Läslus(t)

Är så himla glad för att det äntligen är helg.
Är sjukt trött. Ska nog lägga mig snart. Jag måste vara pigg imorgon för jag ska träna på förmiddagen och sen planera min psykologi lektion och hinna städa en hel del för imorgonkväll får vi besök av Marie och Martin.
Ska i alla fall bli kul att de kommer. Johan och Martin samt flera för mig okända personer ska på någon konsert på kvällen så då får jag och Marie tid att ha tjejkväll. Skönt.

Har kommit in i en period när jag bara läser massor av böcker. Ikväll läste jag ut: Flyga drake av Khaled Hosseini. En helt underbatr bok, en av de vackraste och samtidigt sorgligaste böcker jag läst på länge. Jag fick tårar i ögonen flera gånger för att boken var så gripande. Ska kolla upp om det finns fler böcker av denna författare för det skulle jag väldigt gärna läsa i så fall.

image113

Bild: från www.akademibokhandeln.se

Ikväll ska jag börja läsa en tjock bok som jag inhandlat från årets bokrea: Mao. Den sanna historien som är skriven av Jung Chang & Jon Halliday. Den är som sagt tjock så man kanske inte direkt sträckläser den men den verkar väldigt intressant.

Har också en bok som jag lånat från Idrottshögskolan som heter: Femininity and the Physically Active Woman. Borde läsa den boken för den kanske jag kan ha hjälp av för min magisteruppsats som jag måste skriva till våren.
Vi får se, är inte så där förtjust över att läsa böcker på engelska men det är bara för att jag tycker det är svårt så jag behöver egentligen träningen. På svenska läser jag väldigt fort så därför blir jag så frustrerad när det tar så läng tid för mig att läsa på engelska.

Ikväll händer det i alla fall inget spännande. Är trött så jag drar mig nog till sängs här snart.

Hoppas annars att alla har en trevlig Fredagskväll.


Sjukt trött dag

Torsdag. Är trött.
Fick bara ca 5 timmars sömn i natt. Gick och lade mig vid 00.00 och somnade inom en timme men sen skulle jag upp kl 06.30 imorse. Hade psykologididaktik då, vilket är himla kul men idag var det bara inte min dag. Efter det var det ner på stan en sväng, inhandlade två träningslinnen från Adidas. Hade 25 % rabatt så det vart inte så dyrt men nu får jag nog inte handla så mycket mer, har redan handlat en massa grejer men vadå man vill ju ha nya kläder när det är börjar bli vår. Och då också nya träningskläder.

Fick annars är smärre chock imorse då jag hade glömt bort att vi hade en uppgift till lektionen i samhällskunskapsdidaktiken imorgon. Och det handlar om samhällsekonomi, inte min grej. Men men, jag och min kurskamrat Anna kör hårt nu med uppgiften. Börjar i alla fall 10.00 imorgon och sen ska jag ha en lugn Fredag. I helgen blir det annars bara att sitta med planering inför nästa veckas psykologi lektioner. På Lördag så kommer troligtvis Martin (johans kompis) och Marie (min vän) hit och äter mat. Nice.
Sen ska jag självklart också träna men det gör jag i Farsta så det är inte lång väg dit.

Har för övrigt haft en väldigt bra träningsvecka. Känner mig stark och konditionen börjar komma tillbaka. Dessutom är det så himla kul med träningen. Igår var jag på ett himla kul special pass med första delen Body Combat och sedan box. Hade ont i händerna efter passet för att jag tagit i så.

Nej, nu ska jag och älsklingen ner till Konsum och handla. Jag måste ha bananer. Min favorit frukt och så Pepsi max. Hoppas också hinna med att se Damage ikväll också.

Är egentligen på ett himla bra humör bara det att jag är så trött. Ska sova minst 7 timmar i natt i alla fall.

Later

*Shoppingtur*

Ser att det nu att klockan är över midnatt men jag är fortfarande pigg och inte det minsta trött.
Har varit och kört box ikväll, grymt kul för att jag kör med en tjej som är så cool och vi passar verkligen bra ihop där. Helena heter hon förresten, jag har ju varit borta från två pass så idag var det extra kul idag. Börjar överhuvudtaget komma tillbaka i min träningsanda. Jag blir alltid lite deppig när jag är sjuk och inte får träna. Träningen är nog som en drog men jag lovar jag tränar inte ihjäl mig! För att peppa mig lite extra köpte jag mig idag nya träningsbyxor. Svarta med trekavrts långa ben från Puma. Skitsnygga är de och jag hade dem på mig ikväll och de var underbara. Kommer nog använda dem mycket nu ett tag. Alltid kul med nya träningskläder. Köpte också ett par puma strumpor och då fick man med ett snyggt armband, sånt gillar jag.

