Nyttig & billig lunch

Ja, idag har jag provat något som min mamma brukar göra ibland när jag är hemma och som jag tycker är så fantastiskt gott.
Nämligen grönsakssoppa. Min mamma är just nu med i Viktväktarna och då är sådan här mat bra så det är nog bra för alla. Det är ju bara grönsaker och grönsaksbuljong. Jag åt dessutom ostsmörgås till och då vart man riktigt mätt, dessutom gjorde jag för 4 per så det blir matlåda till imorgon. 




Gott var det i alla fall, till och med min sambo som inte gillar grönsaker tyckte det var gott.

Recept  för 2 personer ur: Vår kokbok

Ca 5 dl skurna, blandade grönsaker, t.ex. morot, palsternacka, selleri, purjolök, ärtor. Jag hade även i potatis.
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca ½ hakad persilja

Bara att skära upp alla grönsakerna i mindre bittar (tärningar) koka upp vatten och buljong. Lägg i grönsakerna och koka dem så att de blir mjuka i ca 5-10 min. Lägg sedan i persiljan, hetta upp och smaka av.



Later
/
Kristin

Helgen

Söndag.
Bara idag kvar att vila och vara ledig innan plugget startar imorgon.
Känns ändå helt okej, något måste man ju göra. Imorgon bär det av till universitetet och fixa lite grejer sen är jag igång.

Har haft en fin helg. Igår började dagen med Body Combat i Farsta, kul att det äntligen kommit igång igen. Har inte varit något sådant under hela sommaren. Efter träningen gick jag lite i Fasta centrum. Hämtade ut min kemtvätt och shoppade ett par leggings från Ginatricot men jag tror faktiskt jag ska lämna tillbaka dom. Satt inte så bra som jag trodde. I alla fall, hem och åt mat och vid 18.00 tiden drog jag och Filippa till universitetet för att hälsa på Rebecca i hennes studentkorridor. Mycket trevlig kväll hade vi tjejer sen. Rebecca ställde massa bra frågor om livet och framtiden som gjorde att man fick sig en tankeställare. Vad vill egentligen jag göra om jag fick välja fritt i framtiden? När mår jag som bäst? o.s.v. Inte sådant som jag går och tänker på varje dag så det var bra att vi kom in på det. Fina och underbara vänner. Det är så kul varje gång vi ses.  


  

Bilder ifrån igårkväll, Filippa och Rebecca. Rebecca stackarn hade ont i ryggen så hon vilade en liten stund.

Idag händer väl inte så mycket (hoppas jag). Ska städa lite och pyssla här i lägenheten. Tycker det är ganska så rogivande ibland. Har i alla fall hunnit vara ute med Stella en kort stund men jag vart tvungen att ta in henne för jag frös för mycket. Känns att det är höst på g nu.

 

Stella-gumman, tagna idag. Visst är hon stor? Nyfiken tjej är hon. Mina väskor lever farligt när jag har dem på golvet och de är öppna för henne att krypa in i.




Kolla in blicken. Söt. 

Nej, nu ska jag sparka igång den här dagen. Snart lunch ju. 

Later
/
K  


Variera mera!

Ja, man säger ju att bra träning är varierad träning. Man ska t.ex. inte enbart köra aerobics 3 gånger i veckan och inget annat. Eller bara lyfta hantalar i gymmet och helt strunta i kondition. Självklart ska man hitta balansen för att kroppen skall må som bäst. Den här veckan har jag i alla fall lyckats bra med variationen inom gruppträningspassen. 

Min vecka: Body Combat (mest konditionsträning), Body Pump (fokus på styrka men även lite kondition emellanåt), Yoga ( rörlighet, styrka och balas, inte någon direkt kondition) och ikväll vart det Box (kondition+ styrka).  

  

   


OBS! Det var alltså vad jag tränat just denna vecka, jag brukar inte köra yoga i vanliga fall och boxen har jag haft uppehåll med under sommaren men ska förhoppningsvis komma igång med nu i höst. Men det är i alla fall variation och det gör det också roligare att träna och ta sig iväg på passen. Istället brukar jag ofta köra två gånger av något, t.ex. Combaten. Tänkt på det ni som tränar mycket, utmanna er själva och våga träna något ni aldirg gjort förut. Ge det en chans, man kan inte vara bäst på allt första gången.

Nåväl, det här vart väl ett litet träningsinlägg ser jag nu. Men just nu känner jag mig taggad inför höstens träning.

Ikväll blir det filmkväll med Johan. Ska titta på Brokeback Mountain och käka godis.

