Hemtenta/fallstudie

Sitter med min fallstudie/hemtenta idag.
Mår ganska bra idag, känner mig inte så trött och hängig som  jag var igår.
Valde dock att stanna hemma från universitetet idag, Marie skulle sitta där och skriva men jag kände för att sitta hemma. Fast jag vet att jag brukar vara mindre effektiv här. Har i alla fall kommit igång nu med mitt fall.
Det är ganska så kul när man väl kommit igång.
Får nog dock sitta hela dagen imorgon också för nu går det segt.
Allt ska vara klart på Torsdag kl 13.00!!!

Ska i alla fall snart gå ut på en långpromenad tror jag.
Längtar så efter att kunna sätta igång med träningen igen.
 
Har i alla fall varit duktig och gjort hemmalagade köttfärsbiffar med potatis idag, de blir så himla goda. Johan äter just nu och är så nöjd. Har också kommit in i en period då jag äter mycket broccoli, fatta, jag som aldrig som barn åt någon grönsak. Antar att man växer upp. haha, snart 23 år och kan äta broccoli.
 
Känns helt sjukt att jag faktiskt fyller 23 år om ca 2 veckor. Ska bli kul, hela familje kommer hit till Sthlm och gratulerar mig. Det var längesen jag var hemma nu och jag vet inte om jag kommer hinna hem nån gång innan jul. Tiden går ju så sjukt fort. Snart är det jul.

Nej, nu ska jag fortsätta med tentan. Måste göra mer innan dagen är slut. Måste också gå ut snart, det blir ju mörkt så himla tidigt nu för tiden.

Later

Fortfarande förkyld

Oj, det är redan Söndag. Vart har denna helg tagit vägen?
Det har inte varit någon "riktig" helg. Har ju bara legat inne i soffan eller suttit vid skrivbordet och försökt läsa. Jag har inte haft något roligt som jag tycker man ska ha på en helg. Har fått säga nej till flera roliga sociala inbjudingar. I går skulle jag t.ex. ha varit hemma hos min vän Anna och gratulerat henna på hennes födelsedag men jag orkade inte ut huset. Men så är jag ju förkyld också, idag nyser jag ganska så mycket annars har det mest varit ont i halsen och det ör ju inget att leka med direkt. Får väl vara glad att det försvunnit idag i alla fall.

Sedan har jag den där himla hemtentan i utvecklingspsykologi som inte går framåt. Har börjat läsa nu men det är mycket, vet inte hur jag ska orka få ihop något tills på Torsdag. Känns sådär kul just nu faktiskt. Johan försöker peppa mig och det är bra, ibland behvöer man få stöd från andra som förstår en. Ska också plugga tillsammans med Marie imorgon på skolan så då får man väl stöd och kan hjälpas åt med allt.

Har i alla fall läst ut mer än halva den här boken:

image44


Boken är skriven av Katarina Wennstam och är så himla bra. kan knappt lägga ner den och det är väl därför det gått så dåligt med att plugga idag. Det är så spännande och en sådan fängslande historia. Sjuk men samtidigt så skrämmande normal och vardaglig. Det berör en starkt och man lär inte glömma boken i första taget.

Nu ska jag och älsklingen gå ut på en kort promenad. Ska ha halsduk och kanske mössa på mig, får inte bli värre än vad jag är. Vill träna också, är riktigt irriterad över att vara förkyld just nu. Varför?

*Bye bye*


 

Infektion

Det onda i halsen är fortfarnade kvar, har inte orkar göra alls mycket av vad jag tänkt göra idag.
Känner mig hängig och trött och orkeslös helt enkelt.
Var nere på Konsum för en stund sen och köpte med mig senaste nummret av Fitness Magazine och en poket bok, för det känns som om jag kommer att få ta det lungt i helgen om jag ska orka nästa vecka och allt plugg.
Inte kul att vara förkyld men det häner ju att man blir det lite då och då, det är tydligen många som blir förkylda just nu.
Och som det står i senaste Fitness så ska man ta det lung och vila och inte träna om man känner att man nog har en infektion i kroppen. Jag tar det lungt med andra ord. Synd bara med de planer jag hade för kvällen. Klassen skulle nämligen träffas och ta en öl men jag har meddelat att jag inte kommer. Får se hur det blir imorgon, var bjuden till en min vän Anna på födelsedagskalas men det beror på hur jag mår imorgon. Varför just denna helg?

