Inhandlat idag

Dagens köp:



Vit adidasväska från Intersport, 300 kr. Har gått och kollat på den här nu ett tag, perfekt att ha till skolan, man får plats med mycket saker: matlådor, block till och med en dator skulle man nog lätt få plats med.




Hittade också det här tuffa armbandet i plast på H&M divided avdelningen, 39 kr. Satte det direkt på mig, sitter perfekt.
Det andra armbandet jag ha rpå mig fick jag av mamma när jag var hemma nu senast. De had förresten en hel del rea på H&M nu, vart sugen på ett och annat plagg men hade inte tid att prova, kanske får bli till helgen.

Håller annars just nu på och läser idrottspsykologin, ska ha lektion ikväll om grupper, kommunikation och ledarskap. Tycker verkligen att det är intressant men orkar bara inte sitta och läsa, antar att jag fortfarande är lite seg sen helgen. Försöker att stressa av lite, allt löser sig ju till slut.

Later
/
K

Inte så bra idag

Har inte fått något gjort idag och dessutom har jag kännt mig stressad större delen av dagen.
Jag vet att jag måste göra någonting åt det, bara jag kan förändra mina tankar.
Har tränat i kväll men det gick för ovanlighetens skull inte heller så bra, dagens grubblerier har tagit alldeles för mycket energi av mig. Hatar när det blir så.
Men jag vet att jag bara måste försöka att tänka positivt, imorgon är en ny dag= nya chanser.
Imorgon ska bli en bra dag..

Glad att jag har min kära sambo som stötar mig när jag behöver det, livet är inte alltid roligt.
Har i alla fall ätit goda pannkakor ikväll med hallonsylt, det var längesen och pannkakor är så underskattat, det är ju för tusan supergott.

Natti natti
/
K

Hemma och stökar

Måndag. Helgen har varit full av jobb.
Jobbade kväll på Lördag och dag igår. Det blir lite dåligt med sömn då men det gick ändå helt okej.
Bra extra jobba är det i alla fall. Nästa gång jag ska jobba är på Söndag och då blir det kväll igen.

Idag har jag inte hunnit med så mycket ännu, har städat och sorterat lite i badrummet, samt diskat och gått ut med tomglas och sådant som ibland måste göras. Har också lockar håret Måndagen till ära, tycker att sådant ibland kan få en på lite bättre humör. Men just nu känner jag mest dåligt samvete för att jag måste plugga mycket fram tills på Torsdag, har en mindre tenta på kvällen då och imorgon har jag idrottspsykologin som jag måste läsa klart idag till!
Johan är i alla fall hemma nu så den här veckan är vi två som kan hjälpas åt med allt här hemma.

Helgenslåt och dagens med för dne delen är den här med Lady GaGa, den är bara så bäst. Vill bara dansa massor när jag hör den. Kanske blir det också utgång till på Fredag. Vi får se...en dag i taget... nu är det plugg som gäller!



Dagens schema

Vaknade halv 10 imorse och det var väldigt skönt att för en gångs skull få lite sovmorgon, det blir sällan det på vardagarna då jag försöker gå upp tidigt så jag hinner ut innan jag måste sätta igång med dagen.
Johan kom i alla fall hem igår, det känns så skönt att ha honom hemma nu ett tag. Vi hade tänkt äta lax men ingen orkade laga något så vi gick till en närliggande restaurang och köpte supergod pastarätt med en massa god ost och kyckling till. Har rester kvar som jag ska äta senare idag.

Gick förresten bra igår för Anna och mig på Body Pumpen, det var mycket folk på klassen så vi stannade kvar lite efteråt och så gick jag igenom några av de övningar som Anna kände att hon nog inte hängde med på. Sen provade vi också på lite box, tror hon kommer bli grymt bra på det för hon är så himla stark i benen den tjejen. Så nästa vecka blir det SATSBox =)

Min dag ser ut som så:
- Träning, Body Combat, 12.00-13.00
- Lunch hemma runt halv två.
- Börjar jobbet kl 15.00- 21.00.
- Hemma runt 22.00

Det var tur att vi somnade så tidigt igår, runt halv 11 för nu kommer jag nog klara dagens schema. Ska dessutom jobba dagen imorgon också. Johan hade tydligen sovit endast 3 timmar mellan Torsdag-Fredag så han är ännu mer slut än jag och så ska han tydligen till Uppsala och festa ikväll....det är fullt ös här...

Ha en underbar Lördag
/
Kristin

Äntligen Fredag

Jippi, det är en bra dag idag. Det är Fredag.
Johan kommer hem, ska bli mysigt ikväll med god mat och mycket häng i soffan.
Jag och Anna ska köra Body Pump, jag har börjat med det två gånger i vecka nu för jag orkar inte ta tag i min egen sktyrketräning just nu. Kul ska det i alla fall.

