Bravo Veckorevyn

Sitter och pluggar, går faktiskt ganska så bra. Ibland är det nästan kul ju.

Jag surfar dock runt en hel del och läser lite bloggar och annat, hittade en bra sak på Veckorevyn. Nu får det vara nog är något som Veckorevyn dragit igång för att få till en ändrad syn på det här med våldtäkter mot kvinnor. Jag tycker det är ett superbra initiativ. Man måste verkligen förändra samhällets syn på detta, kvinnor måste våga anmäla våldtäkter utan att vara rädda för att själva bli anklagade.

Jag har i alla fall skrivit på listan, gör det du med. Gå in på www.veckorevyn.com så ser du det.

Nu ska jag fortsätta att plugga, Johan ska åka in till stan och äta ute med Erik. Såklart jag skulle vilja följa med men nu när det ändå går hyfsat bra så sitter jag nog hellre här och hoppas hinna så mycket som jag bara kan så jag kanske kan få vara ute mer i solen imorgon.

Later
/
K

It´s hot

Hej hej,

det är riktigt varmt ute. Vaknade i morse av att det var för varmt i sovrummet. Fick öppna ett fönster.
Idag blir det tyvärr bara mera plugg, hann inte så mcyket igår och jag har ju bara imorgon på mig också.

Har i alla fall varit iväg och tränat trots värmen, Body Combat, jag älskar det nya programet. Och det är bra för det kommer man köra hela sommaren nu. Nu ska jag sitta med plugget nån timme. Men sen får det nog bli något med Johan och Erik.
Igår kväll spelade vi TP, gick sådär bra, inte mitt favoritspel direkt.

Later
/
K

Så underbart med värme

Hej hopp,

Fredag och jag sitter med plugget. Tar lite små pauser ibland men i stort kommer jag sitta med detta idag.
Går sakta framåt.

I förmiddags var jag i alla fall iväg och körde Pump i Farsta. Snacka om varmt, jag var svett innan jag ens satt igång med träningen. Så himla skönt att ta en dusch efteråt och sen ut igen i värmen.

Skulle såklart vilja vara ute mer en dag som denna, tror jag ska ta mig en kvällspromenad senare, men skolan går först. Värmen lär ju inte försvinna. Ska bli varmt hela helgen vad jag hört.

Trots skolarbete så mår jag väldigt bra, trivs med livet i största allmänhet.
Ska bli så himla kul den här sommaren. Var mycket med familjen, träffa vänner, cykla långa turer på landet och bara slappa. Jobb i juli dock men det går fort.

Kramar
/
K

Tandläkarbesök

Hej hopp,

vet egentligen inte varför jag är så speciellt glad, besöket hos tandläkaren gick tyvärr som jag förväntat. Jag hade hål, ett hål ska jag laga i mitten av juni. Jippi not. Hatar mina tänder, tycker dock min tandläkare är bra, har haft henne sedan jag var liten och jag har alltid haft problem med mina tänder. Men nu gäller det att jobba lite i sommar för att laga tänder är verkligen dyrt.

Är väl ändå rätt glad för att jag fick komma hem en sväng och träffa min kära mamma och lillebror. Min pappa var bortrest så honom såg jag inte under min korta visit. Men vi andra hade i alla fall trevligt, mamma och jag shoppade lite på stan idag och jag hittade skor. Ett par svarta superläckra gladiatorskor blev det från Wedins. Sen fick jag också ett par sköna sandaler från Scholl av mamma. Så glad för dessa inköp i alla fall.

Nu är jag i alla fall åter i sthlm och ska ta tag i plugget, allt ska in på Måndag. Men jag försöker att inte stressa upp mig. Det ska nog gå bra.

Underbar dag i allmänt, vädret gör mig nog mest på bra humör.

Later
/
K

Snabbt fram och tillbaka

Japp nu har jag bokat en biljett hem till mina kära föräldrar och min hemstad Karlskoga.
Åker ikväll och är förhoppningsvis tillbaka här i sthlm imorgon eftermiddag.

Åker bara hem för att jag har en tandläkar tid där och nu måste jag verkligen kolla tänderna, är med 99 % säkerhet övertygad om att jag har ett stort hål som måste lagas. Suck, det får bli i juni, kommer bli en dyr historia. Har alltid varit det för mig gällande tänderna, får hål väldigt lätt och det är verkligen inte kul.

I alla fall, veckan är hysterisk. Johans barndoms/gamla skolkamrat Erik kommer hit imorgonkväll och ska bo här hos oss i några dagar. Tyvärr är det just denna vecka som det är mest stress för mig och Johan. Johan jobbar ju halvtid nu och ska dessutom hinna med skolan och alla de grupparbeten som de alltid kär där på ekonomin.
Själv har jeg en rapport att ta tag i, ska börja idag. Det är bara det att det behövs städas också nu när vi ska få gäster, ingen är speciellt pigg på det men det får gå. Jag har sorterat lite kläder idag och ska också hinna med en hel del disk som vi samlat på oss.

Längtar som bara den till juni nu för då är skolan den här terminen över för min del!

Later
/
K

Orka fokusera

Hej,

dagens plugg går sådär för mig just nu känner jag.
Jag håller på och är nu snart klar med min läxa som jag redan är försenad med i samhällskunskapen.
Jag har också varit duktig och dammsugit en massa och dammat i vårat sovrum. Mer har jag liksom inte orkat.
Just nu känner jag mig totalt tom i huvudet.