Ikväll har jag och Johan i alla fall hyrt Spiderman 3 som vi ska se, hoppas den är bra. Usch, känner mig varm och slö, ska krypa ner i soffan och slöa resten av kvällen.

Bye Bye


En fallstudie

Jaha, Fredag, har en hel del plugg att ta itu med idag och hela helgen.
Har inte skrivit något på den fallstudien som ska lämnas in nästa vecka på Torsdag, hoppas att jag hinner.

Är i alla fall stolt över att min VFU gått bra och att det varit himla kul fast det varit mycket stress och tunga saker att fixa. Det är ett himla hästjobb alla lärare gör i skolan, det tänkte man aldrig på när man själv gick i högstadiet. 
Har enorm respekt för alla lärare på högstadiet, precis som när jag jobbar på hemtjänsten inser man att det är så himla värdefullt att det finns människor som orkar jobba med detta år ut och år in. Det är påfrestande både psykiskt och fysiskt. Jag är i alla fall helt slut efter dessa två veckor. Har dock ett leende på läpparna idag för jag fick igen hemtentan från förra momentet igår och jag fick bra betyg på den. 

Igår bärjade jag dock känna mig förkyld, fick ont i halsen på kvällen och det finns där idag också. Usch, hoppas jag inte blir helt sjuk nu  när jag har skoluppgifter att jobba med. Det skulle vara min otur. Typiskt, ikväll skulle också några ur klassen träffas och ta en öl tillsammans men det blir nog inte något för min del. Vill inte riskera att så sjuk att jag inte orkar plugga. 

Nej, nu ska det pluggas utvecklingspsykologi som bara den!  

VFU:n är snart slut

Det är sent och jag måste sova, ska vara på skolan imorgon innan 8.00 så jag vet inte varför jag sitter här riktigt. Tänkte bara skiva några rader om att min VFU/praktik är slut imorgon. Imorgon går jag till 12.00 sedan är det tyvärr över. Har varit mest roligt men också väldigt fysiskt och psykiskt jobbigt att vara med alla ungdomar hela tiden. Det tar på rösten att skika åt folk att vara tyst och att lära sig deras namn o.s.v. Jag har ju varit med 5 olika klasser så det är många namn, i de flesta klasser går det minst 25 personer i. 
Är i alla fall glad att jag äntligen varit ute i en skola och dessutom har min handledare redan sett till att jag får komma en gång i november och vikariera igen.  Ska bli kul, vore toppen att få ett extrajobb inom skolan som är där jag vill vara. Man lär sig enormt mycket av att vara där. 

Nej,  nu är klockan över 12.00, har varit trött hela veckan så jag måste verkligen dra mig till sängen nu. 

Natti natti / Kristin 


Jag är bäst

Har haft en väldigt lyckad förmiddag som lärare på högstadiet idag.
Jag är ju fortfarande ute på min praktik och idag hade jag en planerad psykologi/media/kommunikations lektion med de stökiga 7:0rna. Och det gick faktiskt bra!
Därav är jag riktigt stolt över mig själv, som dels höll en lektion där jag pratade hela tiden och de lyssnade på en hel timme! Hade också gjort namnskyltar till alla så jag kunde säga deras namn när de räckte upp handen och så att jag kunde säga till de personer som hade svårt att vara tyst. INte helt illa för att ha varit ute 3 dagar i skolan. 
Blir så himla glad när man känner att ens jobb verkligen går bra om man har planerat bra. Riktigt kul. 

Mindre kul var det efter lunch då jag slutat och var inne i stan och upptäcker att jag glömt min plånbok hemma i morse. Jag gick upp 6.00 i morse och måste i all stress ha glömt att stoppa ner den. Hade ju tänkt äta och allt på stan, dessutom hittade jag en jacka jag ville köpa, det är 10 % rabatt på H & M tills på Söndag för medlemmar så nu passar jag på och handlar lite. Igår handlade jag följande: 

image41

I LOVE H & M
Brun klänning nu på rea: 298 kr.
Tröja under, också på rea: 98 kr. 
Samt silverfärgad väska men långt axelband, på rea: 198 kr. 

image42

Jag bara älskar att handla, lite knäppt egentligen att folk faktiskt har shopping som hobby. Vet inte vad det är, emn det är kul att hitta saker som är på rea, jag köper ganska så mycket på rea. Jag använder dock alltid det jag köper på dessa reor och ångrar mig ytters sällan. 

