Naprapatbehandling

Mitt västra knä började göra mindre ont i förra veckan, har blivit lite bättre men jag bokade ändå en tid hos naprapaten i måndags så idag var jag där. Jag har haft honom förut och  jag gillar honom, han vet väldigt mycket om kroppen (så klart!) men också mykcet om träning. Jag får också rabbat hos honom eftersom jag är medlem på SATS. I alla fall, det var inget allvarligt med mitt knä, kan fortsätta att träna som vanligt. Väldigt glad för detta, usch var lite rädd att han skulle säga vila en vecka eller något, nej det vill jag verkligen inte. Imorgon ska jag ju på box.  Han trodde i alla fall bara att jag överansträngt ett ledband eller liknande så nu ska jag träna excentrisk träning med det knät under två veckor. Ska bli spännande, se om jag stärker upp det något. Stretching var också väldigt vitkigt, jag vet att jag ofta slarvar med det. Ska skärpa mig, lovar. 

Har annars inte gjort mycket idag, sovmorgon i morse och sedan har jag handlat mat, diskat och bara gjort en massa mindre små hushållsuppdrag. Tycker det kan vara ganska så trelvigt ibland när ingen annan tjatar att man ska göra något =) 

 


Tankar

Idag har jag inget specifikt att rapportera om. Både jag och Johan har varit hemma hela dagen, jag var dock borta ca en timme på eftermiddagen för att kolla efter en present till min mamma som fyllde år igår, hittade dock inget. Får nog ta det senare i veckan. Har annars mest gjort ingenting, ätit goda grönsaksbiffar med nudlar och broccoli till, mums. Sedan har jag hållit på med mina enkäter, börjar närma sig snart och tittat en del på TV.

Tittade en stund på O.C men jag tycker inte den serien är så värst mycket att ha längre. Den var bra i början, det första året sedan blev det sämre och nu, nej, det är synd att det blir sådär med serier ibland.

Såg också en glimt av den nya serien Brothers and sister med Carlista Flockhart, den verkar faktiskt helt okej. vet dock inte om jag kommer att följa den, på Söndagar passar man sällan tv:n.

Nej, hög tid att lägga sig, imorgon har jag många projekt att ta tag i.

Underbar musik

Underbar musik

Lyssnar jag på väldigt mycket idag! Tycker dock att hennes tidigare låtar också är väldigt bra, tex. Turn off the light är tuff.

Helg!

Gillar Lördagar, brukar bli så att man sover lite längre än vanligt, jag äter sedan alltid min frukost (gröt) framför datorn. Sedan brukar klockan snabbt bli 11.00 och 12.00 startar träningen i Farsta. Så gjorde den även idag, gillar att träna på en Lördag, man känner sig ifrom inför helgen även om man bara ska gå hemma och slappa. Just därför känns det så bra att röra på sig på förmiddagen i alla fall.

Body Combat i dag var i alla fall väldigt skönt att köra. Man blir extremt trött av det och det är skönt att känna sig tränad inför helgen, söndagar tränar jag i princip aldrig. Det är mest plugg då och slapp dag. Imorgon har jag i alla fall en del att jobba med. Träffade ju min handledare i Fredags och troligtvis kan jag sätta igång med min enkätinsamling redan nästa vecka. Dock hänger allt på att jag får lite material från Norge på Måndag annars kan det tyävrr bli uppskjutet till veckan därpå. Men jag hoppas komma igång runt Torsdag nästa veckan. Längtar verkligen, tycker om att samla in data, man träffar ju alltid en massa intressant folk som dessutom ibland är väldigt intresserade av den undersökningen man håller på med. 

Idag har jag i alla fall inte gjort något skolarbete, är rätt trött, min och Johans kompis Johanna var här igår kväll och vi hade Seinfiled kväll och tittade på en mass avsnitt, Johan och jag har ju redan sett allihop men inte Johanna. Var i alla fall supertrevligt om jag hoppas vi gör det snart igen, Johanna är verkligen en av de tuffaste tjejer jag känner. 

Nej, nu ska jag sitta lite här och surfa på internet och lyssna på Nelly Furtados: All good things (come to an end). Köpte nämligen hennes skiva i går och nu lyssnar jag inte på något annat.    