Har med andra ord haft lite shopping för mig. Hittade också en lånärmad tröja från H&M i färg beige, 198 kr, har en likadan svart och den är perfekt när att ha över klänningar som jag ju oftast har. Mest nöjd är jag dock över dagens inköp av en jacka, 85 kr (!) från Myrorna. Ha, det är ju som hittat och jag kan nog börja ha den nu snart också för den är lite fodrad så den blir för varm längre fram i vår. Sitter i alla fall himla snyggt på.

Bilder på dagens shopping:



Strumpor från Puma, 70 kr, för två par. Grönt är skönt eller vad det nu är man säger.




Medföljande armband med sturmporna. Snyggt och det kan man väl till och med ha på sig när man tränar.




Jacka, från Myrorna. Slog till direkt, gillar knapparna skarpt.




Tröja från H&M. Gillar färgen, känns vårigt. har som sagt en svart också. Vet inte vad jag skulle ta mig till utan H&M.
Nej, nu är jag faktiskt trött. Fotar inte mina träningsbyxor, Får bli en annan dag, ligger i tvättkorgen för tillfället.

Aha, imrorgon ska det planeras och på kvällen blir det superskoj temaklass i Combat.

Natti natti

Måndag

Ny veckan..igen. Denna vecka har jag bara lektioner på Lärarhögskolan. Men jag måste också börja planera för mina lektioner framöver som jag ska ha i psykologi och samhällskunskap. Det kommer bli många timmars arbete, det går inte att komma undan. Men men, det ska mest bli kul att verkligen känna sig som en lärare.

Idag var jag i alla fall duktig och gick på föreläsningen kl 10.00, innan lämnade jag träningsbagen på SATS också. Ångrar dock att jag gick på föreläsningen om lärarnas yrkesetik, den var urusel. Föreläsaren var väl egentligen helt okej, men det var så långtråkigt att lyssna på och jag fattade ändå inte i slutet vad som var hennes poäng med allt. Sådant gör mig irriterad, fick i alla fall en mysig lunch på stan med älsklingen. Vi åt stekta nudlar med kyckling och biff och för min del en massa soja. Mumus, det var gott och jag var mätt flera timmar efteråt. Efter lunchen åte Johan hem och jag gick en kort sväng på stan, hade sedan seminrium på Lärarhögskolan kl 15.00- 17.00. Det var i alla fall nyttigt, älskar den läraren vi har där. Hon är den absolut bästa läraren hithills på Lärarhögskolan och har hög social kompetens och är extremt pedagogisk. Såndat gillar jag, bra förebild att ta efter. Efter skolan var det direkt iväg till träningen. Body Combat, snart är det nytt program. Ser fram emot det och är jätteglad att jag äntligen känner mig helt frisk och tillbaka i min träningsanda. Vad vore livet utan träning?

Hittade annars inget speciellt på stan, är dock så himla shoppingsugen. Jag har inte så mycket pengar som jag skulle önska. Ändå fick jag lite extra pengar idag för jag hann jobba en dag på hemtjänsten denna månad. Ska nog ringa dem imorgon och se till att jobba minst 2 dagar i mars.
Här är en liten lista på några saker jag vill ha just nu:

* Blå långärmad från H & M trend. Helst också en svart.
* Peak träningsbag från Stadium.
* Nya träningskläder från Puma.
* Färgglada strumpor med ett medföljande urgulligt armband från Puma
* Svart liten lack väska från H&M.
* Nya stövlar, har ingen aning om vart ifrån.
* Vår jacka. Jag ska bara ha en från peak den här våren. Men det lär bli dyrt.

Ja, det var en liten lista i alla fall.

Nu: Ska måla naglarna innan jag lägger mig. Och imorgon är det BOKREA! Ska jag absolut kolla in.

*Godnatt*

Suck, orka göra något

Söndag, känner mig minst sagt seg.
Hade i alla fall väldigt roligt igår när jag var med Marie på fest: 80-tals tema. Synd var bara att jag kom på så sent att jag skulle med att jag inte hann fixa någon bra utklädning. Jag kom i alla fall finklädd.
Det var dock väldigt roligt att titta på alla andra som var utklädda. Det var många som var utklädda till sportiga 80-talet med urhemska shorts i skrikiga färger och hemska mönster samt benvärmare och hårband.
Kul men människor som verkligen går in för det och bjuder på sig själv.

Idag är jag i alla fall helt slut. Egentligen ganska så pigg men inte när jag vet att jag måste plugga idag. Gjorde typ inget igår så nu har jag en del att dels läsa men också att skiva ihop idag. Får se om jag hinner träna i eftermiddag som jag hade tänkt. Funderar i och för sig på att strunta i föreläsningen kl 10.00 imorgon så om jag gör det har jag ännu mera tid att skiva klart det jag måste då. Lockade. Men vi får se.

Nu: läsning av boken Kommunikation och konflikthantering. Ändå helt okej intressant bok. Alla kommunicerar vi ju och hamnar i konflikter med varandra just på grund av fel i kommunikationen, eller hur?