Orka.

Jag planerar i alla fall att dra iväg och köra Box senare ikväll. Hoppas man blir lite klarare i skallen då. Kan hända, har i alla fall gjort det förr. Nej, nu ska jag sitta en timme till med det här.....

Later
/
K

Lite bra musik att börja dagen med

Godmorgon,

jag är vaken och relativt pigg. Fattas bara annat för idag måste jag verkligen ta tag i mycket.
1. Skriva klart en läxa som jag varit sen med i samhällskunskapen.
2. STÄDA, jag och Johan får besök från Gbg i övermorgon och just nu ser lägenheten hemsk ut. Och det kommer ta tid att hinna med allt. Så idag är hög tid att börja.
3. Skriva på min slutliga och viktiga inlämningsuppgift i ämnesdidaktiken för samhällskunskap. Suck, hela 7-8 sidor ska jag få ihop, vet inte hur det ska gå till men men....

Börjar i alla fall dagen med att lyssna på bra musik. Denna gamla goa låt med The Cranberries - Just my Imagination är en av mina favoriter. Tröttnar aldrig på den.



Later
/
K

The day + dagens outfit

Hej igen,

idag har varit en stökig och hektisk dag. Måndagar brukar ofta vara så för min del. Började i alla fall med att jag och Johan hade tvätten. Han skulle börja tvätta men försov sig så det var nära att någon annan höll på att ta vår tid.
Vi tvättade i alla fall fram till 12.00 sen var det lunch. Kokade färskpotatis med dill i och åt köttbullar till. Mums.

Hade sedan min sista lektion i skolan för den här terminen och den började kl 15.00.
Vi gjorde väl inget speciellt, diksuterade våran profession typ. Men inget speciellt. Känns lite konstigt att somliga är helt klara med sin utbildning nu och ska söka jobb. Jag måste säga att jag är glad att jag ska plugga minst ett halv år till. Tycker fortfarande det är kul att själv vara elev men det blir nog väldigt roligt att sen vara lärare också.

Dagens look:

image202
image205
* Min nya tröja från Ginatricot.
* Kjol från Peak.
* Leggings från H&M.
* Stora pärlörhängen från annika

Efter skolan som slutade vid 17.00 så åkte jag direkt till träning på Södermalm. Det var nytt program på Body Combaten, tycker det var superbra! Verkligen superkul för det ska man ju köra hela sommaren nu.

Ikväll ska jag mest ta det lugnt och satsa på att lägga mig tidigt. Måste få 8 timmars sömn, känner att jag behöver det.

Ha en trevlig kväll!

Kramar
/
Kristin


Jag var kär i Taylor

Hej,

jag har långtråkigt och tänkte varför inte lägga in ännu ett inlägg på bloggen.

Har suttit och surfat runt på Youtube och lyssnat på musik.
Sökte på lite alla möjliga artister och kom på att jag skulle kolla i artister som jag dyrkade när jag gick på mellanstadiet och högsstadiet. När jag var liten med andra ord.

I mellan stadiet var jag helt frälst på bröderna Hanson. Tapetserade hela mitt rum med affischer på dem. Var så klart kär i Taylor också och jag älskade att de hade långt hår det var liksom deras grej.
Kommer så väl ihåg när jag hörde låten Mmm.boop för första gången, det var på programet Voxpop och jag ringde nån kompis efteråt och vi satt och pratade om hur bra de var. Jag var aldrig så förtjust i Backstreet boys eller något annat pojkband utan Hanson var de enda för mig. Lite kul att tränka tillbaka på så här flera år senare, hittade ett klipp på Youtube där man fick se att alla tre bröderna idag är gifta och Taylor, min älskade Taylor, har idag 3 små barn. Så mycket har han hunnit med, själv är jag inte ens klar med mina studier och inte har jag något körkort heller. Mina vuxen poäng är ganska så låga vill jag lova.


image201

(Bild från eniro bildsök).


Så nu när jag bekänt min absolut mest betydelsefulla ungdoms artist och kärlek så utmanar jag er:

Vilken artist/grupp dyrkade ni när ni var mindre? Kanske hade ni också någon artist ni var kära i. Jag är nyfiken, kanske någon mer liksom jag som var helt insnöad på Hanson bröderna?

Nyfiken
/
K

Dagens (lilla) shopping

Hej hej,

Söndagkväll, helgen är nästan slut. Suck, vart tar all tid vägen?
Jag har i alla fall haft fullt upp hela helgen så det är väl därför man känner sig lätt utmattad nu.

Hade egentligen inga speciella planer för dagen men så fick jag ett sms från min vän Yen som underade om jag hade lust att gå lite på stan. Det ville jag förstås så vi sågs nere vid T-centralen och åt sedan lunch och kollade i affärer. Yen var på jakt efter nya skor men hittade inga, jag har redan get upp att hitta några så jag orkade inte ens kolla. Tyckte mest det var skönt att gå på stan och inte känna att jag behövde leta efter något.

Jag slog i alla fall till på en ny supersöt t-shirt från Ginatricot, den var nersatt så jag betalade endast 49.50 för den. Alltid bra att ha och jag älskar t-shirts med tryck på.

image200

Min nya t-shirt. Kommer jag ta imorgon till min sista skoldag för den här terminen.

Hur som helst, har haft en helskön helg. Ikväll åt Johan och jag resterna sen igår av afrikansk mat, det var lite starkt idag som igår. Hehe. Åt sedan daim glass till efterrätt, har blivit min nya favorit glass. Kan knappt sluta äta men vad gör det? Det är helt enkelt för gott för att avstå.

