nämligen terminens sista kurs: Specialpedagogik och ska ha ett utkast klart till den 10 januari om ett fall så det är ganska så mycket att göra innan jul om jag inte vill starta det nya året med råplugg. Vill jag ju inte så på Måndag ska jag försöka vara duktig och sitta med Marie på universitetet och plugga. Vi har massor av böcker och artiklar i detta moment, så det är bara att sätta igång.

Ikväll har jag varit och kört Pump, var trött men det gick hyfsat bra en då, ska i alla fall lägga mig nu för jag har sovit för lite under veckan och jag vill gärna inte vara helt trött hela helgen.

Senare ikväll har jag sett lite på Idol 2007 där Marie vann, vilket både jag och Johan tyckte var bra. Har dock inte följt Idol i år men hon har ändå väldigt bra röst och kommer säkert lyckas bra som artist.

Sist, lägger jag in en bild på ett juleljus som jag hittade på eniro. Har faktiskt själv börjat tända en hel del ljus när jag är här hemma i lägenheten. Det är faktiskt väldigt mysigt.

image54

*Godnatt*

Helt uppe i varv

Julen är snart här, vet inte vad det är med mig i år men jag är helt uppe i varv för att det snart är jul. Alla andra säger att det är ju långt kvar men jag känner inte så.
Någonting säger mig att denna julen kommer bli en mycket speciell en och då på ett bra sätt.

Idag har jag äntligen tagit tag i saken och köpt mig ett par löparskor från Löparlabbet. Väntar på att att få tillfälle att pröva dem men ikväll var jag på boxen och sparkade fel så jag kommer ha ett stort blåmärke strax över foten imorgon så jag väntar nog med springandet ett tag. I alla fall kul att äntligen ha bra löparskor.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, varit hemma och tagit hand om en del tvätt mitt på dagen och edan in till stan en sväng på eftermiddagen och gått i affärer tillsammans med min polare Johanna. Var så längesen jag såg henne, hon är så söt. Flängde runt på stan och letade kläder åt henne, det gick inte så bra för vi hade för lite tid. Hade i alla fall väldigt kul. Johanna hatar at shoppa och jag älskar det så det är en bra kombination. Hur kan man inte gilla att bara gå i affärer och titta ut saker man vill ha och som man kan köpa till andra (nu i juletider) ?

Jag hittar alltid något när jag är på stan, mest till mig själv dock men nu har jag faktiskt börjat titta in möjliga julklappar till släkten och familjen. Men det är inte lätt.

Nej, nu ska jag sova, det är alldeles för sent redan och jag börjar 9.00 imorgon, blää.

Men men, är glad och förväntansfull =)

Bara träning i mitt huvud


Måndagen har startat och där med en ny vecka men en massa träning. Idag har jag varit ledig från skolarbete och därför tagit en träningsdag, som jag ibland känner att jag behöver för att hitta lugnet i mig själv.
Kan bara erkänna att jag älskar träning och det mesta inom gruppträning då.
I förmiddags körde jag i alla fall ett Pump pass i Frasta, gick sedan till Löparlabbet som finns där och provade ut nya löparskor. Ska nog köpa dem imorgon. Vill nämligen börja springa också så jag ska investera i ett par nya skor för de gamla får jag ont av.
Köpte sedan med kina mat till mig och Johan. Ingen av oss orkade laga mat idag. Vi åt alltså grillade kycklingspett med jordnötssås och ris idag, mums.
Hade några timmar på eftermiddagen att slå ihjäl fram till nästa träning på kvällen så jag hann med följande:

* vattna orchideérna
* diska
* plocka fram våra ljusstakar och pynta lite i lägneheten.
* började skiva ett julkort.
* samt hänga en lång stund på Facebook och surfa en massa andra sidor också. vad gjorde man innan internet fanns?

På kvällen, vid 18.30 gick jag sedan på det bästa Step passet som finns vid Odenplan. För mig är det onödigt långt att åka dit hemifrån mig men som sagt, instruktören där är bäst. Finns verkligen ingen annan som kan mäta sig med hans pass, musiken är bra, och det är roligt och fullt ös ALLTID.
 
Har i alla fall hittat den riktiga julkänslan inom mig, längtar så tills julafton och allt roligt som sker då. Men tiden fram tills dess är också väldigt mysig, dock inte all de stress som alltid tycks komma. I år ska jag verkligen inte försöka hetsa upp mig så för allt jag borde hinna göra. 

Just nu längtar jag dock efter en lussekatt, ska försöka baka antingen lussekatter eller pepparkakor innan jul i år är det tänkt. Fick ju i födelsedagspresent av lillebror två fina pepparkaksmått som ser ut som mumin och muminpappan som jag ju måste pröva. Men visst ser lussekatterna här nedan också goda ut.

image53 


Bye Bye, eller Godnatt kanske. Jag ska i alla fall sova nu =)

Julmarknad på Konstfack

Idag (första andvent) har jag varit med min vän Yen till Konstfack på deras julmarknad. Fast Yen själv går på skolan hade hon inte varit där förut så vi var båda förväntansfulla. Och det var en riktigt bra marknad, fick en massa julstämning när vi gick runt där för många hade ju gjort olika sorters julpynt och så kunde man ju självklart handla julklappar där. Det var mycket folk men tydligen hade vi tur som kom idag för igår hade det varit värre.
Egentligen skulle vi ha gått igår men det var jag som vart så sen att vi skippade det, gick dock på stan igår tillsammans så det har varit mycket shopping för min del.

Köpte idag på Kostfack i alla fall ett armband som jag är väldigt nöjd med. Kostade 120 kr, Yen köpte ett likadant. Köpte också 4 julkort, ska försöka börja skiva några redan ikväll tänkte jag.  


 






Har i alla fall haft en superbra helg, skönt att sova ut idag. Har också hela helgen haft A-L här på besök, en vän till familjen men hon har varit ute på äventyr hela tiden så vi har mest pratas vid sent på kvällarna. Hon åkte i alla fall härifrån tidigt i morse när jag och Johan sov. Kul i alla fall att hon numera vet hur vi bor, hon är alltid välkommen tillbaka.



Hann träffa Marie igår kväll också, vi hyrde en film och slappade i soffan hela kvällen, skönt att bara inte göra någonting ibland. Nästa vecka börjar min nya kurs på riktigt men jag kommer nog inte göra så mycket den här veckan, idagsläget är det oklart vad vi ska läsa så då slappar jag helt enkelt. Så lat är jag för tillfället. Det är ju jul snart, måste ta lite tid nu i veckan att köpa julklappar och andra uppdrag som ska uträttas innan man dra hemåt till Karlskoga. Längtar dock väldigt mycket tills man får träffa familjen igen och alla gamla kompisar. 

Bye bye