Sjukvecka

Ja, ibland blir det inte som man vill eller planerat.
Själv har jag varit sjuk i stort sett hela förra veckan. Det är inte kul, man jag måste ändå säga att jag inte varit sådär supersjuk att man bara sover men jag har ändå haft feber och varit extremt hängig. Trodde dock i Onsdags att det värsta var över och på Torsdagen åkte jag in till stan för att titta på Sex and the City 2 som varit inplanerat sedan länge. Filmen var dock en besviklese och efter en hel del krångel innan själva filmen började så hann jag dessutom inte få så mycket prat med tjejerna jag gick med. Tyvärr, inte någon helt lyckad bioupplevelse.

På Fredagen skulle jag jobba och fast jag inte kände mig hundra åkte jag dit. Gick väl rätt bra men kände mig helt slut efteråt. I Lördags kände jag mig verkligen sjuk igen och hade nog lite feber. Fick därför ringa och säga att jag inte kunde jobba  på Söndagen. Lika bra att vila upp sig ordentligt och komma igen när man är hundra. 

Idag känner jag mig dock rätt bra igen. Hoppas verkligen kunna köra igång med träning och allt nu i veckan. Har saknat det så och dessutom fick jag ont i ryggen här om dagen vilket jag tror är ett resultat av att jag lígger för mycket och sitter dåligt i soffan. Nej, den här kroppen mår inte bra av att inte träna. Men det är klart att man inte ska träna när man är sjuk men nu hoppas jag att jag får vara frisk ett bra tag till....


Later
/
Kristin  

Inlägg om tänder

Varning! Inte världens mest intressanta inlägg om tänder, mina tänder.

Något som jag glömt att nämna här i bloggen och som är väldigt värt att notera, åtminstone för mig är att jag även besökte min tandläkare när jag var hemma hos mamma och pappa.
Har haft samma tandläkare hela mitt liv och alltid haft problemtränder. Har dock inte behövt dra ut någon tand innan förra året då jag fick problem med en visdomstand men hål har jag alltid haft så länge jag kan minnas.

Det har därför aldrig varit någon rolig händelse för mig att gå till tandläkaren, samma sak varje gång, något hål och en uppläxning om att jag måste borsta tänderna noggrant, skölja med flour samt använda tandtråd o.s.v. 
Har också verkligen försökt flera gånger, men visst jag är inte så duktig som jag borde vara. 
Hade i alla fall tid hos S i Måndags och jag hade hör och häpna inga hål!!!
För mig är det som att vinna på lotto. 
Hoppas dock att detta kommer hända lite fler gånger i framtiden, inte bra för ekonomin med dåliga tänder.




Bilden är tagen från
Expressens hemsida.

Söt bild på en katt som borstar, vi har aldrig vågat prova detta på Stella. Hon skulle väl minst sagt hata oss då.
Dock var det kul när Stella bara var ett halv år och hon tappade sina tänder, visste inte ens att katter kunde tappa tänder som riktiga barn gör men det gör dom. Hittade två små tänder som satt ihop i min säng en kväll när jag skulle lägga mig, snacka om att jag vart förvånad. 

Later
/
Kristin
  

Tittar och gråter

Älskar film, har allitd gjort och kommer nog alltid att göra.
Känner mig mycket bättre idag, inte ont i halsen längre men ändå lite slö och seg i kroppen.
Behöver vila och det gör jag också.
Har därför hunnit med att titta på en film nu mitt på dagen.
I taket lyser stjärnorna. Har velat se länge, älskar ju ungdomsfilmer av alla sorter. Visste dock att den här skulle handla om något allvarligt och sorgligt, nämligen om en ung tjej vars mamma har fått cancer.




Såg filmen i ett svep, hade tänkt äta något och pausa men filmen fångade mig så att jag inte fick min lunch förrens vid 16.00 tiden. Så bra var den och den var verkligen bra. Man tittar och gråter och man slutar definitivt upp med att tycka synd om sig själv. Ger också upphov till varma tankar om sin egna mamma och relationen mor-dotter. Nu på Söndag är det dessutom mors dag. Ska då tänka extra mycket på hur glad och lycklig jag är som har min mamma i livet just nu och att vi snart skall ses igen. Åker ju enligt planerna hem till Värmland om mindre än 2 veckor nu.