Nu ska jag varva ner lite och läsa igenom en annan i klassens inlämningsuppgift. Ska också försöka komma i säng i hysad tid idag.

Ha en lugn Söndagkväll!
/
K


Underbara Söndag

Hej hej,

har mycket mer energi idag än igår. Jag var verkligen helt slut där på eftermiddagen efter träningen och lite sömn natten innan. Johan och jag kom i alla fall iväg till restaurangen som min vän Christine hade bokat till kl 19.00. Det var en eritreanska restaurang som ligger vid Rådhuset. För den som är intresserad av den så finns det information att läsa på www.alltomstockholm.se Restaurnagen heter förresten Jebena. Kan absolut rekommenderas, maten var underbar, jag hade aldrig förut ätit sådan mat men den ganska så stark och det gillar ju jag. Vi vart totalt 7 styckna så vi beställde in två stora fat med mat som man sedan åt med händerna och med ett slags bröd som man rev av och tog maten med. Alla tyckte först när maten kom in att det såg ganska så lite ut, men jag tror att det är för att det är så strak mat som man sen vart mätt nästan direkt. Verkligen proppmätta vart vi allihop. Jag fick sedan med mig alla rester som vart över så idag ska Johan och jag äta mer kryddstark mat. Mums.

Jag hade i alla fall superkul igår, kul att träffa Christine framför allt och hennes kille. Jag hade aldrig sett honom förut för han bor i Holland och jobbar där så det är inte så ofta han är här. Fick också reda på att Christine planerar att flytta till honom så fort hennes magisteruppsats blir klar så nu känns det verkligen som om man vill hinna ses mer innan dess.

Idag händer inte mycket. Jag ska nog dra till stan en sväng, kolla lite kläder. Njuta av att ha en ledig dag för imorgon drar allt igång igen. Sista lektionen imorgon men sedan en stor inlämningsuppgift som skall in på Fredag. Men sen är faktiskt skolan över för den här terminen, underbart.

Later
/
K

Inte på topp

Hej hej,

Helt slut känner jag mig. Men men,nu ska jag och Johan strax bege oss till Kungsholmen och äta god mat på en restaurang där och fira min vän Christine. Kommer nog bli kul, synd bara att jag är så förbannat trött.

Har varit och kört Combaten idag och det tar ju en del energi från en också. Men det var ändå himla kul.

Hoppas alla har en fin Lördagkväll.

Later
/
K

Äntligen lite ledigt

Godmorgon,

fattar inte varför jag är vaken nu för, på en Lördag. Igårkväll var jag så sjukt trött att jag trodde att jag skulle bli sjuk. Satt med min inlämningsuppgift tills kl 22.00 igår. Snacka om trevligt Fredag...nu är den i alla fall iväg mailad.
Jag tror jag lyckades ganska så bra med den. Jag är i alla fall nöjd med tanke på min extrema arbetsinsats som jag gjort de här sista dagarna.

Idag (Lördag) är det i alla fall ledigt och imorgon också. Nästa vecka är det dock en ny inlämningsuppgift som skall in.
Ikväll ska också jag och pojkvännen iväg och fira min vän Christine tillsammans med hennes övriga vänner. Vi kommer att äta på någon afrikansk restaurang på Kungsholmen och sen får vi väl se vad som händer. Nu gäller det bara att komma på någon bra födesledagspresent.

Planerar annars att dra mig iväg till SATS idag och träna och sen dra till stan och lite shopping. Det har jag väl förtjänat nu? Har dock dåligt med pengar så något litet blir det bara till mig själv.

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och vila nån timme eller så.

Later
/
K

Fredagsplugg

Hej hej,

är nu hemma efter dagens två lektioner i skolan. Båda lektionerna var slut seminarium så det kändes som om det var vitktigt att vara med då. Psykologin gick enklast, jag älskar verkligen det ämnet.
Samhällskunskapen är alltid jobbigare för mig för nästan alla andra i klassen är superduktiga och man känner sig ofta som ganska så oinsatt i allt de diksuterar. Idag gick det i alla fall bra, jag pratade lite om hur jag hade lagt upp mitt moment om sociala realtioner under min VFU och fick lite frågor om det. Var ändå supertrött för jag har ju sovit så lite i natt. Nu har jag dock bara en enda lektion kvar den här terminen och det är på Måndag eftermiddag. Sen är det bara att maila in alla skriftliga uppgifter som skall in innan den 30/5. Jag ska nog klara det.

Nu hela eftermiddagen och kvällen ska det pluggas ännu mer. Jag har deadline idag på en inlämningsuppgift. Så nu tar jag tag i den. Har fyllt på med god mat nyss så jag är laddad.

Later
/
K

Dagens måste

Godmorgon!

Tror ni jag sitter uppe fortfarande och skriver på min inlämningsuppgift?

Nej, jag har faktiskt fått några timmars sömn, ca 5. Känner mig helt slut men var ju tvungen att gå upp, har psykologididaktik kl 8.00-10.00 och sen samhällskunskap mellann 10.00- 12.00 och sen har jag ca 5 timmar på mig att åka hem, äta och fixa inlämningsuppgiften innan den ska mailas in. Har minst sagt många måsten idag, orka!