Håller också på och planerar nästa månad, jag skulle väldigt gärna vilja gå på Skolmässan som är i Älsjö och lyssna på en del seminarier. Vi får väl se, alla lärarstudenter får komma in gratis och lyssna på seminarierna i mån av plats. Frågan är bara hur många platser det finns och hur många som kommer att vlija gå. Jag skulle gärna lyssna på Per Måhl och gå på något seminarie om genus och jämnställdhet mellan tjejer och killar. Får också besök av en vän från Karlstad i Oktober och så måste jag planera in en hemresa till Karlskoga nån gång också. Min pappa fyller ju år den 3 oktober och min farfar den sista så det vore kul att komma hem nån gång där.

Nu ska jag plugga lite idrottspsykologi.

Later
/
K

Torsdagsstök

Dagen har gått fort, redan eftermiddag och jag som har kvällslektion ikväll också. Kom i säng så sent i natt så jag var riktigt trött när klockan ringde vid 7.00. Kom väl iväg ner till tvättstugan runt halv åtta och gick sedan min morgonpromenad. Gick ändå rätt bra, vaknade till ganska så snabbt och det är så himla härligt att vara ute på morgonen, rätt varmt var det faktiskt redan då och nu på dagen har det ju varit strålande väder.

Har i alla fall hållt på och tvättat hela förmiddagen idag, har också handlat och lagat mat, inte mycket mer.
Längtar mest till imorgon då Johan kommer hem och vi får lite tid tillsammans. Nu ska jag läse ett dokument som betyg och likvärdighet. Måste komma igång med den här kursen nu. Har en slags tenta nästa Torsdga och hithills har jag inte gjort värst mycket.

Jag idag:





Adidas för hela slanten och svart vit. Har till och med svart nagerlack!

Later
/
K

Onsdag

Onsdag, inte så värst vacker väder ute idag.
Var dimmigt imorse när jag tog min morgonpromenad. Första dagen den här veckan så nu ska jag hålla på resten av veckan ut, dock ej på helgen för då vill jag ha sovmorgon.

Ska strax sätta igång och plugga, lite sen idag men det får man väl vara ibland. Har i alla fall massor att ta itu med, vet inte riktigt vad jag ska börja med.

Dagens jag:
















Älskar min snygga Adidas tröja, den är grymt cool och så kan man vända den in och ut och då blir den gul och så står det Sverige på ryggen. Heja Sverige! Ja, varför inte..jag tycker i alla fall att färgkombinationen blått & gult är hur snyggt som helst. Här syns det förresten också lite att jag klippt mig, håret är rätt mycket kortare än vad jag haft förut och så har jag klippt upp en hel del där fram. Nästa gång kommer jag nog ändå klippa lite kortare på längden, det är så himla härligt att inte ha så mycket hår att hålla på med hela tiden, speciellt när man tränar.

Nu till plugget!

Later
/
Kristin

Mina dåliga tänder

Måndag, förmiddagen har spenderats hos tandläkaren här i Karlskoga.
Många undrar varför jag inte slutar att gå här och tar en ny tandläkare i Sthlm nu när jag bor där och svaret på den frågan är följande: 1) Jag gillar faktiskt min tandläkare här 2.) Har gått där sedan jag började gå hos tandläkaren som barn.  3) Mina tänder är och har alltid varit dåliga, jag får hål hur lätt som helst. Därmed känns det tryggt att min tandläkare vet mitt historia och jag litar på henne när hon säger vad som måste göras. 

Jag är helt enkelt nöjd med min tandläkare. Nu behöver jag som tur är inte gå dit på ett tag, nån gång nästa år blir det för kontroll. 

Gick sedan en liten sväng på stan, köpte en t-shirt från H&M och lite underkläder som var på rea på Lindex. Han inte så mycket mer innan pappa kom och hämtade upp mig och så åt vi två lunch på Masten. Hade aldrig varit där förut men det var riktigt bra mat. Vi åt lasange. Gottt gott.  

Har nu i alla fall bokat biljetter hem imorgon bitti, har kvällslektion imorgonkväll på Sthlms universitet så då är det bäst att vara på plats. Ska försöka plugga lite nu någon timme, ikväll blir det Body Combat här på Träningslagret. 

Later
/


Hemma hos familjen

SItter hemma vid datorn i Värmland.
Skönt att umgås med familjen några dagar. Här är det fin fint väder och varmt och skönt.
Har ätit god kinamat med pappa och lillebror samt hunnit med att läsa ett kapitel om Motivation i idrottspsykologin.
Ska ha en lugn och skön Söndag med min familj.

Later
/
K

Filmkväll

Väntar på min kära kille som är nere och hyr en film åt oss och köper Pepsi max som vi bara inte kan leva utan.
Ska bli så skönt att se en film och bara vara.
Är rätt slut idag med. Har hunnit med att träna Body Combat i Farsta, gick bra men jag kände mig lite trött i kroppen. Kul är det i alla fall allitd. Börjar också få en del benmuskler och det är ju tur det för det behövs i den Combaten som är nu.