Later
/
Kristin

My new favourite Adidas

Yes, idag vart det den nya tröjan/träningsjackan från Adidas som åkte på.
Älskar färgerna, så cool.
Kostade 399 kr och den hittade jag på rea i en mindre butik vid Medborgarplatsen. De hade massor av liknande sportplagg och mest från Nike och Adidas. Kommer definitivt gå tillbaka dit igen, dessutom låg det bara ett stenkast från SATS så det är nära och bra när man är i närheten.


    

(Jag i min nya tröja, gamla jeans och armband som jag fått av Filippa.)


Annars är det Fredag (igen) känns som om denna vecka gått superfort men det är väl för att jag inte gjort någonting och bara varit ledig. När man har roligt går tiden fort, right. Började dagen med en liten morgonpromenad. Ett tag var jag duktig och var ute rätt mycket på morgonen men nu har jag legat nere med det i sommar.
Johan är fortfarande sjuk och är hemma så han kommer vara hemma hela helgen. Han skulle egentligen ha åkt till Mora med jobbet men följer alltså inte med. Det enda jag har inplanerat i helgen är att jag och Filippa ska åka hem till Rebecca imorgonkväll och mysa där. Låter hur bra som helst, det var ett tag sen jag såg Rebecca så det blir trevligt.
Ska annars mest ta det lungt i helgen, ska jobba hela nästa helg så det kan behövas.

Nej, nu ska jag ta tag i den här dagen.

Ha en skön Fredag
/
K


SATS Yoga

Måste bara uppdatera för att tala om att jag ikväll för andra gången har provat på yoga.
SATS yoga som det heter är den enklaste typen av yoga där man håller sig till de mest basala övningarna och grunderna i yoga. Förra gången jag provade på det tyckte jag inte alls det var så kul, rätt svårt men ikväll var den en annan anläggning och en annan instruktör. 
Fortfarande så är det ju rätt svårt men i och med att det var så enkla övningar så kunde jag faktiskt klara av det mesta. Dock fattar jag nada av hur man ska andas och slappna av när man gör diverse konstiga och jobbiga grejerna. Nej, det går inte så bra att tänka sig att man sitter på en mysig sandstand och att måsarna flyger över en en härlig sommardag när man i själva verket jobbar stenhårt med samtliga kroppsdelar och knappt kan andas. Men jag har såklart mycket att lära, att slappna av är väl inte min starka sida kanske? Men blev faktiskt rätt sugen på att börja gå på den här lite mer, kanske jag kan komma iväg nästa vecka igen? Vore nog bra för min spända kropp tror jag.

Gjorde förresten ett reaklipp ikväll också. Innan träningen hittade jag en ursnygg adidaströja som jag bara var tvungen att ha. Den är lila med rosa ränder. Ska ta ett kort på den imorgon. Den är så fin. 

Annars helt tokskön Torsdag, trotts att pojkvännen varit sjuk så har vi fått en del tid ihop. Hoppas han blir lite bättre imorgon.  

Godnatt
/


Torsdag den 27/8

Aah njuter verkligen av min sista lediga vecka innan plugget drar igång.
Skönt att inte ha något planerat och bara göra vad man vill.
Imorse började dagen med tvätt kl 8.00. Bra att jag fick dra mig upp i hyfsad tid för en gångs skull. Johan skulle egentligen ha jobbat idag men han mådde inte bra imorse så han ligger och sover nu och är sjukanmäld. Hoppas inte det är någon magsjuka. Vill inte bli sjuk. Därför drar jag ner på stan snart. 
Annars ser dagen lugn ut, Johan och jag hade planerat att gå ut och äta ikväll men nu blir det att bara vara hemma. 
Men helt okej det också. Vi har en massa filmer vi måste se ihop så det blir nog mysig hemmakväll sådär mitt i veckan. Lyx.


  


Jag idag, gillar mitt korta hår mer och mer, faktiskt.

Ha en fin Torsdag alla


Kramar
/
K
 

Tisdag

Idag hade jag lång sovmorgon, precis som jag hade igår också.
Härligt.
Saknar Johan en hel del, känns som om vi varit ifrån varandra länge nu men det har vi ju inte det är bara det att vi har varit iväg på diverse resor och liknande väldigt tätt nu ett tag. Imorgon kommer han hem igen och är hemma i två dagar sen drar han igen över helgen.
Men jag klarar mig så bra och så har jag ju Stella. Det ger verkligen bra sällskap. Just nu ligger lillungen och sover i soffan. Jag sitter och väntar på att Filippa ska komma förbi.
Har också hunnit varit iväg en sväng till Farsta Centrum och hämtat ut Johans kemtvätt, lånat två filmer på biblioteket.
Nu ska jag bara vara hemma resten av dagen, skönt. Behöver verkligen en slappdag idag.