Men jag tänker på att det här ändå är den västa dagen någonsin den här terminen. Nästa vecka har jag i alla fall bara en inlämningsuppgift kvar och kan fokuserar helt på den. Sen är det sommarlov, hurra.

Ska förresten iväg på Lördag och fira en gammal kurskamrat (Christine) som jag läste med när jag precis flyttat till sthlm. Johan ska också med, det blir en trevlig kväll men Christine och hennes närmaste vänner på någon restaurnag och eventuellt utgång efter det. Ser verkligen fram emot Lördag. Men först måste jag överleva dagen. Sa jag förresten att jag har läxor till båda dagens lektioner som jag inte börjat med?

Later
/
K

Jag svär

Ahh, är inte klar alls med min inlämningsuppgift till imorgon. Vet inte hur jag ska göra.
Ska man lämna in något som man ej är klar med eller lämna in det för sent, fast då färdigt?

Jag kommer sitta en stund till med det idag i alla fall men det blir ju knappast genomarbetat.
Har för övrigt igen(!) tappat ett örhänge på stan. Suck, det var efter kvällens boxträning som jag vid ett tunnelbanebyte måste har tappat det ena örhänget. Kostade ju stor tur var bara 19.50 och var från H&M men grejen var ju att jag tappade bort ett annat örhänge som var precis likadant som det jag tappade idag för bara nån vecka sen. Dock var de inte i samma färg så nu kan jag ändå inte använda något par någon mer gång. Jag svär över dessa örhängen. Ska inte skaffa några mer sådana i alla fall.

Åter till skolarbetet. Life sucks (just nu i alla fall).

Natti natti på er alla andra som man lägga sig nu.
/
K

Plugg

Är inte stolt för att jag just nu har hur mycket som helst att göra till imorgon för att jag inte satt igång i tid.
Men nu är det inget annat att göra än att köra på så mycket man bara hinner.
Kommer färför sitta inne hel dagen och bara ta små korta pausar emellanåt.
Jag ska ha något att lämna in imorgon.

Lugn och skönt är det också här hemma så jag lär kunna koncentrera mig, Johan jobbar hela dagen och huset är i övrigt tyst. Jag har hunnit med att äta frukost och är strax klar att sätta igång.
Önska mig lycka till.

Later
/
K

Laddad

Hej hej,

har precis ätit min kvällsmat och innan dess varit och tränat Pump. Var super stressad innan träningen för att jag nyss insett att det kommer bli svårt att hinna klart tills på Fredag med inlämningsuppgiften. Ibland blir jag sådär onödigt stressad, måste då fokusera på att tänka vad det egentligen är man är stressad för. vad ska hända, vad är det värsta som kan hända? Jag åkte i alla fall och tränade och rensade hjärnan och direkt efteråt vart jag mycket lugnare. Det är skönt. Nu har jag ny energi och kommer inte bli så där stressad igen, det får gå som det går. Jag har lyckats bra med allt hithills så man får vara nöjd med det =) Tur att jag har min underbara Johan som alltid kommer med kloka råd och får mig att inse hur fel jag har om saker och ting ibland.

Så nu ska jag försöka plugga nån timme till den här dagen och sedan blir det fullt ös för allt vad jag bara kan imorgon.

Later
/
K

Me today

God förmiddag!

Gick upp vid 8.00 imorse men det är väl först nu jag är redo att ta itu med dagen.

Dagens outfit har jag till och med orkat hinna med att fota.



Klänning från Ginatricot. Har blivit en favorit, den gör mig på gott humör med sina lysande färger.
Stumpbyxor från H&M
Guldarmband från H&M
Vit/guld klcoka från Dolce & Gabbana. Secondhand.
Hjärtörhängen från H&M.
En guldkedja med ett hjärta på. Är egentligen mammas, jag "lånar" ibland hennes grejer. Kanske hon vill ha tillbaka nu?

Nu ska jag sätta igång, idag ska jag vara effektiv med pluggandet. Ikväll blir det Body Pump som belöning. Längtar.

Later
/
K

I love Adidas

Collage som jag så egenhändigt satt ihop ikväll. Har inte gått alls bra idag med plugget, men imorgon är det nya tag och då måste jag verkligen komma igång och skriva något. Ahha, tiden går för fort när man har roligt eller har för mycket att göra?


image197
(Alla bilder kommer från www.adidas.com)

Har varit iväg och tränat ikväll, styrka, tycker träning är så himla underbart. Bästa medicinen mot nästan allt!
Jag skulle verkligen vilja ha jackan på collaget, den är hur cool som helst ju, man kan vända den ut och in så man får två jackor. Den svarta tröjan är som sagt min nya tröja som jag inhandlade i Söndags. Jag tror jag ska behålla den, är enkel och går att ha till det mesta. Praktisk med andra ord.

Träningsoutfiten nedan gillar jag verkligen. Adidas har absolut snyggast vår/sommar kollektion av alla sportträningskedjor. Det rosa linnet har jag samt byxorna brevid fast i svart och fast det kommer från yoga kollektionen så kan jag lova att det funkar hur bra som helst att ha på Combat pass och box pass också för den delen.

Nu är det sängen för min del. Gäsp.

Godnatt
/
K

Skolarbete

Sitter nu med min allmändidaktikuppgift. Stort suck kan man säga. Jag måste bara komma igång sen går det nog bra.

Har annars tidigare idag varit på min praktikskolan en sista gång den här terminen. Fråga min underbara handledare om jag fick kontakta henne och komma till skolan nång gång under hösten då jag läser betygs och bedömningskurs och det fick jag. Det är bra, då kan man lära sig mera och se på riktiga elevers prov.

