Himlen är oskyldigt blå

Denna veckas andra biobesök tillsammans med söta A vart Hilmen är oskyldigt blå. Med bland annat: Bill Skarsgård och Peter Dalle. Väldigt bra film, vart mycket imponerad av unga Skarsgård. Han vill jag gärna se mer av. Har ännu inte sett I rymden finns inga känslor så den kanske det blir till att hyra nästa helg?



Skarsgård & Dalle.

Har annars inte hunnit med så mycket denna Söndag, varit mest trött och imorgon blir det skolan. Johan verkar i alla fall ha fått bort allt virus från min dator nu och jag hoppas verkligen att det inte börjar krångla igen imorgon. Måste ju sitta med uppsatsen mycket framöver.

Godnatt
/
K


(O)naturliga jag

Igår var den fest, en arbetskamrat till Johan hade fyllt år och nyss byt lägenhet.
tror hon bodde på ca 23-26 kvm och vi var runt 20 per. där. Lite trångt och rätt hög ljudnivå men ändå väldigt trevligt. Visste inte om det skulle bli utgång eller ej så jag hde klätt upp mig för ev. utgång. Klänning från H&M som jag köpte strax innan jul. Fick flera kommentarer om min gula Adidas klocka, tycker den är så jag och den passar att ha på såväl vardag som fest.  






Johan tag korten precis när vi kom hem, vi var hemma rätt tidigt men jag är ändå supertrött idag. Skönt att det blir biokväll ikväll.



Jag, väldigt onaturlig look för att vara jag.


Försökte mig på en sminkning med en del rött i, tycker det vart helt okej för att vara av mig. Så himla sällan jag har smink överhuvutaget. Säger det varje gång till Johan: Hur kan folk orka sminka sig varje dag? Tar ju så mycket tid, jag tycker det är nog med att vi sover bort så mycket tid i våra liv samt all den tid man måste lägga ner på att duscha och tvätta sig, låter som jag är en helt sunkig individ och det stämmer nog till viss del. Tycker inte det är så viktigt men såklart man inte ska gå omkring och lukta illa eller se ovårdad ut. Men jag tror ändå att många går till överdrift med alla body lotions, starka parfymer, hårspray o.s.v.
 
Jag kör mer på det naturliga? Bu eller bä? 

Helg

Äntligen helg och helgens jobbpass är över =)
Gick väldigt lindrigt faktiskt, jobbade bara 4 timmar idag men upp måste man ju ändå. 06.30 ringde klockan. Men gick som sagt bra, efteråt gick jag förbi en affär i området som hade rea där jag slog till på en present till min bror. Så nu är hans födelsedagspresenter klara. Börjar bli rätt bra på att vara ute i tid måste jag säga. Min bror fyller först 13 Feb.

Har kommit hem, ätit lunch och nu hjälper jag Johan att tvätta.



Köpte nya påslakan från Hemtex igår, till två sängar 199 kr. Tycker de var fina, gillar blått. Dessa två tvättas nu så de får man bädda med imorgon, kanske?

Förresten ska vi på fest ikväll, har ingen aning om vad jag ska ha på mig men det får bli något av det jag har. Tror det blir trevligt, får träffa några av Johans arbetskamrater för första gången.

Måste fortsätta med tvätten.

Ha en fin Lördag
/
K

Krångel

Inte min dag idag.
Förmiddagen startade med att datorn la av. Har fått något himla virus, fick panik och hann som tur var spara mer min uppsats på ett dataminne. Nu har jag inte vågat vara på datorn på hela dagen, Johan får kolla på den senare ikväll. Hatar datorer, varför kan de bara inte fungera? Vart rejält skraj då min bror som förrut hade exakt samma dator som mig fick köpa en helt ny då hans en dag bara la av. Men så illa hoppas jag inte att det behöver bli för mig.

Nåja, fick kasta mig iväg till GIH på dagen istället och kom hem med tre böcker som jag hoppas kunna få ut något av till uppsatsen. Var också en snabb sväng på stan vilket resulterade i några inköp. Bland annat lite kontorsmaterial och kort och kuvert som jag ska göra iordning till dopet. 

