Mitt "vanliga" liv

Japp, det är blir ett kort inlägg.
Sitter med tentan nu in i det sista, ska försöka lägga mig kl 24.00 och sen gå uppp kl 6.oo imorgon men det är rätt tveksamt om jag hinner men jag kommer göra mitt bästa och hoppas på att jag får kompletera.

Har annars varit iväg på Pump ikväll, så glad att jag äntligen är frisk nu =) Jag blir verkligen på bättre humör när jag får komma igång med mitt "vanliga" liv. Träningen är en rutin i min vardagen på samma sätt som att äta och sova är. Men visst är det bra att ha uppehåll ibland och när man är sjuk ska man definitivt inte träna men annars så är det MÅSTE för mig.

Nej, nu ska här pluggas.

Sov gott ni andra "vanliga" människor.
/
Kristin

Nike tröja

Måndag.
Sitter och känner en viss panik med min hemtenta men jag ska verkligen försöka sätta igång idag..Måste göra något i alla fall. Känner mig så gott som frisk men ska nog vänta någon dag med att sätta igång att träna. Låter inte helt frisk, pratade med mamma imorse och hon tyckte jag lät förkyld och jag håller med. 

Det var förresten längesen jag lade ut någon bild på mig själv här så idag har jag faktiskt tagit en. Inte speciallt bra kort men tog det mest för att visa min nya Nike tröja som jag köpte för någon vecka sen man inte kommit mig för att använda. Svart och vitt är alltid användbart.




Vad tycks?

Nej, nu måste jag ta tag i plugget, ska väl fixa mat också strax. Blir falukorv och snabbmakaroner idag. Mums.

Later
/
K

Jag ser slutet...

...på min förkyldning, hopps jag i alla fall.
Idag har jag till och med släpat mig till Farsta Centrum för att köpa nässpray på Apoteket där men var ockå inne en stund på en djuraffär som ligger där och som jag nyligen fick nys om. Jag börjar bli så spänd inför vår söta kattunges ankomst, vec. 17. Det är ju rätt snart och ännu har vi inte köpt några saker än. Men jag har kollat in en hel del så jag känner inte att jag har noll koll. Hoppas att det kan bli lite inköp nu i veckan, eftersom man fick lön förra veckan så har man ju lite pengar nu också för shopping. Kommer med andra ord inte bli mycket till lilla mig den här månaden utan mest till Stella. Men jag är så glad.







Just nu sitter jag mest och pluggar, har ju en tenta som jag verkligen inte orkat med men som jag försöker ge en chans nu på 2 dagar. Vi får väl se om jag får ihop något eller ej, tänker i alla fall inte stressa upp mig för det är bara onödigt.
Nej, nu ska jag se på Wipeout, tycker det är superkul att se på, jag skulle gärna vilja prova på de där banorna.


Later
/
K

2 sjuka

Idag har vi varit två här hemma som är sjuka. Jo, Johan har också blivit förkyld dock inte lika mycket som jag varit. Blir så irriterad på att jag inte blir frisk, kände mig rätt bra igår men idag är det lite sämre igen. Har börjat hosta en del och känner mig konstant torr i halsen, inte nice. Men men, jag får väl ge det över helgen också. Måste dock ta tag i min hemtenta nu, har börjat kolla lite på det idag men nu är jag för trött för att orka mer idag. Får komma igång mer imorgon. 

Ikväll händer det annars inte mycket, tycker alridg det finns något att se på TV på Fredagar, tackar vet jag Söndagar. Nej, kanske blir det någon av våra gamla filmer ikväll. Har också börjat läsa en ny bok: Emma Mias dotter som är en fortsättning på Gömda och Asyl och de böckerna som det varit en hel del uppsåndelse kring på senaste. Jag tycker i alla fall om böckerna väldigt mycket, spelar inte mig någon roll om inte allt hände exakt så som det beskrivs i böckerna, själva historien är fängslande. 

Hoppas alla (sjuka och friska) får en fin Fredagkväll

Kramar
/
K
 

Städar

Idag mår jag aningens bättre, hoppas man kan vara frisk till helgen i alla fall.
Ska i alla fall träffa Marie på Lördagkväll, var säkert 2 veckor sen vi sågs sist och det är lite för länge tycker jag.
Idag har jag i alla fall orkat med att städa lite här i lägenheten. Även om det också kan ses som en typ av träning så föredrar jag nog min vanliga SATS träning framför städningen, det är bara inte min grej. Men nu när vi ska få katten snart så är det lika bra att börja städa och omorganiserar.
 