Kändes i alla fall lite konstigt att man inte ska vara på skolan något mer. Jag gillade det gymnasiet jag var på, jag gillade lärarna och eleverna och hela mijön. Men nu måste jag som sagt själv visa att jag är en duktig elev, måste plugga lite ikväll nu när dagen snart är över och jag inte hunnit med något.

Later
/
K

Sovmorgon

Godmorgon!

Har själv haft en seg start. Gick upp vid 9.30. Fattar inte vad det är med mig men den senaste veckan har jag behövt minst 8-9 timmars sömn för att känna mig pigg och utvilad. Antar att det är att terminen snart är slut och att jag har så mycket jag måste göra som gör att jag behöver mycket vila.

Nu ska jag i alla fall göra mig iordning och sen åka och träffa min praktikhandledare en sista gång för att kolla in några uppsatser som en klass ettor gjorde för mig i samhällskunskapen. Sen måste jag ner på stan och lämna tillbaka ett linne som jag köpte på Adidas i Söndags, det är verkligen hur coolt fint som helst och verkligen min stil men det är lite för stort, och storleken mindre som jag också provade då är självklart för liten. Hatar att det ofta blir så för mig, jag ligger mellan två storlekar. It sucks! Nåja, kanske kan hitta något annat linne.

Annars måste jag verkligen plugga idag, igår gick sådär. Har slutinlämning på Fredag och det är snart! Satsar i alla fall på att börja skriva ihop något ikväll.

Önskar alla en trevlig Tisdag. Nu lyser solen, för en stund sen öste regnet ner..så kan det va ibland.

Later
/
K

2 veckors plugg att se fram emot

Ha, tyvärr är det inget skämt är jag rädd.
Jag har faktiskt extremt mycket plugg framför mig. Och jag ska sätta igång idag.
Jag ska läsa en massa litteratur idag och hoppas att jag förstår mer vad det är jag ska göra och examineras på i kursen allmändidaktik. Suck, det kommer bli segt.

Sen har jag ytterligare en uppgift som ska in nästa vecka i samhällskunskapsdidaktiken. Det är inge korta uppgifter vi ska skiva ihop heller, alla är på minst 7 sidor exklusivt allt material som vi delat ut till våra elever på praktiken. Suck, man får nästan simma runt bland alla papper som ligger överallt på mitt skivbord.

Idag ska jag i alla fall posta min psykologididaktik uppgift som jag nu känner mig hyfsat klar med. Jag kan inte lägga ner med tid på den rättare sagt.

Ja, så mitt liv är näst intill obefintligt denna kommande två veckors period kan man säga.
Jag håller doch humöret uppe med träning och lite shopping. Köpte nya träningskläder igår från Adidas, ska lägga in bilder senare. Jag får se om jag kommer iväg ikväll och kan inviga något av plaggen.

Annars är livet ändå ganska så bra. Jag är ju snart klar med den här terminen =)
Ska bli så underbart att göra mest ingenting i juni.

Later
/
K

Planer för kvällen

hej hej,

min Fredag har hithills varit bra. Var i skolan imorse kl 10.00 och lyssnade på mina klasskamraters lektioner i samhällskunskap. Nästa lektion ska jag ha med något som jag presenterar och kan prata om. Undra vad jag ska hitta på tills dess? Det blev i alla fall en mycket givande diskussion om undervisning och så fick man höra myclet om hur många haft det ute på sina praktik skolor. Tyvärr har många haft handledare som själva inte har någon riktig koll på vad en lärare ska göra eller efter vilka mål vi ska jobba efter.

Efter seminariet var jag en sväng nere på Hötorget. Kollade in på Adidas och hittade så klart massor av plagg jag vill ha. Funderar på hur min ekonomi ser ut just nu för jag är väldigt sugen på att köpa ett par nya träningsbyxor och ett linne som jag såg där idag. Men även om Adidas är ganska så bra prismässigt sätt så blir det inte helt billigt när man vill ha flera plagg därifrån, tyvärr.

Nu dra jag iväg på box en stund på Södermalm. Har ingen speciell partner att boxas där med så det blir spännade och se vem man får vara med idag. tar det dock lite lugn mer det högre knät, det är inte helt bra ännu och det känns mest på sparkarna på boxen.

Ikväll kommer jag annars sitta hemma och plugga. Ska göra klart en inlämningsuppgift idag så jag kan lägga den på posten imorgon är det tänk. Hög tid att gå vidare till nästa inlämningsuppgift. Jag har totalt 3 stycken.

Later
/
K

Update: Torsdagkväll

Hej hopp!

Är full av energi, ändå har jag varit iväg ikväll och gjort av med en hel del.
Mår ofta väldigt bra och tänker positivt efter jag tränat. Det är som om all späning och stress går ur mig och man fokuserar bara på kroppen och på hur mycket den orkar.

Min träningsoutfit Torsdagkväll:



Inte så bra bilder, jag vet, men ändå. Det är bra att jag ofta styrketränar sent på kvällen för då slipper man tänka på att det finns folk i omklädningsrummet som tror man är knäpp när man fotar sig själv.
Jag måste ändå erkänna att jag tycker det är ganska så kul att ta kort på mig själv när jag har mina träningkläder på mig och är i gymmiljön. För inte så ofta har man sådana kort på sig själv och för mig är det en stor del av vem jag är. Kul att ha helt enkelt.