Later

Plugg eftermiddag

Har kommit hem från dagens pass i skolan. Psykologi A med ett gäng 2:or var det idag. Det var psykodynamiskt filmanalys som lektionen handlade om, spännade grejer det.
Det är den klassen som jag ska ha min första lektion med så det var spännande att se hur de var. Idag är det ju Fredag så för dem som de flesta andra så är det mycket längtan till helgen ock kvällen istället för skolan och arbetet där.

Nu ska jag ägna resterande dagen åt att plugga. Har en bok: Kommunikation och konflikthantering som jag tydligen måste ha läst ut och skrivit ett PM om tills på Måndag. Fick tag i boken idag så nu har jag att läsa.

Läser rätt mycket böcker nu faktiskt. Har nyss läst ut en superspännade bok: Skumtimmen av Johan Theorin. Den fick jag faktiskt i julklapp förra året men glömde den kvar i kga då och hade glömt bort den tills nu i julas då jag hittade den. Rekomenderas starkt!

Snart, snart är det helg. Måste köpa godis till ikväll, är så himla godissugen känner jag =)

Snart helg

Började längta till helgen redan i Onsdags och nu är det snart helg!

Har haft en hel slapp vecka, det är mycket för att jag har gjort det till det också. Jag räknar med att det kommer bli fullt ös efter nästa veckan på praktiken så jag laddar energi tills dess.

Har i alla fall gått bra hithills, min handledare verkar hur bra som helst. Hon är mycket duktig på att hitta på övningar så att eleverna gör något. Men ändå, det är mycket kämpa för att få eleverna intresserade och vakna.

Har i alla fall haft en toppen dag. Hade en sen lektion vid 12.00 som jag var med på, åkte sedan direkt hem och åt en sallad. På kvällen åkte jag in till stan och körde Sats box, har nu också gått med i Sats kampanj 2 ggr/veckan. Tränar ju mer än så men det är bra för man får present när man klarat av 2 ggr/veckan i 12 veckor. Man får en svart träningsväska som det står SATS på och som jag gärna skulle vilja ha. Det är alltid bra att ha väskor att byta med.

Nu ska jag med pojkvännen ut och gå en sväng. Vi ska köpa godis. Båda är sugna på något söt. Sen ska jag kolla klart på en film jag måste se tills imorgon.

Bye bye

VFU på ett gymnasium

Så har jag äntligen kommit in på en gymnasieskola, till och med ett så kallat beteendevetargymnasium.
Är så himla glad att allt löste sig till slut. Har varit en massa trassel med att få en plats.

Träffade alltså idag min handledare V och hon verkat väldigt bra att ha som handledare då hon verkar ha en massa bra tips och råd till mig.

Har därför varit med på en lektion idag. Imorgon blir det samhällskunskap. Har redan fått reda på att jag ska introducera minst ett moment i psykologin framöver. Ska bli spännande. Hoppas också att jag vågar mig på nån lektion i samhällskunskapen också. Måste bara komma in lite i det först sen går det nog bra.

Pratade med Marie ikväll och förhoppningsvis följer jag med henne på en 80-tals fest på nu Lördag. Vore himla nice. Det var alldeles för längesen jag var ute på partaj. 

Ikväll händer det annars inget speciellt, tränade igår och i Söndags så nu har jag rejält med träningsverk så jag skippar boxen ikväll som jag annars brukar gå på. Måste vila musklerna lite, får bli box imorgon istället.

Känner mig i alla fall mera frisk nu men det är alltid tungt att komma tillbaka helt efter en förkylning.

Håller annars på att tvätta ikväll. Började precis och ska nu gå och köpa lite mat och laga till.

Later


Fler bilder från landet

Här kommer de bilder jag egentligen skulle ha lagt upp igår men min dator vart plötsligt seg och vägrade.



Mer hästar, det här är faktiskt våran grannes fina ponnyer som gick ute. De är så söta, knubbiga och med korta ben, charmigt värre =)




På promenad, grusväg är det hela vägen när jag är ute och går. Här har jag gått många gånger när jag bodde hemma.



Min nu 19 åriga lillebror hugger in på prinsesstårtan mamma köpt.



Min underbara farfar deltog alltså också i Lördags i firandet för min bror.

Så, nog med bilder.

Helgen är över och jag känner mig lite sliten efter allt. Igår när vi kom hem var jag iväg och tränade Pump i Farsta. Hade ju inte belastat musklerna på över en vecka så det känns vill jag lova. Hatar verkligen att vara sjuk, som tur är återhämtar man sig ändå rätt fort. Får ge det den här veclan sen är man nog tillbaka.

Brukar tänka att i vanliga fall när jag tränar pump, är det nog 85% på styrka och övriga15% på vilja. Igår när jag inte kört på ett bra tag är det nog 50/50. Och man ska aldrig underskatta viljan, i alla fall inte min. Har jag bestämt mig för att göra något, orka med något så gör jag det.

Nu ska jag sätta igång med något. Har en hel del små uppdrag att utföra idag.