Åkte sedan hem och lämnade träningskläderna och sedan raka vägen intill Hötorget. Där träffade jag Karin från mitt sommarjobb, kul att ses så här utanför jobbet och prata om annat. Hån är supertrevlig och vi åt först på Kungshallen och gick sedan på en marknad som de hade vid T-centralen. Träffade även en av hennes kompisar som kom senare och som vi fikade med på Chris Coffe, jag tog Te där och de andra tyckte jag var helt knäpp som knappt kan dricka te. Jag är verkligen ingen fika människa, gillar ju varken Te eller Kaffe eller kakor eller tårta för den delen så det blir svårt för mig att äta något när andra fikar så att säga. Drack i alla fall citronte och ett glas vatten, vart rätt torr i halsen för att jag och Karin hade ätit strak wook.

Nu blir det i alla fall filmkväll, det vart tydligen Gardensstate. Måste hinna packa lite saker sen också för imorgon åker jag till Värmland för en kort visit.

Bye bye
/
K

Min Lördag

Äntligen helg, behövs kan jag säga.
Är helt slut efter veckan, vet dock inte om jag gjort så mycket skolarbete men jag har uträttat en massa andra små uppdrag och ännu har jag några kvar. Idag måste jag t.ex ner på stan och köpa något litet till min bror som klarade körkortet i Onsdags. Jag ska ju nämligen åka hem till Värmlnad imorgon, mest för att jag ska till tandläkaren på Måndag morgon men också för att det är kul att träffa familjen. Blir nog inte att jag kommer åka hem så mycket till Sthlm den här hösten för jag måste ju jobba de flesta helger om jag ska ha råd med allt.

Idag ska jag ta det rätt lungt, ska lämna tillbaka lite böcker i Farsta och sen träna Body Combat där kl 12.00. Sen bara hem och lämna väskan och sen blir det luch/fika inne i stan med Karin en vän från sommarjobbet. Det blir nog trevligt, i kväll har sedan jag och Johan planerat att ha en filmkväll. Vi brukade ju ha rätt många sådana förra hösten och i våras men nu när han varit borta så mycket så blir det lite svårt att hinna med det. Nästa vecka kommer han förövrigt vara borta hela veckan och jag jobbar hela nästa helg, inte så roligt men det är så ibland. Sen kommer han dock vara i sthlm ett tag framöver så då kanske det blir mer son förut. Är i alla fall himla stolt över honom som fått jobb och som verkligen kämpa för att bli bra på det han ska göra.

Nu blir det att packa träningsväskan och göra sig iordning.

Later
/
K


Slut för dagen

Ska strax lägga mig.
Allt är bra med mig i alla fall.
Har varit på en föreläsning på kvällen om betyg och bedömning, faktiskt hithills väldigt bra och intressant kurs men det blir nog en hel del plugg framöver, har en tenta den 2 oktober.

Har annars idag också pratat med min handledare så nu vet jag vad jag måste göra, plugga på om SPSS som alltså är ett statistik program som forskare inom psykologi använder sig mycket av. Jag kan aldrig säga att jag varit bra på det men nu måste jag verkligen försöka sätta mig in i det.

Men nu behöver jag sömn.

Godnatt
/
Kristin

Stolt syrra

Är så himla glad och stolt över min lillebror Erik som klarade sin uppkörning idag!
Visst väl att han skulle klara det men det är ju väldigt nervös ändå att inte veta...
Så nu får han allt skjutsa runt på storasyster och hennes pojkvän när vi är i stan för ingen av oss har jag något körkort och det lär ju dröja ett tag innan vi skaffar också.

Så i helgen ska jag fira honom när jag kommer.

Nu måste jag plugga! Varför går dagarna så himla fort?

Later
/
K

Jag är klippt =)

Har hithills hunnit med följande

* Morgonpromenad, för tredje dagen i rad nu! Är rätt stolt, känns som det verkligen är min grej.
* Telefonsamtal med mamma. Alla i min familj håller tummarna för en speciell sak/händelse som jag kanske kan tala om ikväll.
* Klippning i Farsta centrum, kl 10.00.
* Shoppat upp de sista slantarna på tre skjortor till Johan, två betalade han dock själv. Det är inte klokt vad det är dyrt med skjortor. Nu är vi båda helt panka tills han får lön och jag får min (lilla) lön från hemtjänsten.

Har alltså hunnit med en hel del hithills, nu ska jag väl börja fundera på lunch också. Kommer i alla fall vara hemma idag och försöka plugga och sedan träna ikväll. Är i alla fall supernöjd med min nya frisyr, kul att förändra sig lite. Så nu har jag inte så himla långt hår för tillfället. Men det är fortfarande långt, ska be Johan ta ett kort på mig ikväll så kan jag lägga upp en bild här.

Later
/
K

Aktiv Tisdag

* Morgonpromenad ca: 7.30-8.00
* Body Pump, Odenplan 10.00
* Lunch 12.00 -13.00 (förhoppningsivs med Marie)
* Plugg hela eftermiddagen.
*Kvällskurs i idrottspsykologi kl 18.00- 20.30.
* Lägdags ca 22.30

Min dag är full av aktiviteter och bäst är det att dagen får en sådan härlig start med en massa träning.

Ha en bra Tisdag
/
Kristin

Monday

Ny vecka och nya tag.