Jag har mest pysslat med vårt sovrum och hallen. Förut hade jag alla mina smycken i hallen,tror det var för att jag förut använde väldigt mycket smycken och tyckte det var praktiskt att ha dem där innan man drar iväg men numera använder jag sällan smycken och känner att det inte passar så bra att de står så till att katten kan få tag i dem och leka med dem.
Nu ska jag väl snart börja med min lunch och sedan hemtentan som ska in nästa vecka. Sista hemtentan jag gör...hoppas jag.

Ser dessutom ut att vara toppen väder ute idag, kanske kan man orka gå ut en lite sväng senare. Få lite sol och frisk luft känns helt rätt.

Later
/
K


Febrig och hängig

Så har jag känt mig hela dagen. Inte kul, halsen känns dock lite bättre idag och jag har kunnat vila en stund på eftermiddagen. Nu är i alla fall Johan hemma, blir alltid lite gladare då, han lagat mat just nu till oss. Så snäll och tar hand om mig, en riktig bra sak med att vara i ett förhållande är att man ha rnågon som bryr sig lite extra om en när man själv mår dålig och har svårt att se positivt på allt.  Jag bli i alla fall ofta lite nere när jag bli sjuk, mest för att jag inte orkar göra någonting och därmed känner en viss stress för allt. Men är man sjuk så är man och jag är faktiskt sällan sjuk, har dock haft en hel del otur nu på senaste med tandproblem och allt.

Nej, nu ska jag äta och sen blir det nog sängen, är sjukt trött eftersom jag inte fick någon riktig sömn inatt. Hoppas känna mig ännu lite bättre imorgon.

Later
/
Kristin

*Stella*

Efter en  hel del funderingar om passande namn till vår söta lilla katt så har vi tillsammans kommit fram till att kalla henne för STELLA.  Som många säkert redan vet så kommer detta namn från det latinska ordet för stjärna.



Idag kommer annars inte hända mycket. Jag är sjuk, har ont i halsen och troligen feber. Inte kul, ska strax krypa ner i sängen igen, har inte kunnat sova så mycket i natt för halsen så det blir väl att sova lite under dagen. Skippar som sagt seminariet idag, men vet inte riktigt hur jag ska orka och hinna ta tag i hemtentan till nästa vecka. Men det löser sig nog på något viss, är ju sista kursen så om jag får göra den senare så går ju det också bra. Nej, jag ska lägga mig nu och läsa lite Harry Potter.

Later
/
K

Förkyld

Aj, har ont i halsen. Väldigt ont, det var längesen jag var förkyld med ont i halsen men jag kommer nu genast ihog hur oskänt det är när halsen svider så fort man svälger. Nej, det är inte kul. Konstigt dock hur fort det bara kom. Var och tränade igår kväll och det kändes helt bra, men en stund efter träningen så kände jag hur jag liksom kände mig helt torr i halsen, jag drack därför en massa vatten. Tänkte att jag troligen druckit för lite under dagen men nej det hjälpte inte. Så när jag gick och lade mig hade jag mer ont i halsen och kl 4.00 vaknade jag av att jag hade så ont i halsen att jag inte kunde sova. Suck. Så idag är jag hemma och är sjuk, troligtvis imorgon också. Skulle egentligen haft seminarium imorgon men jag tror jag kommer hoppa över det, ska istället försöka börja med min hemtenta..

Så nu ska jag strax äta lunch, fiskpinnar och potatis med gräddfilssås till. Har i alla fall aptitetn kvar..

Later
/
K

Vår kattunge

Så glad och upprymd.
Ikväll var Johan och jag och kollade på en kattunge och vi bestämde oss för att ta den. Det är en hona och hon är så söt. Nu gäller det bara att komma på ett passande namn. Några förslag?




Johan med katten



Katten & klätterträd



Leker med sin leksak

Ska hämta hem henne vecka 17. Kan inte vänta...men vi har en hel del att fixa innan dess. Torsdagen har alltså slutat väldigt bra för oss. Snart är vi tre i den här familjen.

Later
/
K

Sol ute, sol inne

Är på mycket bättre humör numera, håller dock tummarna för att visdomstanden inte ska bli värre igen.
Idag har jag i alla fall fått chansen att njuta av solen då jag varit nere på stan och hämtat ut min klocka som varit på reparation i hela 4 månader! Det kallar jag dålig service. Men men , nu är det tillbaka och jag hade närstan glömt bort vad fin den är att titta på, den är som ett extra smycke.
Åt min lunch på Kungshallen och gick sedan och fönstershoppade lite. har hittat en jacka från Adidas som de bara har på Stadium som jag väldigt gärna skulle vilja ha. Hmm, får nog jobba på lite till innan det kan bli dags för ett inköp.
Meningen var att jag skulle köpa en present till mamma med det vart inget idag, hon vill ha tofflor men jag hittade inga bra så det får kanske bli imorgon.