Hur som, tänkte också passa på och lägga upp lite mer kort på olika inköp som jag gjort under veckan.

Nästan bara från H&M men så är det också min favorit butik. Fick förresten en värdecheck hem i brevlådan idag, 50 kr har jag nu att handla för där nästa gång jag behöver något.



Guldsandaler,
veckans absolut bästa köp. De är så snygga, har dock inte kunat haft dem ännu för det har varit grått och trist väder här hela veckan. Jag längtar så tills jag får ta dem.



Mera guld. Jag har kommit på att jag verkligen gillar guld. Det här snygga armbandet är från H&M och kommer användas mcyket i sommar.



Vita örhängen. Flummig bild men ändå, ni ser ju hur örhängena ser ut i alla fall. De är helvita och jag tycker det är lite coolt. Hade förut likadana i guld men råkade tappa ett på stan nån gång så tyvärr är det borta. Örhängena kostar dock löjliga 19.50 kr. Så det är inget man behöver gråta över om man tappar igen.

Nu är det sängen som gäller. Ska på seminarie imorgon kl 10.00. Orka. Men det ska bli kul att träffa Marie och alla andra man känner där. Är lite ensamt de här sista veckorna annars då man mest ska sitta hemma och sriva sina rapporter.

Godnatt till alla!
/
K

Det blir styrka istället

Det vart ingen box för mig ikväll, synd men samtidigt var jag inte så upplagd för det om jag ska vara ärlig. Kom nämligen bara till Gullmarsplan sedan sa de att det var något stort fel i trafiken med tunnelbanan som tåget skulle bli stående där på obestämd tid. Och eftersom jag inte var ute i god tid och inte hade bokat passet så såg jag då direkt att jag inte skulle hinna. Åkte därför hem istället, hann träffa min kille och hunnit äta lite mellanmål.

Nu drar jag istället till Farsta och styrketränar. Var ju ett tag sen jag gjorde det sedan jag nu kan köra både Body Pump och Combat, det blir lätt så att jag kör eftersom det är roligare. Men jag har lovat mig själv att inte tappa styrketräningen, det är faktiskt riktigt bra för kroppen att inte bara köra klasser hela tiden.

Later
/
K

Synkoll

Har varit och testat min syn i förmiddags på Synsam Ringen.
Den hade tyvärr blivit lite sämre, men optikern sa att det inte var nödvänidgt med att köpa helt nya glasögon för så stor skillnad var det inte. Jag ser tydligen sämre på långt håll men bra på nära. Märker det faktiskt lite själv, jag har svårt att läsa på skyltar långt bort och så men jag ser ändå helt okej. Kommer därför vänta med att skaffa nya glasögon tills jag börjar med mitt körkort, när nu det ska bli av, för då är det ju så klart viktigt att se bra på långt håll.

Sitter annars mest och latar mig, har ätit en god lunch och ska nu ta tag i plugget någon timme. Ikväll blir det nog box, får se om jag dra mig iväg.

Nu ska här betygsättas....svårare än vad man tror.

Later
/
K

Sometimes...

Är livet inte helt lätt att leva.
Idag har varit en sådan dag, vaknade upp sjukt trött. Igår var jag iväg och körde Body Combat och allt var bra och jag kännde mig på topp. Kanske tog jag i för mycket på gårdagenspass för idag vaknade jag som sagt helt trött. Trött inte bara i kroppen utan också i mina tankar. Kände direkt att jag bara ville lägga mig i sängen och sova bort hela dagen.

Var dock tvungen och tvätta, diska och handla och laga mat och vid 14.00 tiden var jag ännu mera slut.
Ibland känns livet bara så tungt, man hinner inte med allt man vill, man känner att andra förväntar sig mer av en o.s.v.
Nej, har inte kommit att göra något vettigt idag.
Knät börjar bli bättre men det är fortfarnade inte helt 100% bra och det kan nog ha del i att jag känt mig så nere idag.
Känns som om jag vill att något kul och nytt ska hända mig. Får väl ta tag i saken shälv antar jag och hitta på något.

Appropå nytt så funderar min familj på att skaffa en fadderbarn i Bolivia. Jag tycker att det är en superbra ide och skulle tycka det vore hur kul som helst om man kunde hälsa på det barnet när man väl reser dit någon gång i framtiden. Vi får väl se.

Nu ska jag ta mig lite kvällsmat.

Later
/
K


Helgen

Har haft en superbra helg!

I Lördags när det var hur varmt som helst kom ju min kära familj från Värmland hit till sthlm och hämtade upp Johan och mig runt 11.30 och sen bar det av till Dalarö.

Eftersom jag och min bror båda är adopterade från Bolivia så är vår familj medlem i en boliviansk förening. Vi ses ett antal familjen en gång om året och i år var det alltså bara över dagen och på Dalarö. Det var supertrevligt, jag hade som tur var ett tunt linne och kort kjol på mig och ballerinaskor. Tur, eftersom det var stekhet i solen där vi sedan satt och åt på en filt. Vi fick jättegod buffe med en massa gott, bland annat olika sortera pajer och goda köttbullar och pasta. Fick en hel del sol på mig och det var bara så underbart. Vi gick sedan en tur för att spana in omgivningen med någon som bodde där som guidade oss. På eftermiddagen sen var det årsmöte, höll på i hela 2 timmar så jag höll på att smälla av. Orka sitta still när det är så fint väder ute. När mötet var klart hade solen nästa försvinnut och det var inte alls lika varmt som tidigare på dagen.