Började dagen med att tvätta och ta en snabb morgonpromenad. Mår mycket bättre idag så ikväll försöker jag mig på Body Combat som jag för det mesta tränar på Måndagar. Kräver ju en hel del kondfition men jag får väl bara ta det lite lugnare än vanligt.

Har i alla fall annars inte hunnit med så mycket, är i alla fall klar med plugget till morgondagens lektion i idrottspsykologi. Känns bra men jag måste ta tag i magistern, ska göra ett försök nu i eftermiddag. Varför är det så jobbigt att börja för?

Later
/
K

Lite otålig

Söndag, sista dagen på veckan och det har väl inte varit någon toppen vecka för mig direkt.
Sjuk större delen av veckan och ensam hemma utan pojkvännen.

Veckan som kommer måste därför bli bättre och redan nu är det mycket bättre för att Johan är här och jag är nästan helt frisk. Tänkte gå iväg och träna idag men jag ändrade mig i sista stund, är nog bra att vila en dag till. Jag börjar bli ganska så bra på det här i alla fall, för några år sen var jag alltis supersnabb på att komma tillbaka vilket självklart inte alltid är så bra men men man lär sig med åren antar jag.

Har i alla fall inte ont i halsen eller något men är ändå inte helt pigg, hoppas på att känna mig ännu bättre imorgon.
Ikväll blir det därför myskväll men en hyrfilm, men först lite psykologi plugg. Det är väldigt intressant men jag har noll motivation idag.

Later
/
K

Att vara idol 1975

Hur är det att vara idol? En fråga som det pratas välidgt mycket om idag men som även ställdes 1975 av Svt till några av de stora idoler Sverige hade då. Jag skrattar när jag ser detta, alla ser ju så unga ut och det var de ju också. Sötast var helt klart Björn Skifs. Lägg märke till hur blyga och obekväma samtliga artister verkar vara när de svarar på frågan, lite skillnad mot dagens idoler, eller vad tycker du? Synd bara att ljudet är så dåligt, man får höja rejält =)




Väntar på sambon

Lördag, mår mycket bättre idag, kanske kan man dra iväg på träning imorgon?
Får se, just nu väntar jag i alla fall på att Johan ska ringa och säga att han äntligen kommit till Stockholm och att flygresan gått bra. Vi två kommer ha myskväll ikväll och imorgon ska bli skönt det känns lite konstigt att vi inte hunnit ses på bra länge nu. Hela tiden är det saker med hans jobb och kläder som ska tvättas och strykas och handlas m.m.

Nu till veckan måste jag plugga mycket också eftersom jag varit sjuk större delen av den här veckan och typ inte fått något gjort. Ska börja läsa i psykologin ikväll.

Later
/
K

Millans snygga lugg

Ska strax hoppa i sängen, är trött nu.
Ska försöka komma upp i lagom tid imorgon i alla fall så jag hinner diska lite och städa iordning innan Johan kommer.
Så att han ser att jag klarat mig riktigt bra själv =)

Håller fortfarande på och funderar på det här med lugg. Någon som bara har hur snygg frisyr som helst är min favorit modell och även skådespelerskan Millan Jovovich.



Den här tjejen ser bara för bra ut och hennes hår med för den delen, tyvärr skulle nog inte jag passa i just denna frisyr men snygg är den i alla fall.

Godnatt
/
Kristin

Lugg?

Sitter och surfar runt på nätet, har börjat fundera på att klippa kortare hår plus att klippa lugg.
Jag vet inte, det var bara ett infall som jag fick i veckan och som min vän Anna också trodde att jag skulle passa i. Jag har verkligen ingen aning själv om jag skulle passa i det eller ej.
Jag vet inte om jag vågar klippa kort lugg eller om jag i så fall ska pligga lite längre lugg som man inte behöver ha framme hela tiden?

Mest så vill jag ju klippa håret av praktiska skäl, det är väldigt mycket ivägen när man tränar, speciellt kondition o.s.v. Sen vill jag förstås göra en förändring för min egen del, jag har alltid varit så feg men nu på sistone har jag ju faktiskt vågat och det har blivit bra. När jag slingade håret t.ex. men att klippa en annan frisyr är ändå mycket större, tycker jag i alla fall. Ahh, blir ändå sugen...skulle vara kul att göra det till i helgen i så fall eller till veckan.

Någon mer som känner för att flrnya sig nu till hösten?

Later
/
K

Ensam kväll

Fredag,

lite bättre idag mot igår i alla fall. Har också varit duktig och kämpat mig iväg till jobbet idag. Vill ju så gärna ha pengarna och så sjuk är jag faktiskt inte. Låter nog värre än vad jag är för min röst låter fortfarande förkyld.
Gick i alla fall bra på jobbet, lungt som vanligt och jag fick lite nya tiden av chefen. Verkar som tur är som dte finns en del helgjobb framöver.