Later

Bilder från landet

Tog mig en lång promenad när jag var hemma hos min kära familj i området.
Går alltid samma väg och sträcka när jag är hemma, det tar kanske 40 minuter eller liknande.
Tog med mig kameran denna gång.
Här ser ni landet där jag är uppväxt och som jag verkligen älskar.



Mitt kära hem. Stort är det, känns inte så när man är inne i det dock. Fattar inte hur jag har vant mig att bo i lägenhet när jag alltid annars bott i hus.



Ridhuset, ligger ganska så nära min familjs hus och där inne finns det många hästar. Jag har faktiskt ridit när jag var mindre men jag tror jag slutade för att jag då vart rädd för hästar en period.



(Datorn krånglar. Får återkomma med resten av de bilder jag tänkt lägga upp här.) 



En dag med familjen & farfar

Är hemma i Karlskoga nu.
Kom till Degerfors med tåget i Fredags vid 18.00. Skönt att åka tåg, hatar att åka buss.
Resan gick i alla fall bra, det brukar går väldigt smidigt med tåget.

Blir en kort visit men det var ändå väldigt efterlängtat. Jag har saknat familjen, min mormor gick bort den 7 februari så då är det alltid jobbigt att inte vara med släkt och familj. Har dock inte haft någon direkt sorg över detta. Jag tycker helt enkelt inte att det känns så sorligt. Hon var gammal och hade varit dålig en längre tid och man förstod av det man såg i julas att hennes liv nog inte längre känndes så medningsfullt för henne. Det kändes som om hon sakta försvann ifrån oss och inte ville vara med längre. Det är klart att det är sorligt men jag känner nog mest att det var skönt att hon fick somna in och slapp bli sämre eller ha ont på slutet. Må du vila i frid älskade mormor.
Man har ju som tur är alla minnen kvar, min mormor har varit en fantastisk mormor åt mig och min bror.

Jag har nu i alla fall min farfar kvar och han hoppas jag kommer stanna ett bra tag till här hos oss. Han fyller 83 i år och är piggare än de flesta ihans ålder. Det är alltid kul att prata med honom, han vet väldigt mycket om hur det var förr och pratar gärna om det.

I dag har också farfar varit här och ätit lunch och tårta för att fira min bror. Det är väldigt kul när farfar är här. Han och Johan kan prata en del om ekonomi, farfar har också arbetat mycket med ekonomi och tycker om allt som har med siffror att göra. Hade i alla fall en trevlig dag, Johan kom hit några timmar och åt tårta med oss och så var jag ute på en lång promenad som jag alltid gör när jag är här hemma på landet. Det är faktiskt underbart att mina föräldrar bor på landet, jag gillar verkligen naturen och att det är så olikt Stockholm.

Nej, nu ska jag sova. Kommer åke hem imorgon vid 11.00.
Jag har i alla fall haft en väldigt bra helg. Känner mig också väldigt spänd inför veckan, ska sätta igång med träningen. Som jag har längtat. Äntligen!

Godnatt

Samlar objekt?


Här kommer bilder på min alla hjärtans dag present från Johan.








Mumin figurer.




Muminglob? eller vad det nu kallas.





Ett kort jag tog nu när jag var sjuk i veckan på ett av mina mumintroll i form av ett gosedjur.
Mumin upp och ner. Inte någon alla hjärtans present, har haft denna sedan jag var liten.

Är som sagt inget jag samlar på idagsläget men nu kanske jag kommer börja. Har alltid gillat att samla på saker. Hade förut en nallesamling men jag orkade inte med all städning som det krävde.

Har inte längre så ont i huvudet. Har vilat i soffan och kollat på Damage med Johan. Båda är trötta och så ska vi resa imorgon och inte har vi packat. Får se hur mycket klockan blir innan vi är härifrån imorgon. Vet i alla fall att familjen väntar på oss och vill ha hem oss ett tag. Vi stannar dock bara över helgen, Johan har skola på Måndag och det har nog jag också, vet inte riktigt ännu men antagligen.

Säger godnatt för ikväll

/ K


Mumin på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag.
Dagen började i alla fall bra med att jag och älsklingen fick sällskap till skolan imorse.
Sådant tycker jag är väldigt mysigt. Jag hade sedan en träff med min grupp i samhällskunskapsdidaktiken på Lärarhögskolan. Vi hade en uppgift till imorgon som tog en hel del tid. Var klar där vid 16.00 och då hade jag så ont i huvudet. Tror jag missat att dricka tillräckligt idag, i vamliga fall dricker jag ofta mycket. I alla fall, efter skolan mötes jag och Johan upp i slussen. Han ville köpa något till mig men jag kunde inte komma på något jag ville ha. Vi gick i alla fall till en liten butik som jag bara hört talas om där de har en massa leksaker och där det visade sig att de hade en massa mumin leksaker/grejer. De hade mycket: muggar, pennor, paraply, sugrör, spel, ryggsäckar, gosedjur m.m. Om ni inte redan visste det så har jag alltid gillat Mumin. Det är inte så jag samlar på Mumin saker eller så men kanske ska jag börja. Vet inte vad det egentligen är som gör att jag gillar mumin, tittade ju såklart på mumin på Tv när jag var mindre och tyckte det var vackra sagor.