I Lördags kväll gick jag sedan ut med två av mina tjejkompisar, vi var runt på en massa olika ställen tills vi till slut hamnade på Snaps på Medborgarplatsen. Jag var inte alls uppklädd så jag kände mig ganska så off att parta. Det var nog därför mest mitt fel att vi drog oss hem runt 01.00 tiden. Men jag har lovat att följa med ut nästa helg och ha festkläder på mig så att jag blir med på g.

Idag, Söndag, har det varit rätt lugnt. Var seg imorse och sen har jag kört Body Pump på eftermiddagen.
Bra dag förutom att jag såg ikväll att jag skulle skriva ett PM till seminariet imorgon och jag har inte börjat ännu. Ska med stor säkerhet inte gå på föreläsningen imorgon, får sitta och skriva PM istället. Blää, nu blir det i alla fall sängen. Är så trött.

Godnatt
/
K

Fredag

Fredag, har varit på synkontroll kl 10.00 imorse så det vart inte så mycket sovmorgon som jag hade tänkt. Men men, gick lite på söder sen ett tag, men hittade inget. Det är verkligen hur varmt som helst ute idag.
Jag ska snart iväg på box pass, så jag lär ju svettas ordentligt.

Ikväll blir det nog att åka till Djurgårn och se om klassen håller till där. Det skulle börja vid 17.00 men jag kommer komma runt 19.00 tiden.

Annars har väl dagen varit bra, jag känner mig seg efter allt med paktiken. Måste nog vila lite extra i helgen.
Nej, nu ska jag diska lite innan jag drar, min familj kommer ju förbi här imorgon när de ska hämnat upp Johan och mig. Vi ska nämligen åka till Dalarö imorgon. Blir nog härligt om dettta väder håller i sig.

Later
/
K

Sista dagen på VFU:n

Ha, nu är jag klar med min praktik på skolan.
Har varit ute i 10 veckor totalt och det har verkligen varit lärorikt och kul.
Är dock väldigt trött nu känner jag, det är mycket arbete att förbereda lektioner när man inte har så mycket att utgå ifrån och inte gjort det förut.

Sista lektionen idag gick i alla fall bra. Jag hade med filmen Att göra en pudel och visade två mindre delar ur den där fördomar mot invandrare och människor med annan bakgrund än svensk kommer fram på ett tydligt sätt.
Annars hände det inte så mycket, de fick fylla i en utvärdering som jag ska läsa nu ikväll.

I eftermiddag var jag förbi city en stund. Jag åt luch ute, någon pasta rätt som var supergod och sen köpte jag nya lurar till min ipod nano för de har gått sönder och ser allmänt slitna ut. Kostade hela 295 kr. Det är dyrt men vill man ha orginal så får man tydligen betala det.

Kollade också på en kjol på H&M men den passade mig inte.

Har annars haft fruktasvärd träningsvärk i benen hela dagen sen gårkvälls Pump pass. Kändes i alla fall bra att kunna gå iväg på det igen. Kände bara av knät lite, lite grann så det är nog nästa helt bra nu.

Imorgon är det tydligen klassträff på Djurgårn så jag ska försöka palla mig dit. Kommer dock köra ett box pass på kvällen innan jag åker dit. Men det skulle verkligen vara kul att se alla igen.

Ska försöka lägga mig tidigt idag, har haft ont i huvudet till och från i två dagar nu men jag tror det är en kombination av för lite sömn och stress som ligger bakom det. Sömn hjälper som tur är mot det mesta.

Bye bye
/
K

Oklart

Ahh, får snart panik.
Har inte lyckats planera klart för min lektion imorgon och det är faktiskt riktigt dåligt och bara mitt fel.
Kommer sitta här och plugga nu fram till tolv tror jag. Jag har dock en hel del bra tankar och förslag men jag måste få ner något nu så att jag kan få lite överblick och struktur på allt.

Suck, varför är jag så seg och slö för?

Later
/
K

Träningsvärk i armarna

Ja, Idag har varit en hyfsad effektiv dag för mig.
Har pluggat en del på förmiddagen och efter lunch. Var dock lite seg i starten,som jag alltid är, men jag ska bli bättre har jag lovat mig. Idag ska jag t.ex lägga mig strax så att jag är i säng innan klockan är tolv.

Har också varit och tränat i Farsta. Kör mitt armprogram och det börjar ge resultat. Jag känner mig strark och hyfsat uthållig i armmusklerna.

Bilder från idag:



Kläder att ha hemma. Har inga specilla kläder på mig idag när jag bara går hemma. En t-shirt från Peak, korta shorts från MQ och svarat leggings från H&M. Thats it.



Svarta naglar. Har ju visst lite accessoarer på mig idag också. MIn nya favorit ring, är en svart ring med en rosett på från H&M, har jag typ varje dag numera. Till den har jag en vanlig silverring med några stenar från Kumkum. Många tror att det är någon förlovningsring eller så men det är det inte. Och vad sägs om mina svarta naglar? Har aldrig förut haft svarta naglar men vart sugen på att ha det nu i helgen så jag köpte ett svart nagerlack från Mavala på Åhlens. Själv tycker jag det är ganska så snyggt.

När jag tränar:



Casall girl. Dagens träningsoutfit som jag hade ikväll, allt från Casall. Älskar verkligen de här nya byxorna. Skulle gärna ha ett par till, det fanns i jeansfärg också, det vore nog coolt men det har jag inte råd med denna månad.