Later
/
K

Nyklippt

Söndag den 23/8


*Grattis fina Filippa på din 25 årsdag. Jag hoppas du har en fin dag, kramar*


Började dagen med att städa och stöka men gav rätt snart upp. Idag är det faktiskt Söndag, ska ta det lite lungt.
Cyklade istället iväg till Farsta en sväng. Klippt mig bland annat och inhandlade lite grejer. Tycker min nya frisyr vart lite kort men det blir nog perfekt om nån vecka eller så. Just nu är det väldigt kort...men inte så det känns obekvämt.





Klippt! På kortet har jag dock inte gjort iordning det alls men man ser ju att det är kortare än vad jag vanligtvis brukar ha.

Kom hem med lite grejer. Bara bra saker, right?




Ny träningsbh, Nike såklart. 250 kr. Tycker jag faktiskt är rätt billigt. Köpte också en ny deo, idag har jag fått vara utan eftersom jag inte hade någon imorse. Så nu vet ni det också. Men från och med nu ska jag lukta gott =)



En duk/ löpare till vårt bord som vi har framför tv:n. Tycker svart funkar bäst så det fick bli denna från Hemtext. 79 kr.

Vart faktiskt inget mer men så kostade klippningen 340 kr också. Så lite fattigare idag också.

Sist men inte minst, några foton på Stella:






Nu drar jag strax ut, dagens motion blir promenad. Ser ut att vara perfekt väder för det också.

Later
/
K


Taken

Tillbaka i storstan igen.
Känns så underbart.
Som mamma sa, man vet att man trivs med att ha eget när man faktiskt längtar hem till sitt.
Och jag längtade verkligen hem de sista två dagarna.

Hade i alla fall väldigt trevligt hemma i Karlskoga.
Umgicks mycket med min familj, lagade knappt någon mat alls och fick äta ute flera gånger. Nice.
Men nu är jag tillbaka och redo att möta hösten. Eller först ska jag bara vara ledig en hel vecka till sen ska jag ta itu med skolan och plugget. Förresten så gick resan och vistelsen väldigt bra med lilla Stella. Hon trivdes verkligen i mina föräldrars hus. Tog över det totalt och var inte alls rädd för någon i min familj längre. Tror det kan vara för att hon växt till sig, är inte alls lika liten längre men fortfarande världens sötaste katt.

Idag har jag hunnit med att träna Body Combat inne vid Medis. Ska verkligen komma in i mina rutiner med träningen från och med idag. Känns bra, på Måndag blir det mer träning och jag hoppas jag får med mig Anna då också.
På eftermiddagen har jag försökt rensa lite bland mitt och Johans proslin och liknande, har en massa fula saker där som jag ska lämna till Myrorna. Sen fick jag en hel del nya grejer efter min farfar som nyligen flyttat. Det riktigt kliar i fingrarna på mig för jag och Johan har stora planer på hur vi ska ändra om här i lägenheten, kanske blir det att få ett stort matbord snart. Hoppas, hoppas =)

Nu på kvällen gick vi tillsammans och handlade på Konsum och sen hyrde vi en film som vi sett nu ikväll. Taken med Liam Neesen. Den var verkligen imponerande bra, riktigt spännande och rå. Hyr den.




Nu blir det sängen strax. Har haft en toppen Lördag.

Godnatt
/
K

I Värmland

Är återigen hemma hos familjen.
Känns skönt att vara här ett tag, kom förra Ondagen och stannar till Fredag.
Johan åker hem ikväll, han börjar jobbet på Fredag.
Men jag får ha Stella kvar här, mamma och pappa har lovat att köra upp mig på Fredag. Det är bra för jag har som vanligt massor av packning med mig och så har jag köpt en del saker härifrån också. 
Bland annat en superfin, elegant vinterkappa. Helsvart, ska leta svarta stövlar att ha till så fort jag kommer upp till Stockholm. 
Har också varit hos min tandläkare här, behövde laga så jag får komma hit igen i September. Usch, mina tänder är verkligen ingenting att hurra för.

Tyvärr har vädret inte varit så bra under tiden jag varit här, har inte badat. Har dock varit ute och gått lite och hjälpt pappa med lite arbete på gården. Gillar att jobba med kroppen såhär på landet. Det är skönt som omväxlingsskull.  
Idag har jag köpt en bok om katter. Så förstår du din katt tror jag den heter eller något liknande.
Börjar dock längta hem till Stockholm nu, vill hem till lägenheten och möblera om och fixa. Kommer bli stora förändringar där snart.

Har det i alla fall fin här, kanske blir det träningslagret ikväll.