Det vart i alla fall två figurer föreställande mumin mamman och snorkfröken samt en så där snöglob med mumin som man kan skaka på, i detta fall så ser det ut som det snöar när man skakar globen. Tycker jag var gulligt av Johan. Han låter mig ha mina barnsliga sida, min hobby. Ska nog ha samtliga saker i vårt sovrum på vår hylla som vi har ovanför sängarna.

Är nu hur trött som helst, vi åt också underbart god alla hjärtans dag middag är för en stund sen, men nu är jag hur trött som helst. Synd att jag ändå måste kika lite på läxan till psykologin som vi ska ha klar imorgon. Får göra vad jag hinner helt enkelt. Ska bli en skön helg, åker hem till familjen nu. Känner att det är helt rätt med mijöbyte nu.

Nej, nu ska jag plugga en liten, liten stund till.

Later

En lila väska!

Har inte varit lika duktig idag som igår.
Har inte pluggat alls så mycket som jag skulle ha gjort. Får bli mer ordentlig imorgon.
Har istället hunnit med en sväng på stan, med andra ord: shopping.
Vart också bjuden på lunch av min älskade pojkvän. Jag åt thai wok och han kina mat. Äter nästan alltid thai mat nu för tiden när vi äter ute, det är ju så gott.

Inhandlade förutom, en sista present till min bror, en ny väska från H&M för 398 kr. Det är som ni kan se en STOR väska som rymmer mycket.
Jag gillar stora väskor, har alltid en massa grejer som jag släppar runt på så då kan man ju lika gärna göra det med stil och inte ha en massa påsar som somliga drar runt på.

Här är alltså bilder på min senaste älskling. Har väl sagt att jag är väskoman. Man kan aldrig få för många väskor, hellre väskor än skor för min del. Har dock på sistone börjat intresserat mig mer för skor, det är kul att ha många skor också jag kan förstå det men än så länge är jag mer för väskor än skor.










Lila väska, snyggt spänne uppifrån, annars ganska så sparsamt med detaljer och det är enligt mig det som gör denna väska snygg. Vet att väskan har funnits i svart också men båda färgerna verkar nu vara helt slutsålda. Jag köpte den sista som fanns inne i sthlm city i alla fall. Längtar nästan lite till imorgon när jag får dra iväg till skolan med denna skönhet.

Ska läsa på lite till imorgon nu så jag har något att bidra med till gruppdiskussionen imorgon.

Later

Godmorgon

Är vaken, inte allt för trött. Kikar ut genom fönstret och vädret ser bra ut, soligt och vackert.
Vart ganska så sent igår, satt upp till 24.00 och skrev på psykologin, vart faktiskt nästan klart så idag blir det iväg mailat något i alla fall. Dagen ser ut som följande:

Ner på stan och lämna tillbaka ett par träningsskor jag köpte förra veckan från Nike.
Behöver ju verkligen ett par bra träningsskor men har bestämt mig för att jag inte trivdes i de jag köpte. För mig är det väldigt viktigt att skor sitter perfekt, annars stör jag mig på det så ett i längden blir ohållbart. I alla fall, skorna var väldigt dyra så jag blr ju lite rikare igen också, kan behövas.

Sen ska jag också köpa sista presenten till lillebror som fyller 19 år idag. * Grattis Erik *

Resterande dagen ska jag plugga så gott det går. Måste läsa in mig på internationella relationer och börja tänka på hur man kan examinera eleverna på detta moment. Inte helt enkelt och som sagt var så känner jag mig inte helt klar över vad de är de ska kunna ännu så idag blir det att läsa.

Ikväll (runt 18.00) kommer sen i alla fall äntligen min kära vän Marie hit. Vilket gör att jag måste diska och dammsuga lite innan. Men det ska bli så himla kul att hon kommer, det var alldeles för längesen vi sågs. Det har varit så himla mycket i skolan och varje helg har aningen hon eller jag något inplanerat så det har inte blivit av på ett tag. Den här helgen åker ju jag hem till Kga så det var verkligen tur att hon kunde ses ikväll.

Så, det var alltså min dag, nu ska jag göra mig iordning.

Later

Tankar om jackor

Funderar lite över vårjacka. Måste köpa minst en ny vårjacka i vår, frågan är bara vilken? En skinnjacka ville jag ha förra våren men hittade aldrig den "rätta", får hoppas jag har mer tur denna vår.

Har annars kollat in två jackor från H&M som jag gillar. Den ljusgrå är billig, bara 298 kr så det är ju nästan dumt att inte ta den. Den gula är en parkas och kostar 598 kr men jag vet inte hur den kommer sitta på. Vet inte om jag vågar beställa en över internet, tycker bäst om att prova kläder jag ska ha innan jag köper dem. Vilken tycker du är snyggast?


image90
image91


Bilder: från www.hm.com

Duktiga Kristin

Jag är faktiskt rätt så duktig ibland.
Har ikväll skrivit och mailat iväg ett PM om "den rimliga skolan" till allmändidaktiken som jag hade lovat mig själv att göra klart idag. Ha, skön känsla när man verkligen håller något man lovat sig själv även när det bara är en mindre sak.

