Frustration

Är rätt trött på mig själv idag. Somnade runt 01.00 i natt så det är väl därför jag inte fått något gjort idag.
har försökt läsa lite i kursböckerna, inlämnings PM:et nästa Torsdag kommer kräva mycket jobb. Puh. Inte alls vad jag känner för. Sen börjar jag också bli lite nervös inför morgondagens presentation inflr helklass. Jippi.

Ska i alla fall strax bege mig till Farsta och köra box, ska slå så hårt jag bara orkar så att jag får ur lite av min frustration och så att jag samtidigt blir så trött att jag kommer somna runt 22.00 ikväll. Vi får väl se, men träning är för det mesta bara bra.

Johan bara jobbar, han skulle visst på någon flott middag nu ikväll och äta trerätters..fattar inte hur han orkar..
Nej, måste röra lite på mig, blir galen av att bara vara helt ensam hemma och bara fundera...

Later
/
Kristin

Snöiga dagar

Idag händer inte mycket.
Är rejält trött, kom i säng alldeles för sent igår och idag har hela dagen varit seg och långsam.
Egentligen har jag mycket att göra men idag orkar jag bara inte bry mig.
Håller på med ett grupparbete som jag inte alls känner mig nöjd med, men vad gör man när ingen annan i gruppen vill ta tag i det? Hmm, ibland känner jag att jag borde bli bättre på att stå upp för vad jag tycker, jag vet faktiskt vad som vore bra att göra. Men vad spelar det för roll när andra ändå inte förstår?

Har i alla fall försökt att läsa lite i idrottspsykologin, ska iväg på föreläsning ikväll och ikväll kommer en hemlig gäst dit. Är lite spännande att se vem det är, antagligen något som kan mycket om idrottspsykologi eller något idrottare som har egen erfarenhet av att prestera på hög nivå. Jag tycker i alla fall det är riktigt intressant. Att det är så mycket psykologi inblandat i hur vi lyckas i våra prestationer och hur vi påverkas av vårt sätt att tänka och tackla problem.

Nej, nu ska jag plugga lite till. Sen ska jag ut i snön, hithills har i alla fall tunnelbanan fungerat bra. Börjar faktiskt längta till jul nu, vila lite från plugget och bara få vara hemma hos familjen.

Later
/

Kristin

The call

Så himla vackert....jag bara njuter. Filmen är också väldigt bra.
Vet inte varför jag börjat gillat sådana här typer av filmer så mycket.
Det började egentligen med att jag läste Harry Potter böckerna och sen såg filmerna och nu ser jag bara fram emot nästa.
Sen fick jag också upp ögonen för High school musical och fast de är ganska så små och har mer tonårsproblem än vad jag har numera så tycker jag det är helt okej att titta på. Gillar en hel del av musiken och att de är så himla duktiga skådespelare som kan både agera, dansa och sjunga. Klassiskt Disney.
Och så nu senast Narnia. Gillade ettan men tvåan är minst lika bra. Det är magiskt och det tycker aldrig jag man kan bli för gamla för att uppskatta och fängslas av.

Den här låten The Call är i alla fall med i sista scenerna i Narnia och jag tycker den är så himla vacker. Får rysningar...



Idag har jag i alla fall hunnit med att göra klart min hemtenta samt göra klart större delen av vår power point presentation som vi ska göra på Torsdagkväll.

Nu är det godnatt för min del.
/
K

Sista dagen med tentan

Fredag!

Har verkligen längtat till helg. Nu sitter jag och skriver på det sista på hemtentan, ska bli så skönt att bli fri från den nu.
I helgen har jag inte mycket jag ska pyssla med, ska dock göra en power point till vår redovisning nästa vecka men det lär ju inte ta så lång tid så det ska mest bli kul att göra.

Nej, nu måste jag skriva lite mer innan lunchen.

Låten nedan lyssnar jag på idag. Den är så bra, älskar Maria Mena. Just hold me...