Ikväll har jag sedan skrivit klart en text jag nu skickat in till min handledare, får se vad hon tycker. Själv tycker jag att det är en bra start och hoppas att hon håller med om att strukturen bör fungera. 

Känner mig annars helt slut för dagen.


/
Kristin   

Träna ihop

Vi kom faktiskt iväg igår till SATS jag och min kära fästman.
Gick över förväntan, Johan var superduktig och efteråt sa han till och med att det var kul =)
Jag hyser hopp om att han och jag kommer att kunna köra ihop i vår.
Körde ett pass med enbart armar och överkropp. Tog exakt 1 h.
Båda var helt färdiga när vi kom hem, klockan var nog 21.00 då så det vart lite sent men jag tycker det kan vara rätt skönt att träna sent för då är det mindre folk där än om man kommer vid 18.00 tiden.

Nu sitter jag återigen med plugget, ska skicka in ett utkast till min handledare senare idag. Så det är bara att jobba på.

Skönt att det är Fredag idag. Imorgon jobbar jag några få timmar på förmiddagen och sedan är det ledighet och fest på kvällen. Kul helg! 

/
kristin
 

Grattis E



Johans mamma Elisabeth fyller år idag och det hurrar vi för såklart!
Johan är på väg hem från jobbet, första gången i år (känns det som) som han kommer hem så här tidigt. Men så har han ju sina skäl också, vi ska nämligen iväg till SATS ihop ikväll. Och det var verkligen flera år sen sist. Han har ju inget kort där längre men har lovat att skaffa ett i vår.
Ikväll är det nämligen ta-med-en-kompis-kväll så det är därför vi måste gå just ikväll.
För mig känns det faktiskt rätt peppande att vi går iväg ihop, har haft lite mindre motivation för träningen på senaste tiden än vad som är vanligt för min del men det blir nog bättre snart.


Mitt uppsatsskrivande rullar i alla fall på, men det går sakta. Idag har jag mestadels suttit och läst 1 artikel om hur kvinnor som går på aerobics tänker och hur denna aktivitet kan kopplas till maktrelationer mellan män och kvinnor, ett system där det är männen som sätter normerna. Härligt va? Så nu vet ni, nej men det är verkligen intressant men inte helt lätt att förstå rakt av. Men jag kämpar på och det känns rätt kul ändå att hålla på med detta. 

Nu blir det lite mellanmål innan träningen. 
Måste komma på ett upplägg fort som jag ska få Johan att gå med på. 

/
Kristin
 

Bio

Igår var jag på mitt första biobesök för detta år. Gick med A, en vän från Lärarhögskolan.
Hon har börjat jobba som lärare så det är alltid kul att höra hur jobblivet är, snart är jag ju mitt i det själv. Hon verkar i alla fall trivas bra och det känns ju lovande.





Vi hade planerat in en tidig bio och det var riktigt lagom sådär på en vardag. 17.45 började filmen på Rigoletto, The social Network. Filmen har ju gått ett bra tag så det var i en liten salong och inte värst mycket folk. Hade faktiskt inga stora förväntingar på filmen annat än att jag visste att det skulle handla om hur huvudpersonen Mark Zuckerberg startar upp det populära nätverket Facebook. Jag har ju själv Facebook men A som jag gick med har det inte så vi har väl lite delade åsikter om huruvidare det är bra eller inte.   

Jag tycker i alla fall att filmen var mycket bra. Är imponerad av hur fast jag vart nästan direkt filmen startade, gillar den inledande scenen när han och hans dåvarande flickvän sitter och diskuterar. Håller verkligen med om att han är ett arsle som hon säger, har är flera gånger under filmen väldigt okänslig mot andra människor och kör bara på med det han själv tycker är rätt. Sa det till Johan när jag kom hem och berättade om filmen att om jag skulle träffa honom skulle jag förmodligen aldrig vilja träffa honom igen. Fattar själv inget om hur man skapar sidor och kodar som han helt uppenbart är en geni på men det är självklart mycket imponerande, här kan man verkligen snacka om driven. Sa han själv sa: Det är skillnad på att vara besatt och motiverad. 