Har annars inte gjort mycket, handlat lite mat nu ikväll och läst ut boken om Ted Gärdestad som jag började i här för någon dag sen. Rekomenderar starkt andra att läsa den, den är väldigt fängslande. En fin saga med ett tragiskt slut, varför kunde ingen hjälpa honom så att han kunde bli frisk och känna livslust? Hans musik är så fantastisk, jag har en samlingsskiva av honom och min favorit låt på den är: Come give me love. Både musiken och hans röst berör på ett unikt sätt, det märks att hans musik bygger på mycket starka känslor för de väcker lika starka känslor hos dem som lyssnar på låtarna. Det mest unika med hans musik tycker jag är att den är fullkomligt tidslös, inte många som lyckas med det på det sättet som han gjort. Jag önskar att man hade fått sett honom live när han hade något av sina framträdande, det verkar ha varit magiska tillfällen.

Nu ska jag avnjuta en ensam hemmakväll framför soffan. Känns helt okej, imorgon kommer Johan hem. Ska bli skönt att känna att vi är två i den här hushållet igen och såklart att få prata om allt som hänt sedan sist. För nu har i alla fall han mycket spännande att berätta. Själv är jag nu mest fokuserad på att bli frisk från den är förkyldningen.

Ha en trevlig Fredagskväll
/
Kristin

Lite bättre

Lite bättre idag men fortfarnade förkyld. Ska dock dra mig iväg till Lärarhögskolan ikväll för att gå på veckans föreläsning. Ska också dra mig iväg till jobbet imorgon. Måste ha lite pengar och jag tror jag ska orka med det. Brukar ju vara rätt lungt där och jag lär ju inte smitta längre.

Idag tänker jag annars mest vila. Jag ska försöka plugga lite idrottspsykologi men annars mest ta det lungt. Läser just nu boken om Ted Gärdestad och den är riktigt bra. Läser alltid en massa böcker när jag är förkyld, orkar liksom inte med något annat.

Later
/
K

Förkyld

Så var hösten här och jag inleder såklart med att bli förkyld. Började känna av det i Måndags kväll men trodde mest det var för att jag druckit så dåligt med vatten under dagen men när jag vaknade på Tisdagen så kände jag att halsen var torr och svullen på ett sätt som sa att det var en förkyldning på gång. Var ändå iväg på föreläsningen för Idrottpsykologi igårkväll men det kändes inte bra i kroppen. Hade ont i huvudet som bara den och ville bara gå hem. Tyvärr visade det sig också att föreläsningen inte var värd att gå på, inte för mig i alla fall. Allt som hon sa stod ju mycket mer utförligt i boken och den hade jag ju läst. Tycker det är synd när inte föreläsaren ger något extra än vad man kan läsa sig till. Nåja, gick ju till stor del också dit för att få närvaro, jag hoppade ju över förra veckans föreläsning och man måste gå på 12 lektioner totalt under hösten så nu har jag 10 till jag måste gå på. Inte för att jag gillar att skippa föreläsningar men nu när jag läser flera saker samtidigt så kan det bli så ibland att man inte hinner eller orkar gå på allt.

Idag blir jag alltså hemma och vilar. Jag har ingen lektion förrens imorgonkväll så tills dess ska jag väl piggan till. Hoppas det för på Fredag ska jag jobba hela dagen. Jag har också tvätt idag mitt på dagen så nån tvätt ska jag väl orka med.

Saknar min pojkvän just nu, inte kul att vara hemma själ voch vara sjuk.
Men snart är det ju helg igen och då kommer han. Blir en lugn och skön helg för oss den här helgen. Längtar.

Later
/
K


Köpa lycka?

Hej hej,

Tisdag idag och jag måste säga att jag mår sådär. Känner av min hals, var helt torr igår så idag får jag skippa träningen. Har dcok hunnit med att åka en sväng till Farsta Centrum där jag lånade lite böcker, en bok som jag lånade och som jag börjat läsa i är: Att köpa lyckan. En berättelse om köpberoende. Boken är skriven av Ann-Britt Aldeman som alltså varit fast i ett köpberoende som fick stor förödelse för hennes liv.



Den är hithills riktigt bra, jag gillar ju att läsa om sanna historier och gärna om människoöden så den är perfekt för mig, dessutom är dne inte så läng, bara 155 sidor så den läser man ut snabbt. Lånade också en bok om Ted Gärdestad som hans hans bror skrivit (Kenneth Gärdestad) om sin brors liv och död.

Nu ska jag i alla fall ta itu med skolan en stund, ska iväg ikväll på föreläsning i idrottspsykologin, ska handla om kognition så det blir säkert intressant. Det är ju lite av mitt område så jag hoppas på mycket diskussion i ämnet.

Later
/
Kristin

Irriterad

Den där människan från Fortum som skulle komma mellan 8.00-10.00 för att byta våran elmätare har ännu inte kommit och nu vill jag verkligen dra iväg till stan. Suck, irriterad just nu. Varför var jag tvungen att gå upp vid 7.00 imorse för att hinna duscha och städa undan när de ändå inte kommer?