Lill Lördag

Är så seg, trött, sitter med hemtentan men nu är den väl snart klar och det är på tiden.
Har haft så dåligt samvete över den här saken i över två veckor nu så det ska bli så skönt att bara lämna in den på Fredag. Nej, den här veckan har inte varit för kul, stress över alla måste. Inte bra, men det blir bättre.
Försöker tänka positivt och se framåt. Snart är det jul och lite ledighet =)

Ikväll är det i alla fall Lill Lördag. En present jag fått av Johan är Narnia filmen som nyss kommit ut på DVD så den blir det ikväll efter träningen. Tror jag ska köra box ikväll. Behöver komma ifrån datorn lite och få ut mina aggressioner.



(Bild: www.cdon.com)


Annars händer inte mycket, skulle ha spelat badminton på Fredag men nu verkar det inte det bli av. Jag längtar i alla fall just nu mest efter en lugn och stillsam helg. Jag behöver det, samla mig lite och få lite ny energi för nu kommer de sista 3 veckorna vara fulla med plugg och en massa redovisingsgrejer. Me not like.

Nu ska jag plugga en stund till.

Later
/
K

*My birthday*

Jag är numera 24 år.
Dagen går mot sitt slut. Jag är helt slut.
Inte för att dagen har varit jobbig eller mycket att göra utan mest för att Johan kom hem kl 4.00 i natt och väckte mig.
Har i alla fall haft en fin födelsedag, min snälla familj var här och bjöd oss på mat. Var supergott och väldigt fin miljö, Långbro värdshus. Fick sen också lite paket och en prinsesstårta med grön marsipan. Min favorit.
Av mina föräldrar fick jag en jacka som jag önskat mig och en kjol och av min bror fick jag ett presentkort på någon bok jag vill ha. Dessutom fick jag fina nya blommor att ha i köket och gardiner och en matta och en massa annat. De skämmer verkligen bort mig.

Ikväll har jag sedan själv bakat, en tårtbotten till imorgon, imorgon ska jag ha mitt lilla födelsedagskalas för några av mina vänner här. Ska bli himla mysigt, ett riktigt tjejkalas. Så ikväll har jag också hyrt en riktig tjejfilm ifall vi blir uttråkade på att prata en massa. Eftersom det är Söndag så blir det ingen utgång, det var heller aldrig meningen.

Det som har gjort mig gladast idag har i alla fall varit alla de sms jag fått från olika vänner. Det värmer verkligen, tack för att ni finns och är så söta. Om någon undrar så har jag inte fått min present från Johan ännu, blir till veckan och jag tycker det är helt okej. Nu har jag något kul att se fram emot då.

Nu blir det snart sängen, imorgon händer det mycket. Längtar.

Godnatt
/
K

Om mindre än en dag

Så fyller lilla jag 24 år.
Kommer nog inte märkas så stor skillnad men jag har alltid gillat att fylla år och gör så fortfarande.
På förmiddagen har jag varit iväg och sprunigt och sedan varit i Farsta och kört styrketräning. Det gick toppenbra, blir så glad då. Jag känner att min kropp är rätt stark nu men vill gärna bli starkare.

Idag händer annars inte mycket. Ska plugga och städa. Måste städa köket ordentligt, igår gjorde Johan och jag badrummet ihop. Det blev nästan kul där ett tag när vi höll på och retade varandra samtidigt som man stod i skitigt vatten och skrubbade. Hehe.

Ikväll blir det i alla fall jag som lagar mysmiddag åt mig och Johan. Han är så dutkig som orkar jobba så mycket hela tiden. Jag vet inte hur jag ska orka, tycker att det där med att jobba verkar ta upp så himla mycket tid. Inte bra men man får ju hoppas att man trivs på jobbet så det hjälper till =)

Njut av Fredagen, nu är helgen här!

Later
/
K


Torsdag

Har redan hunnit med en hel del bra saker på morgonen.