Filmen var totalt 2 timmar lång men det gick fort tycker jag. Får nog bli att hyra den sen när det kommer ut för den här filmen måste bara Johan se.  

 


Sen

Idag är jag sen med allt.
Skulle träna på morgonen men det vart förmiddagen. Idag var jag i alla fall grym på armhävningar =) Är ofta så med mig att jag i perioder hittar något som jag tycker är superkul att köra, det jag inte vill köra just nu är baksida lår så bara för det så tvingade jag mig själv att köra även detta idag. Man får ta det onda med det goda, eller?

Nu lunch och sen till universitetet. 






Dagsform? Älskar min kamera.

/
k

Monday

Har hunnit med att plugga, är ännu inte klar men snart.
Lagat lunch, fiskpinnar, potatis, grönsaker och gräddfil med dill i, mums.
Lekt/busat med Stella som vart väldigt pigg och ville leka här på eftermiddagen.






Hon hoppade upp på dörren flera gånger men var lika snabb ner så jag hann aldrig ta en kort när hon var där uppe =)

 

Drömde en väldigt konstig dröm i natt, att jag hade sönder min ring. Är inte första gången jag drömmer det, tror att det är för att jag är så himla rädd om den. Den är verkligen perfekt och det finaste jag äger av materiella saker, mycket för att den symboliserar oss. Tycker korten jag tog idag på ringen vart okej om man jämför med hur de vart med min gamla kamera. Men det är svårt att få helt klar skärpa. Här är i alla fall min förlovningsring. 

Nej, åter till min forskningsplan.

  

Muminbok m.m

Igår gjorde jag ytterligare två skisser av Mumin.
En med ett träd som jag inte vart så nöjd med och en till fast mindre storlek av Mumin och knyttet





Var också iväg till Farsta och köpte den Mumin bok som jag och Johan skall ge Sixten på hans dop.



Han får väl läsa den när han blir lite äldre men jag tyckte det var mycket fina och roliga teckningar i den och så får man själv lyfta på olika flikar och se vad som är under.  

Var också iväg en snabb sväng till gymmet igår, körde lite varrierat av det jag kände för. Måste bli bättre på att få in rutiner. Men ett skönt lugnt pass helt enkelt. 



Förresten mycket bra julklapp -10 av mamma och pappa, en tröja från Haglöfs. Supervarm och skön att ha när man drar iväg till gymmet. Sen när det blir varmare ute kan man ha enbart denna och kanske en väst över. Perfekt. Har använt mycket =)

Idag är det mycket att hinna med, ska tydligen lämna in en forskningsplan idag så det är bara att ta itu med detta. Hade tänkt hinna till universitetet och hämta ut en bok men det tror jag knappast att jag hinner.

Later
/
Kristin


Skiss nr 2

Hann med att göra en till skiss av mumin igår som jag också vart rätt nöjd med.
Eller bara den stora, något vart fel med den lilla muminbilden så den kommer jag att försöka göra om (kanske idag)





Igår kväll hade jag en lugn kväll, min fina vän Marie kom hit och jag lagade god laxrätt och pasta som vi mumsade på. Hade inte ätiti på hela dagen så jag var rejält hungrig när maten väl kom på bordet, kände mig som en riktig konstnär igår, kom inte att göra mig iordning förrens en timme innan Marie kom och sen tog jag mig knappt tid att äta för att jag var så inne i mitt tecknande under dagen. 






Stella ville vara med i soffan igår när Marie var här. Riktigt slö var hon och just nu ligger hon och sover. Rätt gött att vara katt ibland? Nej, nu ska jag äta, ska plugga i eftermiddag och kanske rita lite mer Mumin.

Skönt med Söndag och ikväll är det Solsidan som gäller. Bästa svenska serien ever!!! Älskar att störa mig så på dem.

/
Kristin

Ny gammal hobby

En skum grej är att jag faktiskt började på en estetisk linje när jag började gymnasiet. Nämligen bild estet. Det vart dock en väldigt kort historia då jag inte alls trivdes på den linjen, med de lärarna och klassen och ja allt. 
Bytte snabbt till Samhällsvetenskaplig linje som jag idag är mycket nöjd över att jag gjorde. 