Börjar också bli lite spänd inför ikväll, Johan och jag ska åka hem till några och kolla på en kattunge. Hoppas verkligen det går bra. Om vi ska ta den kommer vi dock inte få hämta den förrens om 4 veckor så det finns tid att köpa in alla saker som kan tänkas behövas innan dess. Men en sak i taget, ska i alla fall bli spännande ikväll. Ska ta med min kamera så man kan ta ett kort på den lilla.

Nej, nu ska jag plugga. Har några artiklar att läsa till nästa seminarie.

Later
/
K

Hoppas

Jag har nu ikväll fått tag på ägaren till fyra söta kattungar, när jag ringde hade de 1 kvar och den ska nu jag och Johan få komma och titta på nu på Torsdagkväll. Är så spänd, hoppas, hoppas vi får den. Förra gången vi skulle åka och kolla på en så var den helt plötsligt såld, hoppas inte detta händer igen.

Har inte hunnit med så mycket plugg som jag hoppas på idag, gick i alla fall bra att köra Step idag på SATS. Jag kände av ryggen men inte så att det gjorde ont. Förresten om någon är nyfiken på SATS så har dem öppet hus nu på Tisdag      (17/3) så då får du träna gratis.

Den 17/3 fyller också min underbara mamma år, jag tror jag vet vad jag och min bror ska köpa till henne men det blir jag som får fixa det så kanske jag kommer försöka hinna med det någon gång imorgon. Men imorgon är det mest plugg som måste gälal för mig..

Har för övrigt ätit god pizza ikväll, äter det inte allt för ofta så då blir det väldigt gott när man väl gör det.

Later
/
K

Stronger than Jesus

Har hittat en perfekt sång, får mig att tänka på min älskade. Johan.
Det är så sant, kärlek är starkare än det mesta...
Har fått så mycket stöd nu på sistone från honom. Jag har haft en rätt dålig vecka som idag äntligen har vänt. Har också jobbat idag, imorgon gör jag kvällspass. Sen ska jag försöka vila upp mig och kanske dra hem till min familj. Känner att jag behöver det, har också haft mycket kontakt med en vän som mått dåligt. Ibland när man känner allt allt bara skiter sig kan det vara rätt att bara åka hem och ladda om. Att få prata ut med något hjälper oftast väldigt bra. Jag hoppas att min vän snart är tillbaka här i stan och med ny energi och planer.




Så, nu är det snart dags för sängen...trött som bara den. Har i alla fall haft en fin Fredag.

Later
/
Kristin


Lugn vecka

Ha, så skönt, mailade nyss i väg veckans inlämningsuppgift. Skönt, så fram till imorgon är jag nu helt ledig och sen kommer veckan bli allmänt lugn. Skönt det för nu ska jag snart komma igång med träningen igen. Efter jobbet i helgen har jag lite ont i min rygg så det är bara att sätta igång med styrketräningen. Ska bli så kul. Imorgon sätter jag igång. Idag ska jag försöka hinna träffa en vän på stan och lämna in Johans kosym på kemtvätt.
Känns annars rätt sjukt att jag snart inte har någon mer lektion den här terminen. Från och med den 1 April är jag fri, eller fri och fri men då ska jag enbart fokusera på min magisteruppsats och det betyder att jag kommer att planera mina studier helt själv. Måste gå bra för jag vill bli klar nu så fort som möjligt.

Nej, dags att göra sig iordning, börjar bli hungrig också.

Later
/
K

Ett oväntat dopp

Haha, jag och Johan tänkte gå ut och gå en sväng nu ikväll. Jag har ju suttit inne hela dagen och pluggat och Johan har bara suttit på sitt kontor så båda ville ha frisk luft. Så ut kom vi i alla fall och just som vi svängde ner på en gångväg bara 100 meter ifrån vår lägenhet så fick vi oss ett dopp. Eller snarare våra skor och fötter fick sig ett dopp, men min hela fot sjönk ner så det  var rätt så högt med vatten. Det måste ha varit ett stor hål i marken där för det var en massa is och vatten över minst en kvadratmeter stor yta. Vart helt iskall om fötterna så det vara bara att gå hem och byta skor och strumpor. Rätt snopna vart vi och rätt komiskt var det. Vi kom i alla fall iväg en lite sväng och annars har det inte hänt mycket idag. Sitter nu och skriver lite på min inlämnigsuppgfit som ska in imorgon men det får nog bli att gå upp riktigt tidigt imorgon och skriva klart. Är så himla trött nu.