Mycket, mycket bra ungdomsfilm. Kommer verkligen finnas i mina tankar ett bra tag framöver.




Sweet home..

Alltid skönt att komma hem till mamma och pappa och även lillebror.
Min bror bor dock inte kvar hemma längre men han är ofta på "besök" när vi är hemma. Så också denna helg.
Åkte från Sthlm på Lördagförmiddag, vaknade dock med ont i haslen samma dag. Inte bra.
Vart dock inte så mycket sämre under resan, hade nog lite ont i halsen, lite feber och lite ont i öronen hela helgen. Idag känns det bättre men än väntar jag med träning.
Vart därför en extremt lugn helg i Värmland, men kanske var det precis vad min kropp behövde?

Fina bilder från helgen:



Stellis. I Lördags var det fin fint väder så vi var nog ute ca 1 h med katten som verkligen diggade träden.



Var dock i koppel hela tiden =) Även om det på korten ser ut som hon är helt utan.










Fick god mat hela helgen som min mamma lagat. Alltid supergod mat och efterrätt. Här vart vi bjudna på hasselbackspotatis och något gott magert kött till och sås och en massa grönsaker. Mamma gör världens bästa såser. Fick också hemmagjord rabarberpaj till efterrätt. Vi orkade knappt röra oss efter denna måltid.




Johan, mamma och pappa.



Mamma med rabarber.




Johan med katt.

Så, helgen har varit toppen även om jag inte är 100% frisk. Dock skönt att nu vara tillbaka i Sthlm igen, nu blir det vila.



Later
/
Kristin


Bokat

Åker hem till Värmland i helgen, trots allt. Har hållit på och planerat och omplanerat i flera dagar nu. Det är inte lätt när man vill göra många saker på en gång och allt är på samma dag.
Men det ska bli kul att åka hem och hälsa på familjen. Min lillebror ville dessutom gärna att vi skulle komma denna helg. 

Något annat som också är bokat är att nästa Torsdag blir det biopremiär på Sex and the City 2 med ett härligt gäng tjejer. Bland annat söta
Filippa ska med.




Någon mer som ska se den? Jag tyckte ettan var väldigt bra och underhållande och då är jag ändå inget jättestort fan av serien.

Idag har jag för övrigt tagit cykel till simmningen, snacka om att jag är trött i benen nu. Skönt att man äntligen kan ta fram cykeln, känner dock att jag behöver mer benmuskler så här ska det tränas.


Nu mat.


/
Kristin

 


Fettförbränning

Ha, hittade just en fettförbränningslista här där de listar simmning som 2:a. Man bränner tydligen 600 kcal/timme. Det är mycket bra ju, jag simmar numera en gång i veckan och då simmar jag ca 45 minuter.
Överst på listan står löpning i en timme. Vill verkligen börja träna löpning igen och lite joggning skulle nog foten klara av att starta med.

För övrigt så funderar jag just nu på att cykla iväg till Sandsborg och lämna in min cykel så att jag nu kan börja använda den.

Cykla är frihet för mig, älskar att cykla och gärna långt.

Ja, snart är sommaren här.

Utomhusträning är något jag längtat efter.

Later
/
K

Underbarn & festande

Helt tagen blir jag av att lyssna på den här unga killens tolkning av Lady Gaga.

Fatta hur begåvad han måste vara, jag blir verkligen helt varm i hela kroppen av hans röst. Så bra.

Men mig är det annars bara bra. Har nyss ätit frukost, var ute (hör och häpna) och fest igår till kl 2.00. Är garanterat första gången jag festar på en Tisdag. Var såklart inte bara en tillfällighet att det var en Tisdag, det var nämligen en studentskiva jag var på igår. En vän till mig, Carro ska ta studenten den 10 juni i år. Känner henne genom SATS men umgås mer med hennes stora syster Cissi just nu. De är tre systrar totalt och alla är väldigt trevliga och det är kul att hittat så fina vänner genom träningen. 

Vi hade i alla fall superkul, dansade mycket, drack mindre =)
Gillar inte att dricka alkohol längre, inte för att jag någonsin har varit mycket för det men nu för tiden köper jag nästan aldrig någonting med alkohol i. Tycker det är rätt onödigt, jag har kul ändå och jag tycker faktiskt att folk som dricker (för mycket) är rätt dumma. Man får inga roliga diskussioner med dem i alla fall. Men igår hade vi kul, vart dock fast större delen av kvällen men en kille som var minst sagt irriterande. Drack (för mycket), flirtade (för mycket) och skämtade dessto mer.