En tråkig sak var att jag faktiskt var rätt bra på att teckna och rita i högstadiet men efter att jag tagit adjö av estet linjen så har jag inte rört en penna för att rita något på fler år. Nu ska jag och Johan på dop i Februari för Johans kusin har fått en lite son och då kom jag på idén att jag skulle rita något snyggt kort till presenten vi skall ge bort. Vill såklart rita något med Mumin eftersom jag älskar muminkaraktärerna och deras Mumindal. 






Sagt och gjort, idag har jag tagit mina första försök att komma på ett bra motiv till ett kort. Detta är min första skiss på jag vet inte hur många år och jag är supernöjd =) Och att det är så himla kul, vad dumt det var att jag slutade helt me detta. Denna teckning är inte helt klar men mycket bättre blir den inte. Jag ritar alltså av motiv, som  ni säkert ser, det har jag alltid tyckt är roligast men när man blir bättre kan man sedan ändra lite som man själv vill i bilden och lägga till saker. Men som sagt, detta är min absolut första skiss så jag är glad att man ser att det är Mumin. 

Nu ska jag se mig om efter ett nytt motiv och så måste jag försöka att förminska allt sen, vilket jag tror jan bli svårt för jag gillar att göra stort i början.

Fortsättning följer....



  


Planera mera!

Igår var jag faktiskt nere en tur på stan, enbart för att hämta ett förbeställt refil från Louis Vuitton.
Äger sedan några år tillbaka en small ring agenda från LV i canvas. Är en ägodel som jag håller mycket kär och som jag tänker använda mig av resten av mitt liv om den håller så länge, vilket jag faktiskt tror att den kommer att göra för den har inte blivit det minsta sliten under dessa år jag haft den. Klassiskt snygg, enligt mig och mycket tålig.








Nu ska det planeras och sedan planeras lite mer. Har en hel del roliga grejer som händer redan nästa vecka och sedan är det snart dop och så ska vi få fin besök från Gbg i Februari. Ja, hur ska man hinna allt? Trots allt gillar jag att det händer grejer och så ska jag jobba hårt med uppsatsen. Lovar

=)
 

Jämställdhet 21/1

Observation hemma hos oss:

Johan styker sina egna skjortor (som han har i jobbet)
Jag får köpa mina egna blommor (om jag nu vill ha några och ikväll ville jag verkligen det!)

Gällande Stella:
Johan ger henne rent vatten varje dag
Jag ger henne mat varje dag.
Kattlådan rengörs i stort sett varannan dag och det brukar vi vara rätt bra på att turas om att göra.



Fina tulipaner som jag inhandlade ikväll från Hemköp, totalkostand 19 kr! Väl värt pengarna tycker jag som inte kan sluta att förundras över vad fina de är!

Om ovanstående: ta detta inlägg med en nypa salt ;) Tycker mest det är lite roligt att jag kom att tänka på detta ikväll. Men vi delar faktiskt på rätt mycket av de sysslor vi har, försöker att hjälpas åt och göra lika mycket men tar självklart inte så allvarligt på det så att vi för någon statistik på det. Men det funkar för oss, just nu.


Nu ska jag ta en lugn och skön helg, kan pusta ut, min handledare har bekräftat att hon ska finnas där för mig även denna vår och förhoppningsvis blir jag också klar den här gången!



Januari 2011

Efter att ha börjat årets första vecka med att vara sjuk så är jag nu tillbaka.
Har varit lite dålig på att blogga men jag lovar att ta tag i det igen.
Tycker det är rätt skönt att skriva av mig här ibland.
Denna veckan har nya terminen startat och jag har sakta dragit igång med min uppsats.
Skrev lite igår men den här veckan får nog ses som en lugn komma-igång-vecka. Hade ju inlämning av en hemtenta förra veckan så jag vill ju ha lite ledigt emellan också.
Johan jobbar mycket nu, vi får någon timme på kvällarna ihop men inte mycket mer. Men så kommer det troligtvis att vara alla Januari framöver. Det är nackdelen med hans jobb.