Nästa projekt innan jag går och lägger mig är att skriva ihop en kursplan för Psykologi A och maila till min didaktiklärare i Psykologin, ca 44 timmar. Får se om det går snabbt så jag hinner det innan jag ska sova.

Vill också gärna hinna se Brothers ans sisters kl 22.00 också. Älskar den serien. Den och Damages är det som jag följer just nu.

Tillbaka till pluggandet!

Solsken inombords

Idag känner jag mig mycket bättre än igår.
Fast det knappast kan sägas vara solsken ute så har jag haft sol inombords.
Jag vet inte vad det är, jag vill bara le och skratta.
Har dock en massa plugg som jag ska göra, två grejer ska jag skiva och maila iväg nu ikväll men det går nog bra.
Man måste tänka postivit för att må bra, idag är jag som sagt väldigt positiv inställd till livet i allmänhet.
Har varit nere en sväng på stan och lämnat tllbaka böcker på GIH (gymnasitiska idrottshögskolan) och sedan varit nere på Akademibokhandeln och lämnat tillbaka en bok jag köpte i Fredags. Passade också på att köpa plastfickor till mig och Johan, samt ett gratulationskort till lillebrosan som fyller imorgon. Ahh, har handlat en grej till honom men ska nog hitta en till innan vi åker hem. Det är dock inte helt lätt, vad vill en 19-årig kille egtnligen ha? Förutom kläder då för han är väldigt kräsen.

Nej, nu ska jag plugga fram till 22.00. Jag har att göra...

Vuxenpoäng

Hittade ett roligt test på: www.vuxenpoang.com

Hur vuxen är du enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse? Jag gjorde testet och gissa hur gammal jag vart?
Jo, 23,2. Stämmer alltså väldigt precis. Kul. Johan sitter och gör det nu så det blir kul och se vad han blir. Jag tror på äldre.

Johan vart precis klar med testet, han vart 32. Haha, han är gammal ju=)

Ska gå och lägga mig nu.

Godnatt


Irriterande sjukdom

Är fortfarande sjuk.
Har precis skickat iväg ett mail till min seminarielärare om att jag inte kommer idag. Jag trodde ju igår att jag skulle orka dra mig dit, men det känns inte bra idag. Är helt igen täppt och snuvig, hostar också nu och mår allmänt pyton. Det är en riktig förkylning kan man säga. Inge snack om saken.
Har i alla fall en massa att plugga, ett PM ska lämnas in i eftermiddag också så jag ska strax börja skiva det nu.

Även Johan har nu blivit sjuk, det är inte kul, vem ska orka köpa hem eller laga någon mat nu?
Allt är besvärligt och jag vet att jag bara klagar men ibland måste man väl få göra det med?
Det blir nog ändå jag som dra mig iväg och handla, jag blir alltid hungrig innan Johan och dessutom hade jag ändå tänkt dra mig ner och hyra nån film som jag kan ligga och glo på ikväll.

Nej, den här Måndagen känns som en man bara vill sova bort.
Sängen är min bästa vän just nu.


Later

Förkyld igen

Hatar att vara sjuk och på sista tiden har jag verkligen haft otur med sjukdomar. Det är som tur är bara förkylningar men det är jobbigt som det är.

Började i alla fall i onsdags känna av min hals och det vart bara värre och nu i helgen har jag bara orkat vila och tittat på TV. Ser inte hoppfullt ut till veckan, som tur är börjar min praktik först veckan därpå så då är jag nog helt återställd.
Jag som hade kommit igång så med min träning och i tisdags på boxen kände jag mig helt bra och hade väldigt mycket styrka i kroppen. Typiskt, tycker just nu mycket synd om mig själv.

I helgen har det som sagt inte hänt så mycket. Igår kväll hyrde Johan och jag film.
Det vart filmen: Disturbia, en spännande psykologisk thriller som handlar om tonårskillen Kale som är dömd till tre månaders husarrest med fotboja och som i brist på annat börjar studera med kikare sina grannar och vad de sysslar med om dagarna. Och som det står på videonsframsida: Varje mördare är någons granne. Hyfsat bra film i alla fall.




Idag måste jag läsa en text om skiva ett PM som ska in imorgon eftermiddag. Jag har även en föreläsning mellan 10-12 imorgon men jag får se om jag drar mig dit, mår ju inte så bra så det kan nog vara bättre att ligga och vila fram till eftermiddags semianariet som startar 15.00- 17.00 och som jag måste närvara på.