Så, nu ska jag nog ta och lägga mig. Är supertrött och armarna värker. Det är bra!

Godnatt på er
/
K

*sommarjobb*

Snart sommar, nu är det maj och den här månaden kommer gå så fort.
Tyvärr har jag tusen saker att hinna med den här månaden så jag kommer nog inte att ha så mycket tid att njuta av maj.

Imorse fick jag i alla fall mitt sommarschema från min chef. Kommer inte jobba riktigt så mycket som jag ville men det är ändå omkring 5 veckor heltid så det får duga. Kan ju vara skönt att ta det lite lugnt också. Får väl se, men hittar jag något roligt extrajobb i augusti kanskejag tar det också.

Johan och jag började också titta prata om våran semester igår. Vi har ett drömresemål men frågan är om vi har råd.
Jag är ju verkligen sämt på att spara och lägga undan pengar så jag har det jag har och inte så mycket mer, tyvärr.
Kommer dock som det ser ut nu vara hemma i Kga en hel del i juni eftersom ingen av oss har jobb då och kan då passa på att leva lite på våra föräldrar samt umgås med våra familjer. Brukar faktiskt vara rätt skönt att så där ibörjan av sommaren får komma ifrån varandra lite och bo ifrån varandra hos sina föräldrar. Men jag måste erkänna att jag brukar tröttna rätt fort på både att vara i Kga samt att inte ha vår egna lägenhet.

Nej, idag blir det plugg. Vädret är ju inte mycket att hurra för så det passar bra att mest sitta inne idag.
Ska kanske försöka mig på att träna Combat idag igen. Gick iväg i Lördags och det gick bra, får dock lite ont i knät efteråt. Det är inte helt okej ännu, antar jag. Men men, det är inget som gör ont så att man hindras från att göra olika rörelser eller så. Så jag är glad.

Den här veckan är också min sista på VFU:n. Ska ha två lektioner, på Onsdag och Torsdag och den på Onsdag är speciellt viktig för då kommer de ut från Lärarhögskolan och ska kolla på mig hur jag sköter mig som samhällskunskapslärare. Ahh, nervöst. Ska ha en lektion om konflikter i alla fall. Blir nog intressant.

Later
/
K

Seg Lördag

Har inte varit den bästa Lördagen om man säger så.
Johan vaknade upp imorse med ont i halsen, sjuk med andra ord. Och vi som annars var bjudna på grillfest ikväll här i närheten. Det blev inget med det.

Jag har i alla fall varit väg och kört Combaten. Det gick okej, fortfarande ont i knöt i vissa lägen. Det försvinner dock mer och mer hela tiden. Efteråt vart jag dock supertrött och fick träningsvärk i vaderna vilket gör att jag känner av knät ännu mera så jag har mest tagit det lugnt i soffan. Fick också ont i huvudet på eftermiddagen, det händer verkligen inte ofta, mådde nästan illa där ett tag men nu är jag bra igen. Jag vill verkligen inte bli sjuk.

Skönt ändå att det bara är Lördag och att jag är ledig imorgon också. Ska börja lite lugnt med skolarbeten då.
Känner en viss stress inför den här månaden.

Idag har jag också hunnit med att äta vårens första jordgubbar, köpte jag efter träningen i Farsta Centrum och har ätit ikväll. De var helt underbart goda, men var inte svenska. Nej, ska nog ta och krypa ner i sängen nu, är helt färdig.

Godnatt
/
K

Nice bag

Kikade nyss in på www.hm.com och såg att denna snygga väska fanns att köpa. Till bra pris också, 198 kr.

image186

Gillar att det är så mycket färg i den, nu blir jag sugen på att köpa en ny väska.
Men jag borde inte.....

Nu ska i alla fall jag ute i solen.

Later
/
K

Dagen efter...

Är seg idag som bara den.
Hade i alla fall supertrevligt i Uppsala på Valborg igår.
Jag kom ganska så sent till Uppsala, runt 18.00 kom jag dit och sen tog den en stund att hitta till festen som alltså var hemma hos Johans kompis Martin och hans rumskamrat. Det är ingen bra idé att bjuda in 300 personer till en lägenhet som typ är en tre:a. Tror att det stod omkring 20 personer ute på Martins lilla balkong ett tag.

Jag hade i alla fall kul, hade med mig hamburgare att grilla men det fick bli att steka dem för tydligen ville inte folk sitta ute och grilla. Nåja, vart i alla fall bjuden på supergoda grillspett som Linus (gammalklasskamrat till Johan) hade gjort.

Johan som gått upp vid 6 på morgonen, på sin egen födelsedag var dock rätt trött vid 20.00 tiden efter allt festande med champangefukost och allt så vi lämnade festen vid 22.00 tiden. Tyckte det kändes helt okej, festen höll säkert på länge till men det kom så himla mycket nytt folk på slutet och det var minst sagt varmt inne i den lilla lägenheten så det var skönt att gå den biten det var till centralstation. Vi kom till sthlm, lite senare en beräknat p.g.a fylla, vid 00.00, tog sen tunnelbanan till Gullmarsplan och sen taxi sista biten.

Kom i säng sent så idag känns allt väldigt segt. Tur att jag inte har något jag måste göra. Ska nog ändå försöka gå ut ett tag och röra lite på mig idag.

Later
/
K