Eftersom jag varit sjuk så missade jag det mesta av årets rea men igår lyckades jag inhandla lite rea grejer från Hemtext. Nytt duschdraperi, handdukar och en julkappa att ha i köksfönstret nästa jul.

Fick två presentkort på H&M i julklapp i år och denna t-shirt vart det första jag köpte därifrån, dock ej på rea. Men mycket fin färg och söta rosetter. Inte riktigt min stil men jag tyckte den var så gulllig. Ska förresten på dop i Februari då kanske man kan ha denna.





Måste också lägga upp en bild på Stella. Hon mår bra och är som vanligt rätt vild av sig. Vi två var förresten ute igår en sväng, hon har inte varit ute sedan julen så det var ju på tiden. Men det blir roligare att gå ut när vädret blir lite varmare. Längtar till våren nu.

 


Dags att plugga. Har ägnat förmiddagen åt att städa så jag hoppas Johan blir glad när han kommer hem efter att ha jobbat hela veckan. Om inte annat så är jag själv i alla fall glad för det är ju mest jag som får gå här hemma och se hur smutsigt det är. Blir faktiskt mer lugn när det är rent och ordning omkring mig. Å andra sidan kan städningen vara ett sätt att slippa plugga...nåja, det behövdes verkligen städas det kan ingen säga något emot!

Ha en fortsatt trevlig Fredag alla!
/
K

Deadline

Börjar sakta men säkert komma in i plugglivet. Började ordentligt igår men idag går det bättre.
Har bestämt mig för att vila idag, gårdagens Body Pump pass gick väldigt bra men så här dagen efter har jag hyfsat mycket träningsvärk, mest i armarna och känner mig lite slut i hela kroppen. Förkyldningar tar ibland mer än man tror. Imorgon blir det styrka själv i gymmet.

Hemtentan ska in på Torsdag och då jobbar jag dessutom på morgonen så jag har idag och imorgon på mig. Ska gå.

Just Do It.


/
Kristin


SATS motiverar

Jag vet att jag är motiverad oavsett om jag får en belöning av SATS eller inte men jag tycker ändå det är kul att ta dessa träningspass som börjar gälla från och med idag. Konceptet är enkelt: träna 2 ggr i veckan och få en belöning efter 12 veckor. Så nu kör vi!






Har gjort det här förr och jag tycker det rätt bra presenter man får. Jag drar igång ikväll med ett lungt Body Pump pass. Passar mig bra så här efter att ha varit sjuk och få lite fart i kroppen igen =)

Har för övrigt pluggat lite på förmiddagen sedan varit in till stan och fixat en del. Sprang dessutom in på NK där jag köpte en parfym till min mamma som var på rea och som jag vet att hon vill ha. Så bra storlek, den får plats i väskan och när man reser, sådant vet jag att min mamma uppskattar.



Mot SATS
/
Kristin


Tillbaka

Tillbaka efter en veckas sjukdom.
Bra start på nya året, icke men jag är glad ändå.
Jul och Nyår har varit toppen, fick bland annat en ny kamera av mamma och pappa så nu kan jag ta kort igen.
Har som sagt annars inte hunnit med så mycket på det nya året, jobbade kväll i Måndags och då kände jag mig redan lite dålig och det vart värre på kvällen.
Igår kände jag mig okej igen och idag har jag och Johan varit iväg en snabb sväng till Farsta Centrum. En bra sak med att jag varit sjuk är att jag inte hunnit titta eller köpa så mycket på rean.
Idag gjorde jag dock två små fynd.



Ett nytt nagerlack från Isadora, 19 kr. Heter Jaded och är super läckert.  



En musmatta från Åhlens, 19 kr. Bara för att den förra var så tråkig. Denna är lite roligare, mer tjejig.

Har annars slängt ut 1300 kr på tunnelbanekort, ingen kul utgift men väldigt nödvändigt.

Ser fram emot en frisk vecka med en del träning och en massa plugg. Ska lämna in hemtentan och sedan innan veckan är slut påbörjat min uppsats som skall göras klart denna termin.



En bild på Stella, hon har också tagit det lungt när jag varit sjuk. Sötaste

God fortsättning på det nya året
/
Kristin