Känner mig nu ändå trotts lång gårdag (jobb på dagen och fest på kvällen) rätt pigg nu. Men så drack jag ju typ inget igår. Känns bra, det blir säkerligen någon form av träning ikväll. Som jag sa till den irriterande killen igår, som säkerligen tyckte att jag var tråkig som inte festade som han:
- Jag tränar bättre än jag festar.
Så sant. Och festar man hårt går det garanterat ut över träningen.
Så jag väljer bort hårt festande.
Så sant.

Later
/
Kristin

Skit skit TV6

Nej, blir sur när jag ser att serien Vampire Diaries uteblir inte bara idag men också nästa Torsdag p.g.a. Hockeyn!

Jag är ändå inte en person som inte vill se sport på TV utan tycker hockey är en mycket bra sport men jag gillar inte när program bara uteblir, varför inte bara byta tid? Känner mig bestulen på kvällens underhållning, tur att man har DVD och bra filmer hemma. Ikväll får det nog bli att titta på Inglorious Basterds som Johan köpte till oss här om dagen. Den är grym ju =)




Vampire Diaries, bild från
TV6. Gillar den "elaka" Damon.

Den här dagen som är Kristi himmelsfärds dagen har inte mycket hänt. Känner att jag är för trött för att orka med någonting. Har tvättat och gått en promenad till Farsta. Kommer inte hända mycket mer, ska lägga mig tidigt ikväll och ladda inför helgen. Kommer bli mycket sociala och roliga händelse till helgen.

Later
/
K


12 maj

Gillar inte blogg.se just nu, en massa jag nyss skrivit i et inlägg här bara raderades.
Orkar inte skriva om allt igen. Men kort:

* Idag ska jag vaccinera katten.
* Har  hunnit med att vara ute en sväng med Stella på fm.
* Plugget går trögt, har legat nere några dagar men ska tas upp idag!
* Annars mår jag bara bra, jobbar en hel del denna vecka och har en jädrans träningsvärk från i Måndags då jag tränade med en Personlig tränare. Love it.

Foton från idag:









 S-T-E-L-L-A, love her


Later
/
Kristin


100506

Torsdag.
Lite trött men i övrigt mår jag bra.
Ska precis sätta igång med plugget för att sedan dra och simma.
Ska försöka komma iväg på detta 1 gång i veckan.
Har inte hänt något speciellt denna vecka, har pluggat sådär, var rätt slut i Måndags då jag jobbat hela helgen.
Nu till helgen blir det också en del jobb. Jobbar imorgon kväll och på Söndag. Men men, det är bra för plånboken.

Nej, uppdaterar senare. Måste komma igång.

Later
/
Kristin

Lördag 1 maj

Jobbardag för mig, jobbat 8.00-16.00 idag och det var riktigt lungt på jobbet.
Vi fick till och med smaka tårta om vi ville eftersom en av de fast anställda som jobbat där i hela 19 år nu slutat.
Sjukt att man jobbar så mycket så länge.

Efter jobbet åkte jag direkt hem och hann med att träffa Johans föräldrar som besökte oss över dagen. 
Johan och de hade beställd mat från en närliggande restaurang och jag har smakat lite av det ikväll. Gott. 
 
För övrigt har jag varit duktig och deklarerat ikväll, går ju på 5 minuter egentligen men det är ändå bra att jag tog tag i det idag. Annars blir det alltid i sista minut. 



Är ändå hyfsat pigg nu, igår hyrde Johan och jag Avatar och tittade på. Fick dock se klart filmen idag för vid 23.30 kände jag att lite sömn behöver jag nog. Tycker i alla fall filmen var väldigt bra men jag tror jag tycker Titanic är bättre. Men så har jag ju inte sett Avatar i 3D, hade ju planerat att se den med en vän men vart sjuk den gången. 

Så nu ska jag faktiskt kasta ett öga på några grejer till uppsatsen. Känns skönt att man orkar kolla lite grann på sådant fast man jobbat hela dagen.


Later
/
Kristin