Bye bye
image81image82
image83image84

Uppdate

Har inte skivit här på ett tag.
Har haft fullt upp i skolan och det har överhuvudtaget hänt väldigt mycket på kort tid nu.
Känner hur tiden bara flyger iväg och lämnar mig efter. Jag har nu i alla fall äntligen fått en gymnasieskola som jag ska vara på i 10 veckor, startar om en vecka!!!! Känner redan smått panik och nervositet. Men det blir nog väldigt lärorikt. Köpte bara för det idag en Samhällskunskapsbok A-C kursen på gymnasiet så jag kan läsa in mig lite under veckan. Jag kan ju inte heller allt, som de ska lära sig, utantill. Ska i alla fall bli riktigt roligt. Psykologin kännns tryggare, där har jag kunskaperna färska så det blir nog inget problem, men något som är svårt för båda ämnena är det här med att bedöma och konstruera prov...ahh, har börjat förstå det lite men det kommer bli svårt. Tycker synd om mina lärare jag haft under min skolgång, det är fruktasvärt svårt att vara rättivs när man gör prov och verkligen kunna motivera varför man ger ett visst betyg och inte ett annat. Ibland i alla fall, ibland kanske det är ganska så solklart?

För tillfället är min hälsan sådär, fick lite smått ont i halsen i förrgår och det känns lite tjockt i halsen idag med. Ska nog bara ta det lugnt i helgen och sova mycket.
Skulle egentligen åkt hem till Kga idag men det får bli nästa helg, är inte så kul att vara hemma och må dåligt. Nej, nu ska jag krypa ner i sängen.

Sist inför en lugn helg kanske, några lästips:

Ett bra boktips, som jag läser just nu är Ok, amen av Nina Solomin som är en väldigt intressant bok som handlar om ultra ortodoxa judar, chassider, som lever i New York. Jag kan säga att jag inte visst något om dem tidigare men boken är väldigt bra och lättläst. Författaren är en journalist som träffat och intervjuat flera av dessa judar och tagit del av deras liv hur deras tro påverkar deras levnadssätt.

En annan bra bok som jag precis läst ut är Pappadagar i råttans år av Daniel Möllberg. En väldigt bra roman som handlar om den nyss skilda två barns pappan Alexander som kämpar med att hålla en någorlunda fredlig relation med sitt ex, klara ekonomin, få bort sin panikångest, sömnbrist, barnen och att kanske våga se sig om efter nån ny kärlek. Den är väldigt rolig igenom även om stackars Alexanders liv verkligen låter för hemskt till och från. Kommer minnas denna bok en lång tid framöver i alla fall. Väldigt, väldigt vardaglig. Det är precis sådana böcker jag älskar att läsa.

* Godnatt *

Harmoni

Känslan jag just nu känner skulle absolut kunna sammanfattas med ordet: Harmoni.
Ibland kan man få stunder då livet bara känns näst intill perfekt. man känner harmoni med sig själv och sin tillvaro. Ikväll är det så. Har haft en väldigt skön och effektiv eftermiddag. Känner mig tillfreds med hur helgen har varit och hur jag mår. Känner mig väldigt pigg och hälsosam på något sätt. Ser fram emot nya veckan fast jag vet att det blir mycket plugg på Tisdag och Onsdag.

Har i eftermiddag/kväll: diskat, vattnat orchidéerna, tränat Body Pump, diskat lite mer och ska nu till att laga mat. Tror det kan bli wok, maten i går hos A gör att jag vill ha det idag igen. Ska ta fram min wokpanna nu.

Önskar alla samma harmoni som jag känner just nu och inte någon söndags ångest som också är ett vanligt syntom så här dags.

Bye bye

Hemma från Uppsala turen

Det vart Uppsala den här helgen i alla fall. Verkligen kul, ofta blir det bara prat om att man ska åka men i sista stund blir det inställt. Men igår vart det av.

Vi åkte ifrånlägenheten vid 17.30 och var frame i uppsala strax innan 19.00. Vi vart hämtade av min söta vän A och vi åkte hem till henne och åt god mat. Johan var med sina kompisar på "herrmiddag" som tydligen går ut på att alla klär upp sig till tänderna och sen äter man lyxmat, typ. Alltså var inte vi tjejer välkomna, ändå rätt kul tycker jag att killar har något sådant för sig själva. Johan tyckte i alla fall det hade varit väldigt roligt och lyckat.

Jag och A pratade mest, ses ju tyvärr inte alltför ofta. Vi pratade som sagt om allt i livet och skolan. Sen tittade vi också på en Harry Potter film som gick på tv:, och hann också med att se några avsnitt av Sex and the city på DVD som hon har. Den serien är verkligen en riktig tjejserie och passar bra för en tjejkväll. Gick och lade oss vid 24.00 då vi först hämtat hem Johan i stan. A började jobba 7.00 imorse så hon behövde såklart sova och jag var också som vanligt hur trött som helst vid den tiden. Vi lämnade i alla fall Flogstaområdet vid 10.00 imorse och fick vänta till kl 11.00 då tåget gick mot sthlm.