/
K

Vill ha nya skor

Rätt så pigg idag faktiskt och det är rätt konstigt för jag somnade först runt ett i natt igen.
Fattar inte, måste verkligen vända rätt dygnet nu.
Nåja, idag förtjänar jag att få ha en slapp och göra ingenting dag.
Fast jag ska faktiskt göra något, dock inget som jag egentlgen måste, men jag ska ge mig iväg till stan och kolla lite i affärer. Det var ett tag sen,har ju haft så dåligt med pengar men nu har jag fått lite så nu är jag sugen på lite olika inköp.
Kanske en pilates boll nu? Ska nog mest leta efter skor, måste ha några jag kan ha nu. Behöver egentligen två par, ett par som man kan ha till kjol, tyyp en skövel fast med kort skaft. Sen måste jag verkligen ha nya sneakers, helst från Puma. Måste bara ha det, mina gamla är så fulamoch de går inte att göra rent längre.
Så idag blir det stan.

Sitter dock först och måste vänta på att någon människa från Fortum ska komma hit och byta våran elmätare, personen i fråga skulle komma mellan 8.00-10.00 så vi får väl se. Har i alla fall hunnit duscha och äta frukost så jag kanske kan plugga en stund nu.

Later
/
K

Pilates boll!

Vad jag vill ha just nu som har med träning att göra

- En pilates boll


(bild från www.casall.se)

Har funderat länge på att köpa en och Johan har till och med sagt att vi borde skaffa en. Man kan göra så många bra övingar på den här bollen, den är min favoit när det gäller magträning på gymmet. Inte är den så dyr heller, ca: 299 kr.

Imorgon kommer jag förresten dra med min vän Anna på Body Combat, ska bli kul och se vad hon tycker om det. Jag tycker att den nya releasen är superbra, man får riktigt bra benträning och det är just vad jag behöver nu.

Later
/
K

Jobbar/fest helg

Hej hej,

denna helg har varit en riktig jobbar helg men också mycket kul.
I går (Lör) så tränade jag t.ex Body Combat i Farsta på förmiddagen. Där träffade jag på en kompis till en kompis och så visade det sig att vi båda skulle till vår gemensamma kompis på kvällen för att han hade födelsedagsfest. Kul, lärde också känna en ny tjej som är instruktör men som inte jobbar på SATS, himla trevligt folk och framförallt kul att prata träning med.

Efter träningen åkte jag bara hem och åt i raketfart och sedan direkt till jobbet. Jobbade 15.00 -21.00, gick bra och det var rätt lungt. Sedan byte jag om snabbt och gick alltså hem till min vän Alexander som bor nära Odenplan och där var festen i full gång. Temta tycktes vara hajar för Alex har helt snöat in på hajar, allt är en mycket lång historia men men. Träffade i alla fall en massa folk och åt tacos. Tog tunnelbanan hem runt 23.00 och somnade 01.00. Var bara tvungen att läsa ut Harry Potter boken. Och nur är jag klar med den, nu VET jag hur det slutar. Det var spännande ända in i slutet och den känns lite synd att sagan är slut men det var i alla fall en riktigt bra saga.

Idag var jag därför helt död imorse men upp kom jag i alla fall. Kom bara en kvart för sent och det brukar de andra strunta i när det är helg. Har sedan jobbat till 17.00 och nu känner jag verkligen mest för att ligga i soffan. Funderar dock på att dra mig ner och hyra en film och kolla på eller så läser jag en bok.

Vila ska jag i alla fall.

Kramar
/
K

Me today

Håller fortfarande på och tvättar.

Måste börja fundera ut vad man ska äta idag också, måste nog ner till affären och handla för jag tror inte det finns så mycket hemme att laga mat på.

En dagens ego-bilder:




I min nya favorittröja från Adidas. Fina färger, är köpt på Adidas Outlet som ligger söder om stan. Har varit där två gånger och ofta finns det en massa konstiga storlekar men ibland så hittar man fynd. Ska bara vara hemma idag och sen kanske iväg och träna.

Bye bye
/
K

*Harry Potter*

Godmorgon,

äntligen Fredag och snart helg! Själv ska jag ju tyvärr jobba hela helgen men det känns ändå rätt okej, vill kunna shoppa lite mer saker än jag kunnat den här månaden. Har verkligen noll pengar just nu och det är inte kul.

Håller annars på och tvättar, började kl 7.30 imorse och ska hålla på fram till 12.00. Har också hunnit med en morgonpromenad på ca 40 minuter. Skönt var det men jag skulle aldrig orka göra det varje dag. Sitter nu och läser i den sista boken om Harry Potter, jag blir så himla tagen av hela den värld som allt utspelar sig i, jag gillar alla de olika varelser som är med och så klart Harry och hans vänner. Mycket spännande bok, riktigt tjock är den så jag kommer nog ha att läsa några dagar till. Måst ju plugga också.

Längtar i alla fall tills nästa Harry Potter film kommer ut, här nedan är trailern till den, visst verkar den bra? Jag som läst boken tror och hoppas att den här filmen kommer vara kanonbra.




Later
/
K


Kroppsfixering och idealkroppen


Sitter och läser en massa artiklar som jag tänkt ha med i min magisteruppsats och just nu är det mycket om kroppsuppfattning och kroppsfixering och hur man helt enkelt känner inför hur ens kropp ser ut.