Enkät utformning

Idag sitter jag och håller på med utfromandet av mina enkäter, förhoppningsvis kan jag sätta igång ordetnligt med insamlingen av enkäter redan nästa vecka!!

Ska bli så himla kul, många som jag pratat med tycker att det verkar bli en intressant undersökning, vill bara komma igång nu, men nu är jag i alla fall på G. SKa träffa min handledare på Fredga morgon och diksutera de sista detaljerna, dessutom ska vi tillsammans föröska översätta en skala som jag vill ha med i undersölkningen men som endast finns på norska. Någon som är bra på norska? Skulle verkligen behöva hjälp av någon, tror inte det egentligen är så svårt, det är inga långa meningar som ska översättas.

Johan är på jobbet, han vart aningens sen idag, försov sig och jag låg ju och hade sovmorgon. Men har faktiskt jobbat en hel del det här året. igår jobbade jag och i Söndags, det har varit kris på jobbet så chefen ringer typ varannan dag och undrar om man inte kan ta och komma. Och det är rätt skönt jobb, trivs bra och man är alltid sugen på lite pengar, speciellt nu när jag verkligen behöver köpa en ny vår jacka i år. Har dock ännu ingen aning om hur dröm jackan ser ut men ska ner en sväng idag på stan och träffa min vän Marie så då kanske man kan titta lite. Tycker dock inte om att köpa jacka, det är som att köpa skor, det är inte kul, jag blir så himla nojig om jag ska ångra mig, om det verkligen är rätt storlek o.s.v. Nej, jacka och skor är ganska så viktiga beslut, inga impuls inköpt här inte! 

Nej, nu ska jag fortsätta med mina enkäter...går segt men ändå framåt. Vår vädret gör också at jag hellre skulle vilja gå ut och bara promenera...kanske blir senare.. 

 


Ny vecka

Så var det Måndag igen, tiden går så himla fort så man själv knappt hänger med. Tyvärr kan jag inte säga att det för tillfället händer så mycket med min magisteruppsats som jag borde ha kommit igång med vid det här laget. Det går sakta framåt, idag ska jag i alla fall via telefon prata med min handledare, som befinner sig i Tyskland, om vad nästa steg blir. Vill börja dela ut mina enkäter men det har varit svårt att hittat bra skalor att ha med i enkätet och dessutom finnd det generellt inte mycket forksning om det område jag vill skriva om. Nej, det är tungt just nu, känner att det kanske vore skönt att dra hem till Värmland ett tag och tänka över saker och ting. Men vi får se hru det blir. Sitter i alla fall ensam i lägeheten hela dagen, Johan jobbar till 17.00 så jag är alldeles ensam. Kan vara ganska så skönt ibland, måste dock tvätta lite idag mellan 12-17.00 vi har massor av tvätt, Johan har en massa tvätt från sin Danmark resa som behöver tvättas. Och jag har alltid en massa träningkläder som behöver tvättas...så det kommer nog ta sin lilla tid.

Ska ändå försöka plugga idag så gott som det går..vädret är grått och mulet så man blir i alla fall inte lockad av att få ut, i går när jag jobbade var det dock toppen väder, ja riktigt vår väder, något som påminner mig om att jag bör leta efter en ny vår jacka snart, skulle vilja hitta en i skinn.

Väntar

Idag har det varit en rätt lugn dag, har pluggat en del och kommit lite framåt, faktiskt. Men det är mycket jobb som ska göras. Har annars mest väntat på att det ska bli kväll så att Johan kommer hem. Nu kommer han nog när som helst. Kl 23.00 skulle de vara på centralen i stan men han skulle visst ta något och äta där först innan han åkte hem så det blir väl runt 24.00. har ikväll tittat på American Idol och duschat då jag var och tränade lite pump ikväll. Men just nu gör jag alltså inget annat än väntar...väntar på att Johan ska komma hem så att vi kan lägga oss tillsammans. Känner mig väldigt trött just nu faktiskt. Jaja, imorgon blir det plugg, ska till gymnastik och idrotts högskolan imorgon och titta efter några artiklar jag tror jag behöver annars inget planerat förutom att plugga hela dagen så gott som det går.  