Vill bara lägga mig i sängen nu, godnatt
/
K
 

Helgen

Har haft en riktigt bra helg som snart är slut. Imorgon jobbar jag hela dagen från 8.00-17.00 och sen måste jag plugga riktigt mycket för jag fick inte mycket gjort idag. Men men,det är ju bara Lördag, min uppgift ska vara klar på Tisdag så jag borde hinna, hoppas jag. I går jobbade jag faktiskt också och hann dessutom träffa min söta vän Filippa. Vi hyrde filmen: Den andra systern Boleyn. Väldigt bra film faktiskt, men samtidigt rätt hemsk när man tänker på vilket öde man som kvinna kunde ha på den tiden.



Idag gick jag och Johan upp sent och tog det lugnt, jag läste lite på efternmiddagen, har annars inte gjort så mycket.  God mat har vi gjort tillsammans och mest försökt njuta av att det är Lördag. Som sagt, imorgon är det lång arbetsdag för mig som gäller så nu är det läggdags.

Godnatt
/
K

Depp, depp

Var tungen att uppsöka tandläkaren återigen, är nu 700 kr fattigare och dessutom har jag åkt på en infektion i tanden igen. Blir galen. Får ta det lugnt i en vecka och borsta noga, tandlkäkaren tyckte dock att jag skulle ge det en chans till och inte bara dra ut den direkt. Vill ju helst inte heller dra ut den, det blir ju som en lite operation så det vill man ju helst undvika men jag börjar bli rejält less på allt det här. Jag som bara vill träna och må bra. Ahh.

Nåja, det blir nog bra, värre saker kan hända om man säger så. Ska i alla fall försöka ta tag i mitt plugg nu, sista kursen ju. Börjar bli lite nervös och stressad inför framtiden, vad ska jag göra i sommar och i höst? Jag måste söka jobb nu, vill ju helst få något halvtidsjobb så att jag kan klara av leva medan jag skriver klart min magisteruppsats. Har börjat på ett CV men kört fast lite. Men nästa vecka blir det till att ta tag i alla det där.

Later
/
Kristin


En enastående rea-bok

Har förresten ett väldigt bra bok-tips till alla som gillar mystik & spänning. Är dessutom en bok som nu finns med på bokrean så priset är vädigt bra. Jag köpte min på Konsum för 59 kr men tydligen var den lite billigare på Bokia såg jag sen.

Boken köpte jag i Fredags och började läsa den när vi satte oss på tågen hem i Lördagsmorse. I gårkväll läste jag ut den och det var nästan så man inte kunde lägga ner den men det gjorde jag ju såklart eftersom jag var på besök hos mina föräldrar.



Boken är i alla fall Skugga och är skriven av Karin Alvtegen. Hon har även skrivit 4 böcker innan som också är i samma anda. Dessa är: Saknad, Skuld, Svek och Skam. Jag har läst alla och tycker alla är väldigt bra men den här var nästan ännu bättre. Det är något med hur hon berättar och målar upp personligheterna i boken, man får verkligen en känsla av deras sätt att vara och tänka och ofta handlar det om att dessa människor bär runt på mörka hemligheter som de aldrig vill ska komma ut till något, men som förr eller senare gör det ändå. Jag tycker i alla fall det är farscinerande att läsa om och just denna bok var väldigt mörk och mystisk.
/
K

En helg med familjen

Ja, nu är jag åter i Stockholm och sitter i vanlig i ordning och pluggar.
Har haft en lugn och skön helg hemma i Kga,började dock bli förkyld när vi åkte dit så jag har som sagt mest tagit det lungt hemma under vistelsen. Jag hatar när man inte bli riktigt förkyld utan bara känner sig hängig och svullen i halsen. I alla fall, idag är det mycket bättre men jag ska nog vila från träningen idag också. Hoppas på att jag kan ge mig iväg imorgon, längtar som bara den. Min bror blev för övrigt glad för sin present, en tröja från Filippa K. Johan, jag och Erik kollade också på Step Brother, tror jag har sett den 3-4 gånger de här senaste dagarna. Men så är det ju riktigt rolig också=)

Idag sitter jag och kolla in Moderaterna hemsida och försöker analysera vad för sorts feministisk teori som man kan tänkas se där, tyvärr än så länge inte mycket. Men det var rätt väntat. I alla fall, kul att vi har så roliga seminarieuppgifter på den här kursen, är verkligen en rolig kurs.

Den här veckan ska jag försöka ta det rätt lungt, inte planera upp så mycket för i helgen ska jag jobba en del och eftersom det var ett tag sen så behöver jag ha lite extra energi till det. Behöver verkligen pengarna så det känns ändå helt okej. Nej, åter till plugget.

Later
/
Kristin