Later
/
Kristin

Första dagen på ledigheten

Idag startade min ledighet.
Hade planerat in att träffa min söta vän G.
Tog cykeln in till stan, börjar få bra kläm på det här med att cykla i innerstan.
Är dock ovan med träninsgvärken som kommer efter långa cykelturer. Värst är det för rumpan.
Men det är bara bra, längtar så till hösten när man får sätta igång med träningen som vanligt.
Kommer bli mycket träning för mig i höst. Har en del att jobba med och jag kommer sätta upp mål och jobba med dem så snart jag är tillbaka i Sthlm i höst.

Apropå träning så köpte jag ett par nya träningsbyxor idag på rean. Ett par vita från Nike.
Har redan två till sådana men i andra färger och de är mina favoritbyxor så det är bra att ha. Annars hittade jag inget speciellt på stan. Jag och G åt på Kungshallen och gick sedan och kollade i affärer. En hel del regn kom det också helt plötsligt men som tur är slutade det tills jag skulle cykla hem. 

Har också packat inför vår hemresa imorgon. Vå åker 16.30 så jag hinner mer imorgon. 
Dessutom har jag rensat ur min garderob och fått ett helt berg med kläder som jag ska lämna till Myrorna. 

Nu blir det sängen.

Natti natti
/
K
 

Memory

Saknar OC, funderar starkt på att köpa hela serien i box för typ 1000 kr. Men egentligen så är det nog bara de första säsongerna som jag vill se, sen spårade serien ur. Varför dog t.ex. Merissa?

Men musiken ur dess klipp äger. Älskar bra musik i serier.

 







Xoxo
/
K

1 dag kvar

Japp, så var sommarjobbet för denna sommar nästan över.
Imorgon gör jag sista dagen, skulle egentligen ha varit idag men eftersom jag tog ledigt i Fredags så jobbar jag imorgon för att få ihop mina timmar. Men sen säger jag bye bye till hemtjänsten ett tag.
Kommer självklart jobba extra i höst, har redan bokat in 6 pass i September så det blir nog bra med det.
I höst kommer jag för första gången att klara mig helt själv utan både bidrag och lån från CSN.
Det ska nog gå men jag kommer nog inte ha råd att shoppa som jag tidigare gjort. Damn, that sucks!

Har  nu också bokat hemresa till Kga. Vi åker på Onsdag. Längtar! 
Stannar förhoppningsvis en vecka + någon dag.
Johan börjar dock jobba den 21 Augusti så han åker hem innan dess så kanske får jag resa själv hem med lillStella.
Har börjat kalla henne för Stellabus, vilket Johan tycker är urlöjligt. Brukar också kalla henne för StellaBella. Bara så ni vet.

Idag har jag som sagt jobbat, 8.00-17.00. Rätt lugn dag, vi satt ute men ett gäng pensionärer och solade på eftermiddag. Direkt efter jobbet gick jag över St:Eriksbron och tränade på en ny SATS anläggning som öppnat upp där. Var väldigt trevligt där, fräscht och nytt.  Körde Body Pump och älskade salen där vi tränade. Fina stora fönster med fantastisk utsikt, vem vet kanske ska man försöka flytta dit så småningom. Drömma kan man ju alltid. 

Nej, nu ska jag blåsa håret och måla naglarna. 
Ska lägga mig senast 23.00 idag. Imorgon måste jag komma i tid till jobbet, det är liksom sista dagen.

Later
/
K
 

Visdomstanden är ute

Japp.
Idag vart operationen av. Fast det vart aldrig någon riktig operation och tur är väl det för läkaren jag pratade med innan skrämde faktiskt skiten ut mig med sina varningsord om att alla operationer innebär en risk o.s.v.
Det  är klart att det är sådant de måste säga men jag tyckte bara det gjorde saken ännu jobbigare.
Fick i alla fall bedövning, massor av sprutor men jag är inte rädd för sådant som tur är. Sen började jag domna bort. Gillar inte den känslan något vidare, känns som om man inte kan andas genom munnen så det är ju alltid obehagligt. Men men, sen sa läkaren att han bara skulle känna på tanden. Jag kände hur han drog i den men det gjorde inte ont överhuvudtaget och så plötsligt var den bara ute. Så de behövde aldirg skär upp tandköttet och hålla på. Riktigt skönt, kan säga att jag verkligen drog en lättnadens suck när jag förstod att jag var klar så snabbt.
Så nu har det snart gått 4 timmar sen tanden togs bort så nu får jag snart dricka och det längtar jag till. Är sjukt torr i halsen just nu och kan knappt prata p.g.a. det.
Men allt har gått bra, får se hur det kommer kännas när bedövningen försvunnit helt...

Later
/
K