Nej, nu ska jag plugga en lite stund. Ska iväg och köra Combat sen ikväll inne vid Hötorget och sedan kanske titta in på en födelsedagsfest för en god vän till både Johan och mig. Han skulle åka dit till 19.00 och jag droppar in senare. Tror dock inte vi köpt någon present än, obs, får ej glömma. 

Jag kommer i alla fall vara glad och stolt över mig själv hela dagen ut, nu har jag gjort mitt för idag kan man säga =) 
 

Jag = fröken!

image38


Hithills har denna veckan varit väldigt händelserik. Är från och med igår och två veckor framöver ute på VFU eller praktik om man hellre vill kalla det så, på en högstadieskola. Jag ska ju slutligen bli gymnasielärare men eftersom det är första praktiken och det inte fanns plats på en gymnasieskola så är jag nu på en högstadieskola, jag är mest med 8:orna men även lite 7:or. 

Det här är alltså min första gång jag är ute och ser hur det egentligen fungerar i skolan, som lärare kan man säga. Idag gjorde jag mitt första lilla försök till att hålla lektion med 7:or. Det gick sådär, jag och deras lärare försökte ihop få lugn på gänget vilket tar upp en stor andel av lektionstiden på högstadiet har jag lärt mig. Jag blir nästan lite rädd ibland, då många tyvärr "leker" bort lektionstiden och verkar totalt oberörda över att de ska läa sig något. Det är i alla fall inte så avskräckande att bävar inför att bli lärare. Jag tror nog att det kan passa mig bra, jag gillar att styra och leda. Men som sagt, det är inte bara att leda ett gäng mycket energiska men samtidigt uttråkade elever. Allt annat utom att lära sig det som står i boken tycks vara viktigare. Just nu håller 8:orna på  med Islam och två andra världsreligioner så jag har fått plugga på det lite själv också. Men det är bara kul, jag gillade faktiskt religion rätt mycket när jag själv gick i högstadiet men det är kostigt vad lätt man glömmer bort det. men som sagt, för mig är det inte så jobbigt att läsa in mig i ämnet. De, däremot klagar för att de har 20 sidor att läsa och förstå på en vecka! Har i alla fall haft turen att komma med en supertrevlig lärare som alltså har SO med eleverna.

Känns i alla fall väldigt bra att jag känner att läraryrket tyclks passa mig. Jag har ju alltid gillat att vara i skolan men att jobba som lärare på en skola är så mycket mer än att vara elev där. Men som sagt, det är kul och det är framförallt kul att träffa eleverna, man har ju ett stort inflytande på deras framtid och hur de kommer att klara sig i framtiden. 

Så även om det är minst sagt stökigt på högstadiet så har jag god förhoppning om gymnasieelever, man är ju mer vuxen då och förhoppningsvis mer mogen än när man gick i 7:an. 

Skola alltså idag, senare ikväll ska jag dra iväg till boxen, har träffat en ny kompis där som jag kör med varje tisdag. Vi är nog på samma nivå och börjar lära känna varandra mer privat nu så då blir der lättare att peppa varandra och så. 

Bye





 

Run is fun

Torsdag, min vecka har varit slö, eller jag har varit slö snarare. Vet inte vad det är med mig just nu men jag orkar inte ta tag i skolan. Ligger efter en del nu så i helgen måste jagta tag i allt. Varför drar man på sådant som man ändå vet att man måste göra nån gång. Detta har jag undrat många gånger.

I vilket fall som helt ska jag up på VFU nästa vecka och veckan efter det. Har fått en skola i Liljeholmen som jag ska vara på, dock ej ett gymnasium som jag helst skulle ha velat hamna på. Det är tydligen svårt att få skolor att vara med i detta sammarbete med Lärarhögskolan så man får vara glad att man kommer till en skola överhuvudtaget. Alla i vår klass har inte ännu fått plats. Jag ska i alla fall vara med högstadieelever, ska bli spännande. Vet inte hur det ska gå, hoppas eleverna är snälla mot mig. Ahah, hur var man själv när man gick i 8:an? Det är ju så längesen, man var allt bra liten då.