Det är väl egentligen inte så kostigt att detta fenomen kan tänkas vara mer förekommande inom fitness och träningsvärlden, många människor börjar ju faktiskt träna för att "komma iform". Många som börjar träna har ju därmed redan i starten av sin träning en negativ kroppsbild, man behöver tappa några kilon e.x. Något som kan leda till att man känner större självöfrtoende och börjar gilla sin kropp mer. Studier har dock visat att människor som tränar mycket istället kan uppleva sig mer missnöjda med sin kropp än andra. Kanske för att de har en ouppnårlig ideal bild över hur de skullle vilja att deras kropp såg ut.

Det är i alla fall intressant: att något som från början är bra och nyttigt för hälsan: att träna, ibland bara kan gå för långt och bli för mycket. Att människor kan utveckla ett sjuklingt tänkande kring sin egen kropp, de blir fixerade. Detta är något som inte bara behöver gälla vanliga motionärer utan även instruktörerna och människor som tränar på elitnivå.

Jag måste säga att jag verkligen fått saker att grubbla över efter att ha läst de här artiklarna, vad han människor egentligen för kroppsideal? Hur skiljer sig människors kroppsideal som tränar mycket från de som inte tränar t.ex?

Hur ser ditt kroppsideal ut? (Om du har en aning om det så skriv gärna ett inlägg)



Kanske flera skulle säga att fotomodellen Heidi Klum har en idealkropp, smal är den i alla fall?



För den som vill bygga muskler kanske detta är idealet?



Jag ska i alla fall snart packa mig iväg till Lärarhögskolan för en introduktion på hösten kurs Betyg och bedömning som alltså kommer att gå på kvällstid. Ska bli kul att träffa Anna igen, se om hon har någon träningsvärk idag, det hoppas jag! Jag har det i alla fall, i rumpan och i axlarna.

Later
/
K

Leka PT

Hej hej,

måste bara berätta om gårkvällens Body Pump träning tillsammans med min vän Anna. Det gick verkligen superbra för Anna, hann lite snabbt visa innan klassen vad vi skulle arbeta med för övningar och det sa hon efteråt hade varit till stor hjälp. Ändå känner jag mig alltid så jävla taskig när jag drar med mina vänner som aldrig provat på det som jag går på minst en gång i veckan. Varför då för? Jo, för att jag som som sagt tränar flera saker i veckan har glömt bort hur svårt det är när man inte vet något om träningen i sig. När jag började att visa Anna några övningar som utfall och benböj och vad man ska tänka på så tyckte jag själv att det kändes rätt lätt och inte så mycket att hålla i huvudet. Sen när vi precis skulle gå in på klassen kom jag helt plötslgt på att det fanns säkert 4-5 moment som jag inte ens tagit upp som såklart också är viktiga att ha koll på och som kommer i en ganska så snabb följd när träningsklassen väl är igång.

Fick mig med andra ord en tankeställade: det är svårare än man tror att lära andra hur olika träningsmoment skall utövas, fast man själv kan det betyder inte att man är bra på att lära andra hur de ska gör det. Men men, det är bara att anta utmaningen, jag ska ju bli lärare så jag kommer lära mig.

Kul i alla fall att Anna verkade gilla den tygen av träning, hon kommer nu gå med i SATS och förhoppningsvis ska vi träna ihop i gymmet imorgon. Så med andra ord leker jag Personlig tränare (PT) just nu. Och jag vet, man ska inte säga åt andra att göra si eller så om man inte själv har kunskapen men jag tror nog att till en början så går det nog minst lika bra att jag visar hur jag gör som att någon med utbildning gör. Som nybörjare gör man ju ganska så stora fel som till och med jag som har tränat i över 6 år kan se.

Nu ska jag ta tag i dagen, ska hoppa i duschen nu och sen plugga lite men kan inte säga att jag känner någon direkt iver att sätta igång. Vill mycket hellre läsa den sista boken om harry Potter som faktiskt är riktigt bra om än den mest dramatiska. Ikväll blir det Lärarhögskolan, kvällskrusen i Betyg och bedöming drar igång, blir intressant. Hoppas den är bra.

Later
/
K

Handledning

Hej hopp,

är på bra humör. Har varit och träffar min handledare idag. Så himla kul att H vill fortsätta att vara min handledare trotts att jag borde ha varit klar vid det här laget. I alla fall så hade vi oss en trevlig pratstund och det kommer nog bli bra det här. Måste bara fixa datorprogrammet SPSS först, man kan hyra det på universitetet för en hundralapp så det blir dagens göra imorgon. Efter mötet åktej ag direkt hem, har nyss ätit god lunch med stekt falukorv och makaroner med vitkål och ananas till. Mums, nu är jag mätt.

Min älskade sambo åkte förresten till Knivsta imorse för en kort utbildning på två dagar med jobbet och sen drar har till Mallorca på Lördag. Fattar inte att ha orkar hålla på och flänga runt, jag gillar verkligen inte att resa så mycket, jag vill ha rutin i min vardag. Tur att mitt framtida jobb (som lärare) inte lär innebära så mycket resande annat än mellan hemmet och skolan. Haha.