* Gått min morgonpromenad/sprungit.
* Bokat bord åt mig familj på Långbro värdshus där vi ska äta på Lördag, på min födelsedag.
* Duschat.
* Ätit frukost.

Så nu sätter dagen igång på allvar. Ska försöka tvätta några tvättar vid lunchtid men annars mest ägna mig åt hemtentan. Kom igång rätt bra igår så nu är det nästan bara en fråga jag inte besvarat alls. Och det är kul också. Det handlar alltså om en hemtenta i idrottspsykologi, den går i huvudsak ut på att man ska förklara olika teorier om träningsvanor, motivation, lagsammanhållning m.m. och ge exempel på hur man i praktiken kan använda sig av dessa. Jag tycker det är hemskt kul, att arbeta med träning och motion skulle nog vara något för mig. Men lärare blir nog också väldigt bra.

Later
/
Kristin



By the way: jag behöll skorna på bilden nedan. Så nu längtar jag tills nästa Body Combat pass då jag får använda dem. Blir nog kanske till och med på min födelsedag.

Behålla eller lämna tillbaka?

Sitter och ska plugga här men tänker också på att jag idag måste bestämma mig om jag ska behålla ett par träningsskor som jag inhandlat. Det öppna köpet går nämligen ut idag, så jag måste bestämma mig.
Tycker det är så himla svårt med träningsskor, det är så viktigt att de sitter perfekt. Jag går alltid på känslan men ändå blir jag alltid tveksam över någonting. Suck..

Snygga är de i alla fall, får väl prova dem hemma här och se vad jag tycker.

Här kan ni se hur de ser ut, är inköpta på Stadium, de var dyra men se så snygga de är.





Nej, nu måste jag sätta igång med hemtentan och annat plugg..för att göra något kul idag så ska jag träna Body Pump ikväll. Det blir kul de.

Kramar
/
K

Blir så glad

Har varit på en av de bästa föreläsningar på länge.
Det var med Johan Plate och i idrottspsykologin om mental träning.
Verkar så intressant och nyttigt att kunna, jag kan verkligen behöva träna på ett och annat där.
Mycket vi kommer att läsa om och lära oss att applicera verkar handla om visualisering, självförtroende, motivaton, coping strategier, avslappning och avspänning m.m.

Min dag har annars varit rätt seg, har känts lite tungt att komma igång och så var jag tvungen att besöka mödravårdscentralen idag, alltid en gång per år just den här tiden. Fattar inte, varje gång är det lika jobbigt att gå dit, varför måste man sitta där på öppna mottagningen och bara vänta på sin tur när ärendet sen tar max 5 minuter. Det är hemskt irriterande, som om folk inte har bättre för sig..

Var därför lite motsträvig till om jag skulle dra mig iväg till universitetet ikväll eller inte, tur i alla fall att jag gjorde det.
Nu blir det sängen, imorgon blir det en hel pluggdag och det ska det verkligen bli för jag har så mycket jag måste göra klart den här veckan..

Godnatt
/
K

En dag på Outlet

Söndag, var sjuk trött imorse och i stort sett hela dagen. Johan var också helt slut men vi hade bestämt i veckan att vi idag skulle åka en tur till Outlet Barkaby, så det gjorde vi. Vart en heldag för oss själva, väldigt mysigt. Vet inte om det var att jag kände mig så trött för jag orkade faktiskt inte rusa runt som jag brukar i alla butiken på outleten. Gick och kikade på Puma, Nike och Filippa K samt Vagabond men hittade inget. Kunde ha köpt något men orkade inte prova så det var ingenting för mig. Är rätt chockad själv över detta. Men man ska faktiskt inte shoppa om man inte känner att man sett något man bara måste ha. Joha shoppade i alla fall frisk på Shirt factory där han slog till på 4 skjortor och 3 slipsar. Det är inte illa, i vanliga fall kostar en skjorta därifrån runt 800 kr. Jag provade faktiskt en vinterjacka inne på Filippa K men den var för stor för mig och det är egentligen det jag behöver mest just nu.

