Läst

En bra bok som jag köpte från Myrorna igår är "Det är så konstigt nuförtiden" av Karin Flygare.
Boken är skriven med värme och handlar om när en förälder drabbas av demens och inte längre kan ta hand om sig själv eller fatta egna beslut. Läser och förundras över hur människor kan förändras, hur jobbigt det måste vara att inte längre känna igen sin mamma eller pappa och det jobbiga i att behöva ta beslut utan deras samtycke.



Bild från
cdon.com

Mycket viktigt och intressant ämne ändå, en gång ska vi alla bli gamla och man vet aldirg hur man kommer bli då. På tal om gamal så fyller min farfar år på Söndag. 85 år blir han och är fortfarande väldigt pigg och klarar det mesta helt själv. Han vet såklart inte exakt vad alla vi barnbarn håller på med och hur vår vardag ser ut men han har ändå koll på vilka vi är och man kan alltid ringa honom och bara småprata lite.

Bra lästips för den som är intresserad och det är väldigt lättläst då jag redan läst ut den.

/
Kristin 

Missa inte 22.00 ikväll

Ikväll är det ju sista avsnittet av Lite sällskap.
Kl 22.00 på 5:an.



Jag ska absolut se det, tycker det varit ett mycket underhållande program.
Inte så mycket för att det är Filip och Fredrik som håller i det utan mer att samtliga människor som är med i serien är festliga och roliga på sitt viss. Ska bli kul att se hur allt slutar. Blir det någon krälek för någon?



Tack för lönen

Jobbar och sliter på i hemtjänsten. Pluggar gör jag också men denna vecka har jag en del jobb på hemtjänsten och det känns helt OK. Jag måste ju gå upp tidigt på morgonen och det är bra för mig som annars har lätt för att vara seg. Idag jobbade jag bara till 14.30 så det är rätt lugnt.

Fick också min lön idag, inte mycket men jag behöver varenda krona. Funderar på att dra igång ett projekt denna månad och kolla vart allla mina pengar egentligen tar vägen. Tror att mat tar en hel del om jag ska vara ärlig. Igårkväll lagade jag därför egen purjolökssoppa, vart super gott och så hade jag matlåda idag på jobbet men ikväll tror jag inte jag orkar vara så duktig. Brukar ju bli att man är hemma rätt sent från gymmet. 

Har i alla fall hört från min sambo idag. Han har kommit fram och mår bra och hotellet verkade trevligt.
Känns ju bra att flyget gick bra, är alltid lite orolig när någon i familjen eller nära vän är iväg.
Man vet ju aldrig.

Gör annars inte mycket. Har tvättat två tvättar nu när jag kom hem och strax ska jag väl dra mig iväg till gymmet. Börjar sakta men säkert lägga mer belastning på foten och benen. Känns som det går åt rätt håll.

Nej, nu ska jag ner till tvättstugan.

Later
/
Kristin

 


Mycket inköp denna vecka

Galet hur fort den här veckan har gått och inte har jag pluggat så mycket. Har sagt till mig själv att jag får satsa på att sitta och plugga halv Söndagen i alla fall.
Men det är svårt att koncentrera sig på skola när andra saker händer i ens liv.
Min morbror har t.ex. insjuknat, det verkar dock inte vara så allvarligt som tur är men han var riktigt dålig ett tag och har legat på sjukhus i nästan en vecka. Ännu idag inte helt klart vad det är för fel på honom.
Jag har fått lite mer jobb på hemtjänsten. Ska jobba några dagar nästa vecka.

Min kära sambo lämnar mig också snart. Han drar nämligen till USA ett tag. Blir såsklrt spännande för honom men det kommer bli rätt tomt här hemma. Tur att jag har Stella.
Hon är mycket bra sällskap och dessutom brukar hon bli snällare mot mig när det bara är jag som är hemma.

Att Johan reser gör att jag har fått hjälpa honom att inhandla saker till hans resa. Han har ännu inte börjat packa så vi ligger reda efter i planeringen. Men vi har lovat att börja med det ikväll.

Har i alla fall hunnit med ett och annat gympass i veckan samt att jag varit och simmat en gång i Farsta simhall. Börjar dock tröttna lite på det stället, alltid är det något. I Torsdags var det någon skolklass som var där och hade lektion och alla barn var ju vida och väsnades väldigt mycket. Jag vill ha lugn och ro när jag simmar.

Lite bilder från veckan:




Johan i sina nya kläder som jag köpte, allt från MQ. De har förresten rea där nu på en hel del plagg. Byxorna behövdes dock lägga upp så de ska jag hämta i Farsta ikväll.



Ny Necessär. Hans gamla var så sliten att jag vägrar att låta honom åka iväg med den. Hittade denna från Åhlens och han gillade den.



Kalsonger i fina fäger från Björn Borg. Också på rean.






Jag på träning någon dag i veckan, kommer ej ihåg.


Ikväll ska det i alla fall slappas.
Ha en bra Fredagkväll alla.
/
Kristin

Underbara Ted

Tisdagen har inte varit en av de bästa, allt känns grått och regnet har öst ner. Nej, jag har tur som knappt behövt gå ut idag, lyssnar på helt underbar musik. Ibland glömmer jag bort hur underbart fina melodier Ted Gärdestad faktiskt gjort.

 Några av mina favoriter:

- Så mycket Bättre
- Snurra du min värld
- Come give me love
- Jag ska fånga en ängel
 
 



Söndag 17/10

Så var helgen nästa över, lite tid kvar är det förstås men jag är helt slut så för mig och Johan blir det soffan och mat framför tv:n nu.