Ikväll blir det Body Pump tillsammans med min vän Anna, blir nog kul. Sen ska jag nog vila en eller två dagar, känner att kroppen behöver det, har träningsvärk i underarmarna som bara den sedan gårdagens box.

Nej, nu ska jag sätta mig och plugga några timmar innan träningen.

Later
/
K


Letar artiklar..

Hej,

Tisdag och idag är jag riktigt i farten. Var dock trött som tusan imorse, vet inte varför men de senaste dagarna har jag haft supersvårt att komma upp på morgonen. Gick i alla fall upp och tog tag i saker, har börjat leta artiklar till min magisteruppsats och läsa igenom gamla som jag hade och som faktisk är bra och som jag nog kan använda.
Kul är det i alla fall att läsa om träning och genus och stereotyper, det är det jag tycker är mest kul och att då kombinera dessa gör det hela bara ännu mer intressant.

Vid lunch ställde jag mig faktiskt och gjorde en tacopaj, gott vart det. Så nu får Johan mat när han kommer hem, då blir han glad. Jag kan allt laga mat om jag vill, nu har jag varit riktigt duktig under helgen och fram tills nu.

Ikväll blir det box träning, får nog ta det lite lungt för imorgon ska jag ta med min vän Anna och köra Pump så jag får inte få ont i knäna nu eller något annat dumt ikväll. Träningsvärk lär jag dock få, tycker boxen är värst på så sätt, jag får alltid ont nån stanns efteråt. Kanske också därför att det är så bra träning, hela kroppen får sig en omgång.

Nej, lite mer plugg hinner jag innan jag drar och tränar.

Later
/
K


Lunch time

Hej hej,

är nu nästan klar med tvätten, det är verkligen tråkigt att tvätta. Har också suttit i telefon med CSN och diksuterat mina lån och bidrag denna terminen. Hade ju såklart blivit fel men nu ska det vara ordnat, jag kommer bara få halva bidraget och lånet den här terminen. Ville inte ha mer för jag vill kunna plugga fler terminer och därför sparar jag lite inför framtiden.

Har varit så extremt trött hela dagen, måste verkligen rycka upp mig. Tog bilder från i förmiddags, ser ni hur trött jag ser ut. Bad hair day skulle man också kunna säga. Började locka håret lite men orkade inte så till sist fick det bli keps på.



Trött Kristin, ser att jag till och med ser sur ut men det är jag i alla fall inte. Bara trött.

Har inte orkat göra något annat direkt på flrmiddagen, har suttit och läst i en ny Fitness som jag köpte igår. Det här nummret verkar mycket bra, står mycket om mat och vitaminer sådant vet jag nästan ingenting om så det blir nog nyttig läsning.



Funderar faktiskt på att prenumerera på tidningen ett tag, bara några få nummer, kanske två till en början med så man får se vad man tycker om tidningen. Jag gilar i alla fall att de har med olika träningsprofiler. Det är kul att läsa om hur andra lägger upp sin träning och ser på mat, hälsa och vila.

Nu ska jag äta min matlåda, korvstroganoff med ris, en av mina favoriträtter.

Njut av dagen, ny vecka betyder nya möjligheter...
/
K

Otäck dröm

Godmorgon, eller egentligen inte så god för mig.

Vaknade av att jag drömde en riktigt hemsk dröm. Drömde att jag nästan slog ihjäl en person, en anan kvinna. Fattar inte varför man drömmer en sådan dröm, jag är verkligen ingen våldsam person. Helt sjukt var det och såklart fick jag panik i drömmen när jag insåg vad jag just gjort. Usch, vaknade i alla fall till när Johan drog till sitt jobb. Spännande, känns lite konstigt också, vi får liksom helt nytt liv nu, han jobbar och jag pluggar. Måttligt kul är i alla fall att jag sen ändå var tvungen att dra mig upp vid 7.30 för att tvätta. Så nu tvättar jag fram till 12.00. Börjar i alla fall känns mig något sånär vaken nu. Planerar annars idag att förutom att tvätta åka förbi Stadium och titta efter ett nytt löparställ, speciellt nån typ av vindjacka. Har ju egentligen inte börjat sprinag än för jag tror inte mitt knä skulle gilla det men jag går ganska långa prommenader ibland och det böjrar bli ganska så kallt ute så jag kan verkligen behvöa en ny träningsjacka/vindjacka.

Köpte förresten nya aerobics skor förra veckan men jag har inte bestämt mig än för om jag ska behålla dem eller inte. Har egentligen inte råd med dem, fick ta från sparkontot så det få man väl lägga tillbaka sen.



Så här ser dom ut i alla fall. Tror de är superbra faktiskt men jag blir ändå alltid så osäker när jag ska köpa skor. Bara så alla vet: Kristin hatar att köpa skor....speciellt i träningssyfte. Hur skorna känns på är 100 gånger viktigare för mig än hur de ser ut. Det är viktigt att ha bra skor när man tränar så det borde man satsa mer på.

Nej, nu ska jag hoppa i duschen innan jag måste ner med nästa tvätt..

Later
/
K