Imorgon kommer i alla fall min kära mor hit och då ska vi ner en sväng på stan och se om jag kan hitta något till min födelsedag. Vi brukar göra så nuförtiden att jag får vara med när vi köper presenter till mig. Jag vill ju alltid ha något klädesplagg eller ett pare skor så det är svårt för mina föräldrar att köpa i Kalskoga och jag vet knappt själv ens vad jag vill ha. Vi får väl se. Mamma stannar alltså bara över dagen och sen kommer hela min familj och Johans familj hit på Lördag när jag fyller.

Nej, nu är det sängen som gäller. Är ännu inte klar med hemtentan så den måste bli klar nu i veckan...

Godnatt
/
K

Ett SATS paraply m.m.

Tog typ en bild från förra helgen när jag och Johan var hemma hos min familj.



Det här kortet är från Lördagskvällen när vi tre (Johan, jag och Erik) spelade Monopool. Gick sådär, Erik vann en gång och Johan den andra. Jag är dock helt klart sämst förlorare så jag vart arg på alla. Mest på Johan som jag tyckte sålde bort bra gator till Erik. Erik vart arg på mig och Johan var inte arg på någon. Så kan det gå när man spelar. Men jag hatar verkligen att spela Monopool när det bara går utför. Kan tillägga att jag var supertrött när vi började spela så det gjorde väl inte direkt att jag hanterade spelet bättre. Vi kom i alla fall fram till att det vart svårt att spela spelet på tre personer, någon har lite mera tur och sen suger den bara ut de övriga två..inte kul. Det blir aldrig något riktigt spel.

Fick förresten igår en present från SATS, när man tränat två gånger i veckan i 12 veckor får man en present och denna gången var det ett STORT paraply med SATS loggan på, såklart. Det var ett fint paraply dock ganska så mycket större än vad jag väntar mig men det är väl bra, man kan lätt gå två vuxna under det. I bakgrunden ser man min SATS väska som jag också fått genom en tidigare kampanj och den har jag använt mycket.



Vad tycker ni, är det bra att få grejer när man tränar? Motiveras man mer då? Jag tycker personligen inte det för jag trönar mer än 2 gånger/veckan och det gör jag för att jag själv vill det men jag kan tänka mig folk som vill komma igång kanske får hjälp av detta. Sen gillar ju jag också allt som är gratis och eftersom jag redan betalar så mycket varje månad till SATS så tycker jag nog att jag förtjänar ett paraply. Så nu är det mitt i alla fall.

En bild på mig tagen av mig själv idag: jag ser glad ut och det är jag. Life is good!




Har mina nyaste skor på mig idag som jag inhandlade från Igor Sport för endast 250 kr! Det är vad jag kallar billigt. Helt nya skor från Puma, kändes inte alls onödigt med dessa. Kan dock inte ha dem så länge till ute men i vår så ska jag använda dem igen och de kommer se lika nya ut då. Mycket bra.

Nu mat.

Kram
/
K

Vacker november dag

Tittar ut genom fönstret och det är sol, vackert är var det är.
En vacker november dag, inte bara för att jag fyller år denna månad men jag har alltid gillat novmeber men det var roligare förr när det kunde vara snö då också. Jag gillar snö, nästa år skulle jag vilja åka med älsklingen till Sälen eller något och åka lite skidor eller snowboard. Jag måste försöka övertala Johan att hänga på. Har nämligen inga kompisar som direkt åker så mycket skidor, jag kan knappt heller men det är kul ändå. Får väl se.