Rätt seg dag

Har haft en låååång och seg tisdag, var meningen att jag skulle rå plugga men det har gått ganska så dåligt med det. Himla ensamt också när Johan inte är hemma i lägenheten som man kan prata och diskutera med. Han befinner sig i Danmark just nu, bor hos en gammal gymnasie kamrat till oss båda som pluggar och bor där numera. Han är i alla fall tillbaka här hemma imorgon kväll, ska bli skönt att han kommer då men det är bara att vara ifrån varandra också ibland. Vi är ju inte det så ofta utom de gånger vi åker till karlskoga och då bor hos våra egna föräldrar. Fast Johans hem och föräldrar fungerar typ som min reserv familj och reserv boplats. Känns väldigt bra att jag har en bra relation med Johan föräldrar, jag och Johans pappa kan lätt prata en halvtimme i telefon, ikväll var det dock Johans mamma och jag som pratade ca en halv timme om böcker. Vi gillar båda samma typer av böcker och hon hade köpt en hel del på bokrean. Jag har inte handlat något faktiskt, det fannas inte så mycket bra tycker jag, men men man kan ju shoppa annat. Ikväll var jag i alla fall iväg på ett dansaerobics pass följt av en halv timmes Core som alltså är mage och ryggträning. Det är rätt skönt faktiskt, efter det känner man sig genomkörd. Har ätit kvällsmat bestående av mackor och fil idag, orkar inte laga mat, ska försöka lägga mig nu och vara effektiv imorgon. Kanske städa lite i lägenheten imorgon också innan Johan kommer. 
 

Jobb dag

Söndag, trött som bara den. Ska nog snart stupa i säng. Har jobbat idag mellan 8.00- 16.00. Det vart rätt sent igår hemma hos Filippa. hade dock väldigt trevligt men det var tungt att dra sig ur sängen imorse. Dessutom har en av de ordinarie personalen blivit sjuk och kommer ej att kunna komma imorgon så chefen frågade mig om jag kunde då och jag sa ja. Behöver pengar och är väldigt sugen på att shoppa lite. Är också arg för att när Johan tvättade igår hade mitt nyaste träninglinne råkat bli missfärgat, det var absolut inte Johans fel utan endast mitt eget då jag inte trodde att de andra plaggen skulle färga av sig. Det gjorde de i alla fall så nu får jag väl köpa ett nytt sådant linne om de nu finns kvar, känns jävligt onödigt faktiskt och jag är arg på mig själv. Linnet var mitt favorit linne och det var inte direkt billigt heller för att vara ett träningsplagg. Känns verkligen som att slänga  pengar i sjön. Nej, sådant blir man inte glad av men kanske har jag lärt mig en läxa, har faktiskt aldrig förut råkat ut för detta, inte ens av misstag! Men men, så är det. Är i alla fall hur trött som helst och har ätit hamburgare ikväll så jag är mätt och belåten. Så har min dag varit i alla fall, imorgon väntar ytterligare en dga på jobbet, får dock sluta 15.00 imorgon så det är skönt.  

Träningsdag

Ibland får i alla fall jag sådana där infall när jag vill ha friluftsdag som man har när man går i skolan. Har dock inte fått någon luft direkt men motionerat i alla fall. Friluftsdagar innebär i alla fall att man har idrott hela dagen typ, det tycker jag är kul, dock bara om det är sådant som jag definerar som idrott. Alltså inte som i skolan att man var tvungen att spela innebandy eller gå en lång promenad eller något annat mindre upphetsande.

I alla fall, idag har jag typ haft en träningsdag, började kl 12.00- 13.00 att gå på Body Combat, väldigt bra pass och med den bästa instruktören och allt. Hade superkul och kände hur allt gick bra och jag vart klart nöjd med det träningpasset. Sedan åkte jag hem, åt en god soppa med pasta i med Johan och mackor till. Vart mätt, åkte sedan in till t-centralen och till ett annat pass mitt inne i stan. Body Pump, också väldigt bra pass. Brukar inte gå där annars men jag kände igen lite folk där och intruktören så det var kul. har nu i alla fall ont i hela kroppen typ , mest i överkroppen och axlar och armar, mycket också tack vara boxpasset igår. Jaja, ska i alla fall orka jobba imorgon. För att avsluta Lördagen så var jag hos min goda vän Filippa ikväll och åt mat med hennes familj och hennes faster. Väldigt god mat fick vi och jag åt alldeles för mycket=) Efter maten satt jag och Filippa nere i hennes rum och bara pratade om livet och allting annat. Tittade också nästan klart på filmen Braveheart med Mel Gibson som vi båda gillar och som hon hade. Men det var i alla fall himla kul att se sin vän, vi bor faktiskt ganska så nära varandra så vi borde egentligen ses oftare men det finns ofta inte tid. Mest är det nog mitt fel, jag har alltid mycket att göra, tränar gör jag jämnt i veckorna och Lördagar mellan 12.00-13.00 är det alltid Combat som gäller. 