Väl här hemma, lite seg men hyfsat pigg. Har ätit god thaisoppa med färskpasta i, mums. Den är ganska så stark den här soppan och det är det som gör den så god.

Händer annars inget spännande idag, ska nog försöka laga lite diverse klädesplagg som är trasiga och som det aldrig blir av att man gör något åt.

Fortsatt lugn Söndag som det ser ut nu

Träning på g

Hej hopp!

Det blir Uppsala ikväll som det ser ut.
Först ska jag dock in till stan och träna nu på förmiddagen. Ah, måste dra om en halv timme

Funderar: ska det bli Body Pump eller Body Combat?

Later

Bara för att

Hehe, kunde inte motstå, tror bara jag gjort någon sådan här tidigare. Tagen från nån blogg.


Hur svarar du i hem- mobil telefonen?
Ah, det är Kristin

Ringer det mycket till dig?
Nja, nej mest ringer pojkvännen

Ringer du mycket?
JA! Jag ringer alla, sms:ar sällan

Vem ringde du senast?
Pojkvännen

Hur mycket pengar har du?
Lite, men får csn på Måndag

Senast kramat och när?
Pojkvännen, ikväll tror jag

Antal timmar sömn i natt?
ca:7

Sov du ensam?

Nej

Vem sov du hos senast?
Senast jag sov borta var i julas, hos mamma och pappa

Vem sov hos dig senast?
Inte med mig, men hos Johan och mig sov Johans kompis Martin senast

Vem vet mest om dig?

Johan helt klart, sen mamma kanske?

Vem vet du mest om?
Johan

Vad ser du fram emot?
Ser fram emot min praktik som börjar vec.8 och våren såklart=)

Vad vill du ha just nu?
Saknar egentligen inte något för tillfället men har spanat in och drömmer om en snuskigt dyr plånbok som jag sett från Armani. Skulle bli glad om jag bara fick den av någon, typ.

Vem längtar du mest efter?
Min familj, vill gratulera min bror som precis klarat teoriprovet till körkortet

Vem vill du helst slippa?
Vet faktiskt inte om det finns någon sån person just nu

Anser du dig själv snygg?
Beror lite på, vissa dagar är man väl mer nöjd än andra.

Är du en bra partner?
50/50. Jag kan nog vara bra och underbar om jag vill men jag kan nog också vara väldigt jobbig ibland. Jag är mycket envis och ibland egennyttig har jag fått höra av pojkvännen.

Har någon varit otrogen mot dig?
Nej, men jag har ju nästan bara varit ihop med Johan och det har hållt länge=)

Har någon varit otrogen med dig, mot någon annan?

Nej

Har du varit otrogen?

Nej

Pratar du fortfarande med personen du kysste sist?

Japp, hela tiden.

Vad åt du senast?
Knäckebröd med rött Bregott (extra saltat)

Är du polare med grannarna?
Nej, inte för tillfället

Har du varit utomlands?
Ja, flera gånger

Vilken tid gick du upp imorse?
Kl 7.00

Vad gjorde du klockan 2.00 i natt?
Sov

Vad är det första du gör på morgonen?
Sätter på mig glasögonen

Vad ska du göra efter det här?
Lägga mig och läsa och snart somna. Är trött och ska upp tidigt och träna imorgon

Redovisning och nya träningsskor

Äntligen Fredag och dagens redovinsing i samhällskunskapsdidaktiken gick bra=)
Skönt att pusta ut, hade egentligen inte så svår uppgift men som iblandså gör jag det tusen gånger värre än vad det faktiskt är. Var rätt så nervös igår kväll när jag ännu inte kommit fram till riktigt vad jag skulle säga men min älskade johan hjälpte mig. Han är underbar, när jag är uppstressad för något får han mig alltid tillbaka till verkligheten och gör att jag kan se hur larvigt det är att bli så uppstressad, oftast helt i onödan. Förresten var det inte bara jag som skulle göra uppgiften. Jag och P, en väldigt rolig kille i klassen var det som hade uppgiften till idag men han har varit sjuk hela veckan i magsjukan så har hade en ursäkt till att inte ha orkat ta tag i det hela. Han var dock frisk idag som tur var och han är dessutom bra på att improvisera.

Efter skolan gick jag på stan nån timme. Hade tänkt kolla efter träningskor och det vart ett par NIke inhandlat från Stadium. Tror att de ska bli bra men mina fötter är olika stora så ibland känns skor olika och det kan irritera mig, ibland så mycket att jag lämnar tillbaka dem. Nu har jag i alla fall ont i min högra häl, beror nog på att jag gått länge i väldigt platta skor idag med tuna strumpor. Förhoppningsvis har det gått över tills imorgon så jag jag då bättre kan känna in mina nya skor.

I kväll blir det myspys med älsklingen, vi ska laga tacos. Vi äter det typ varje helg känns det som men det är ju så gott! Är förövrigt ganska så trött idag men imorgon blir det upp tidigt och träna och eventuellt åker jag och Johan en sväng till Uppsala på kvällen.

Bye bye