Idag sitter jag annars och läser om utbrändhet och överträning inom elitträning, intressant och väl värt att ta till sig när man själv håller på mycket med träning. Viktigt att lyssna på sin kropp och vila när man behöver. Jag tror jag blivit bättre på det med åren, jag känner min kropp bra, jag vet vad jag klarar och jag vet när det börjar gå utför. Ändå så vill man så mycket och man vill vara bra på mycket, detta tror jag är största boven i dramat. Varför vill de flesta av oss alltid vara så himla bra /duktiga för?
Något att tänka på....

Ikväll blir det Lärarhögskolan, har lite gjort något av det vi skulle med grupparbetet men de andra har inte heller mailat mig så de kan inte heller ha gjort något. Får väl skärpa till oss till nästa vecka. Längtar annars mest till imorgon då det blir bio med åtminstone Marie på kvällen. Jag ska försöka få med lite mer folk så vi får se... Ska annars bli skönt med helg, ska kanske åka till Barkaby Outlet nån dag och shoppa lite Johan och jag. Vi får se, det är så himla krångligt att ta sig dit, pendeltåg och buss och allt...skulle verkligen vilja ha ett körtkort och en bil just nu för sådana här resor.

Måste jag plugga lite till innan lunchen.
Ha en bra Torsdag!

Kramar
/
Kristin

Fokus

Har mycket att göra och stressen gör det inte bättre.
Måste försöka fokusera och vara mer effektiv än vad jag var igår med hemtentan. Idag måste jag göra klart 2 frågor!
Jag gillar inte att ligga efter så den här veckan är allt jag har på att vända allting rätt igen. Suck.
Vaknade annars på hyfsat humör och hjälpte Johan att stryka hans skjorta som han skulle ha på sig idag. Vi är nämligen alldeles för dåliga på att lägga oss i tid så då blir det alltid stressigt på morgonen när man inte packat eller något.
I alla fall, efter strykningen byte jag om och gick ut i vanlig ordning för att springa min runda. Jag går väldigt lite nu faktiskt, några meter här och där men absolut skönast är att springa. Gillar känslan.

Eftersom vi kom i säng så sent igår (runt 23.30) så är jag supertrött idag, måste dock försöka ta tag i pluggandet nu.
Kanske blir det ett Body Pump pass senare i eftermiddag som belöning om jag lyckas med något idag.
Har också kvällslektion ikväll i idrottspsykologin 18.00. Inte sugen men det brukar vara bra att gå på föreläsningar om man ändå ligger efter och inte hinner läsa något i boken.

En annan sak som i alla fall piggar upp är att jag fyller år om mindre än två veckor...haha, blir nog kul. Ska försöka ha någon liten mindre fest eller liknande för mina vänner. Det är inte mycket tid nu att se dem tyvärr. Sen kommer också mina föräldrar och min bror hit då och gratulerar. Blir en rolig helg att se fram emot.

Later
/
K



Familjehelg

Måndag och tillbaka i sthlm.
Har haft en skön helg hemma i Värmland hos mamma, pappa och Erik. Vi träffade också en del av släktingarna på pappas sida då vi träffades på Lördagen och gick ut och åt tillsammans med farfar som nyss fyllt 83 år. Det var väldigt trevligt, det blir inte så ofta man ser släkten numera, tvärr. Kanske sådär 1-2 gånger om året i bäsa fall. Numera är det ju bara jag som bor i Stockholm, förut har det varit betydligt fler från släkten här men de har flyttat vidare nu.

Johan sov hemma hos min familj hela helgen eftersom hans föräldrar precis flyttat. Deras nya lägenhet som vi hann kolla in snabbt på Söndagen var superfin. En stor fyra med fina ytor och nya tapeter. Skulle också vilja ha så fint ju.

Nu är det i alla fall ny vecka och jag ligger riktigt dåligt till med min hemtenta i idrottspsykologin så den ska jag jobba med idag. Först ska jag dock åka iväg och lämna tillbaka lite böcker i Farsta. Har också idag hunnit med min spring/promenad runda imorse. Får se hur länge till man klarar det, det börjar bli halt ute nu.

Later
/
K