Idag har jag och klassen i alla fall haft en dramalektion, mellan13.00- 16.00 vet inte om jag gillar det så himla mycket men dte är kul att se på de andra. Många i vår klass tycker det är kul att spela med och improvisera, jag har aldrig gillat sånt och har inte ändrat mig under dessa lektioner vi haft. Men läraren är supergullig och det mesta blir väldigt roligt till slut. Har i alla fall varit i skolan en sväng, senare på kvällen åkte jag till farsta och sprang på springbandet. Sprang en mil och det utan problem så jag är glad. Sprang ju en del i sommras men sedan fick jag ju öroninflamation och då lade jag ner allt så det är väl nästan 3 månader sen jag sprang. Nu är det ju väldigt kyligt ute men jag har faktiskt köpt nya löparbyxor och vindjacka som jag ska ha och springa med ute nu. Men eftersom jag så gärna ville springa idag och det regnade så fick det blir på SATS. I alla fall kul att ha kommit igäng med det, ska fortsätta, minst en gång i veckan. Mer hinner jag inte, kör ju typ 5-6 gånger i veckan annan träning också så det tar redan upp mycket av min fritid.

Nej, nu ska jag skypa isäng, föreläsning imorgon kl 10.00. Men sen är det helg, försöker i dagsläget förtränga att jag måste plugga då men som sagt. SNART ÄR DET HELG!


Vad har hänt?

Japp, då var man tillbaka på bloggen efter ett lite uppehåll. Har hänt en hel del saker, både roliga och hemska. 
Till och börja med hade Johan och jag vår Kräftskiva förra helgen, det vart väldigt lyckat och uppskattat. Tror det var omkring 15 personer här i vår lägnehet och det är max vad vi har stolar för, ska försöka skaffa lite fler pallar eller liknande tills nästa år för det är roligt när det är mycket folk. 

De flesta som var här i år var folk som bor i Sthockholm, hade ju bjudit lite annat folk också men det blir för långt att åka och så kostar det ju bensin och annan transport också så jag har full förståelse. Det är ändå kul att bjuda, för Johan och jag blir ju titt som tätt bjudna till folk i hans klass och liknande så man måste ju bjuda tillbaka då. 

Vi hade som sagt väldigt kul på kräftskivan dock var det väldigt dramatiskt och hesmkt på natten innan Kärftskivan. Hade gått och lagt oss som valigt, klockan 5.00 vaknar sedan jag av att hela sängen skakar. Ser direkt att det är Johan som har kramper, förösker då få liv i honom men det går ej. Får minst sagt panik och han skakar bara ännu mer och är alltså medvetslös. Jag ger snabbt upp att förösöka få kontakt med honom, ringer istället 112 och säger att de måste komma, det är såklart något med hans diabetes som blivit fel. 
De kommer i alla fall fort (5-6 minuter) och får spruta in socker direkt i blodet, han vaknar då till efter några minuter och fattar noll av vad som hänt. Riktgit läskigt var det. Han sa efteråt att han drömt konstiga drömmar hela tiden han var medvetslös och att han trodde det var julafton när han vaknade. Han kom heller inte ihår vilken dag det var eller vad vi hade gjort på kvällen innan eller att vi skulle upp om några timmar och göra i ordning allt till kräftskiva. 
Allt slutade ju som tur var bra, men det är klart att man blir rädd. Nu är jag i alla fall bredd till nästa gång. Nästa vecka ska vi faktiskt träffa hans diabetessköterska på sjukhuset och se vad vi kan göra åt saken och vad som händer i kroppen när det blir så där. Är i alla fall glad att allt gick bra, kräftskivan vart ju lyckad också trotts allt. 

Har annars precis börjat en ny kurs i skolan: utvecklingspsykolog och individens utveckling. Kan ju en del av de teorier som vi ska ha, vi ska som examination skiva en fallstudie om någon eller ett fenomen. Måste komma på något under helgen. 

Nej, nu ska jag ner och ta tvätten, ska förresten också klippa mig idag, kl 18.00 i Farsta. Ska dock inte göra några drastiska förändringar, håret är bara för långt som det är just nu. Klipp,klipp. 

*Bye*