Jobbade Fredagskväll, gick hur bra som helst och i Lördags så var jag och simmade i Farsta simhall. Helt okej simhall men det var rätt mycket folk och alla var inte direkt där för att simma. Men lite billigare är det att simma där än inne i stan.

Igår kväll kom Filippa och Yen hit. Johan och jag, mest Johan hade lagat purjolökssoppa, den vart supergod.
Sen satt vi tjejer och pratade till sent på kvällen. Kul att se tjejerna för nu kanske det dröjer ett tag innan vi träffas ihop igen. Kommer själv resa lite och snart, mycket snart är det ju November och då lär det ju i alla fall bli någon form av fest för mig. 

Idag när vi väl vaknade åkte vi till Farsta Centrum där Johan köpte en jacka från Brothers, den är mörkt grön i färgen och passar bra som fritidsjacka. Dessutom hade han 20% rabatt på jackan så det vart ett relativt billigt inköp. Kollade också på skor som dock inte fanns i Farsta så det vart en tripp in till Skanstulls ringen också. Hittade till slut ett par från Ecco. Har även hunnit men en snabb tur på gymmet idag, men gick sådär. Är helt slut nu känner jag och imorgon ska jag jobba 8.00-12.00.




Bild på Johan i sin nya snygga jacka. Mycket snyggare i verkligheten. Bilden vart så mörk av någon anledning.




Mitt nya hår och träningsoutfit för dagen ;-) Håret är numera mycket uppklippt och så gjorde jag slingor (ljusbruna) i hela håret. Vart supernöjd men så har jag ju en underbar och duktig frisör också.




Det var sista inlägget för den här veckan, har i alla fall gjort några =)

Nu laddar jag inför ny vecka..
/
Kristin

Höst på Monki

Det var längesen jag var inne på Monki, men detta är lite av vad jag hittade på deras hemsida. Vart såklart sugen på flera plagg därifrån. Får nog önska mig lite pengar till kläder när jag fyller år. För idag är det faktiskt exakt en månad kvar tills min födelsedag.



Vill ha härliga koftor till vintern.






En cool t-shirt.



Fredag 15/10

Äntligen Fredag, eller?
För mig är det allt annat än en lugn Fredag. Men det är en bra sådan, just nu sitter jag och pluggar. Har kommit igång med skrivandet på min uppsats och det känns toppen, vet dock inte om jag blir klar innan jul men det orkar jag inte tänka på just nu. Ikväll blir det jobb: 16.00-21.00, det var ett tag sen så det blir kul att träffa alla igen.
Ska dock inte jobba så mycket nu då jag verkligen behöver plugga, läser ju också min kvällskurs som hithills har gått bra men den tar rätt mycket tid.
Har sökt en kurs till våren men det är mest för skoj, ska nog ändå prioritera att göra klart uppsatsen helt och ta examen!

Nej, tillbaka till skrivandet, en timme till hinner jag..

Ha en skön Fredagkväll alla som är lediga och kanske har jobbat/pluggat hela veckan..

Nytt

Så var helgen över och den har varit mycket trevlig. Hann med att träffa vänner på både Fredagkväll och Lördagkväll. Dessutom var jag och Johan på stan tillsammans i går och Johan hittade en snygg svart rock från Brothers. Själv köpte jag bara lite underkläder på rea men jag har allt shoppat lite till mig själv i helgen och idag fick jag hem ett efterlängtat paket med ett mumintroll i.



För alla som inte vet det så älskar jag Mumin och hela muminvärlden, har gjort enda sedan jag var liten och spciellt mjukisdjur. Det sitter i, mamma brukar säga att Stella liknar ett gossedjur, hon är ju mjuk och så söt. Det här mumintrollet beställde jag hem från
Kotteshoppen och jag beställde den i Onsdagskväll så leveransen är väldigt bra måste jag säga. Kommer aldrig växa ifrån leksaker, men jag lovar att jag inte köper sådana här grejer speciellt ofta. Förut hade jag en period när jag samlade på nallar och då köpte jag flera stycken här i Sthlm men sen tröttnade jag och nu har jag inte riktigt pengarna men önska sig kan ju alltid.

I Lördags var jag också förbi Stadium och kolla in deras höstrea, hittade denna snygga t-shirt som jag slog till på. En riktig Kristin tröja!



Nu fattas bara att jag tar mod till mig och går och klipper mig, har en galen idé om att göra något väldigt annorlunda men vet ej om jag ska våga eller ej...Vi får se.


Later
/
Kristin K


Lite bilder på oss



Stella hos Johans föräldrar.



Jag, hemma hos mamma och pappa.



Johan och Stella här i Sthlm nu ikväll. Så fina. Stella har förresten kräkts idag, vet inte om hon är sjuk eller om maten var dålig. Får hålla lite koll på henne.



Stella kan vara svår att fånga...

Läget just nu:

Johan jobbar och jobbar.
Jag pluggar, jobbar lite och pluggar mer.
Stella gör ingenting.

Hade för övrigt ett mycket trevligt gruppmöte i eftermiddag. Har hamnat i en mycket bra grupp, tre supergulliga tjejer som gör att det blir så mycket roligare att läsa den kursen vi nu läser. Imorgon ska jag dock plugga uppsatsen, blir lite svårt att hinna med både ibland men jag tycker ändå det är roligt att jag valde att läsa denna kurs. Tror jag kan ha stor nytta av den. Om inte så börjar jag nu tack vara kursen förstå komplexiteten med ledarskap och att vara chef. 

Det var allt för mig denna gång
/
K