En stor kram och puss till min älskling också för att han idag gjort tvätten helt själv och städat i köket medan jag bara roat mig själv hela dagen med allt från träningen till att umgås med en vän. Finns ingen som är bättre än min Johan!

     


En enorm kick av box

Äntligen Fredag, gött. Som jag har längtat, har faktiskt jobbat två hela långa 8 h dagar på hemtjänsten och det har varit enormt mycket att göra så jag har varit helt slut på kvällarna. Fattar inte att vanligt folk orkar jobba hela veckor så...nej det är verkligen soft liv att vara student. Det är det faktiskt, visst man har inte mycket pengar men hur mycket fritid har man inte??? Visst ibland är det enormt svåra kurser men jag har i alla fall alltid känt att jag har haft tid för mina intressen utanför skolan, som träningen t.ex. Just nu går det väl i och för sig sådär mend skolan, har varit slö med att producera något denna vecka men jag har ju å andra sidan tjänat lite pengar. Ska förresten jobba på Söndag också. Och då får man OB också, och det är mindre tungt jobb då. Idag har jag i alla fall varit ledig och hunnit med rätt mycket. Älsklingen har jobbat så han väckte mig imorse när han drog till tunnelbanan vid ca 7.30. Gick upp men tog det väldigt lugnt, åt frukost länge och satt vid datorn och slappade. Sedan kom jag på att jag behövde ha en artikel från Gymnastik och idrotts högskolan till min uppsats och dit är det en bit. Dessutom hade jag tänkt prova på ett box pass vid 17.00 tiden som jag velat gå på länge. Dessutom behövde jah skicka iväg kläder som jag och Johan rensat ut till Myrorna. 

Följande sker alltså händer:
Kristin handlar mat (nudlar) och gör sin kompis Sofias( psykologi polare) wok som går på tyå 10 minuter. Väldigt gott, kan man äta en gång i veckan typ. Haha. Sedan ungeför vid 14.00 åker jag först till Skanstull och lämnar av en stor säck med kläder inne på Myrorna. Sedan vidare till Stadion, Gymnastik och idrotthögskolan ligger där. In dit, ca en kvar innan de stänger för dagen och kopierar den artikeln jag skulle ha. Vet dock ännu inte om den verkligen är något at ha men men..sedan direkt till Medborgarplatsen och till SATS södermalm för box. Var där i god tid så jag hann värma upp på tramp-marskinen en kvart. Det är alltid skönt att vara lite varmt innan ett pass. 

Och boxen var verkligen toppen, har inte kört box på säkert ett år men det var skitkul! Ska nog sätta igång med det, det är vikigt att varriera träning, annars tröttnar man. Gick i alla fall till passet själv och fick väl där en boxnings partner som hete Per. Han var väldigt trevlig och vi gick bra ihop. Med "bra ihop" ,menar jag att vi var ganska så jämn starka. Det var lagom jobbigt. Ibland kan man nämligen bli ihop parade med någon som tro att de är ROCKY eller nån annan hyper stark boxare och då har man inga armar kvar efter passet och det är ju aldrig så roligt. 

I alla fall, har fått enorm kick av boxen idag, hela dagen har varit toppen. Ikväll har Johan och jag lagat mat ihop och tittat på Lets Dance. Ska nog lägga mig nu, imorgon är det Body Combat som gäller kl 12.00. Alltid härligt att börja helgen med lite träning. Ska också träffa min vän Filippa imorgon kväll, ska bli kul, middag hos henne.