Filmen World Trade Center

Nicolas Cage i filmen World Trade Center

Här ser man alltså Nicolas Cage samt andra skådespelare i filmen World Trade Center. Jag och Johan hyrde den igår efter vi kommit hem från vår tripp till Värmland. Filem var verkligen superbra, jag trodde den skulle vara sämre eftersom den inte fick så bra kritik då den gick på bio men nu känner man sig mer missnöjd över att man inte gick och såg den på bio. Såklart väldigt sorlig men ändå väldigt positiv. 
Såklart när man ser filmen tänker man tillbaka på den där dagen (11 sep) 2001 det var änåd flera år sen nu, men det känns inte som det var så längesen. Jag försökte komma ihåg vad jag gjorde den dagen och hur kag fick reda på vad som hade hänt men jag kommer faktiskt inte ihåg det, men är ganska så säker på att samtliga i USA mycket väl kommer ihåg detta. Men så är jag en sådan person som sällan gillar att titta på nyheterna eller lyssna på radion, kan mycket väl varit mamma eller någon som meddelade mig. Inte heller trodde man att det var så allvarligt som det var först, ingen kunde ju veta hur hemskt det skulle bli. Filmen väckte i alla fall många tankar hos mig.

Idag ska jag i alla fall fösöka packa upp det jag hade med hem i helgen, kläder och liknande. Sedanska jag också åka till unviersitetet och hämta bäcker som kommit till mig samt maila min handledare och verkligen sätta igång med saker idag. Dessutom ska jag åka förbi stan på bokrea en stund hade jag tänkt. Skulle gärna hitta någon bra ny bok. Nej, nu är det hög tid att sätta igång, tog sovmorgon igår för vi kom i säng så sent efter filmen, typ vid 1.30. 
    

Hemma på landet

SItter hemma- fast inte i sthlm. Båda ställen känns faktiskt som hemma, men här i Värmland bor min familj på landet så det är ganska så stort miljöombyte. Det är skönt, kom hit igår eftermiddag vid 17.00 tiden. Gjorde inte så mycket då, åkte hem direkt och umgicks med min farfar och min faster som var på besök. Det är inte ofta man träffar sin faster, men jag tycker mycket om henne. Det är fart i henne och hon gillar precis som jag att läsa böcker. Dessutom läser hon på c-nivån på Linnköprings universitet  och är ganska så insatt i universitets studier så det kan man alltid prata om. det är också kul att se farfar, han är ju gammal men väldigt pigg för sin ålder och det är alltid kul att höra han berätta om hur det var när han var ung och när han var barn. Vi åt i alla fall kycklingsallad och fikade, trevligt. Idag har jag inte gjort så mycket, var nere i det lilla samhällets köpcentrum och hämtade en smörgåstårta till imorgon samt hälsade på mormor kort och bjöd hit henne imorgon till smörgåstårtan. Har varit trött hela dagen, känner mig lite sliten, är nog bra att ta det lugnt den här helgen. Ska väl kanske se melodifestivalen ikväll, inet för att jag gillar det utan för att det antagligen inte finns något annat att syssla med..är inget fan av att titta på när folk tävlar i musik på TV. Varför liksom?    

En riktigt god tårta

En riktigt god tårta
Har alltid varit svag för prinsesstårtor. Ville alltid ha en sådan här tårta när jag var litet barn. Älskar marsipanen och den gröna färgen. Läckert.

Äcklig tårta!

Äcklig tårta!

Drar till Värmland

Japp, så var det bestämt, sambon och jag drar till Värmland till mammi och pappi=) Och brorsan såklart, han har fyllt år så han vill hemskt gärna ha sin present. Idag har jag arbetar på mitt extrajobb inom hemtjänsten. Helt okej jobb, trivs riktigt bra och det är kul att få träffa äldre människor eftrsom de har så annorlunda syn på saker och ting. Sen känner man sig alltid väldigt väldigt ung när man sitter och pratar med folk som är över 90 år. Det är faktiskt riktigt många som är det där jag jobbar och de är ofta helt klara i huvudet och klarar det mesta själv. Det vi hjälper dessa med är främst: tvätt, handling och städning nån gång i månaden. Så kan jag också tänka mig att ha när jag blir gammal=) I alla fall, jobbade från 8.00- 17.00 idag, långt pass men det ger bra lön. Sedan var jag och körde Body Combat, bra pass, lite trött innan men vart glad så fort jag stod inne i salen och musiken satte igång. Det är det som är så härligt med gruppträning, man kommer i rätt stämning med hjälp av musiken och de entusiastiska instruktörerna. Det är vekligen kul när man kör ett pass och knappt tänker på hur jobbigt det rä för att det är så himla kul. Jag gillar gruppträningsklass mer än alla annan träning, det är härlig gemeskap och man träffar mycket nytt folk och somliga blir vänner. Jag har faktiskt bra kontakt med folk jag "har" tränat med en gång i tiden men som jag inte ser nu länge. Det är coolt. Känner dock att jag nog ska ta några vilodagar från träningen nu i helgen när jag kommer hem. Finns flera anledningar till detta 1) mamma och pappa tycker att jag ska vara inne huset hela tiden med dem alltid när jag kommer hem 2) brukar alltid ha tränat mycket och länge när jag kommer hem, det är skönt att komma hem till landet då och känna lugnet och försöka koppla av 3) I den lilla staden finns inte så mycket sådana pass som jag brukar träna på helgerna. 4) när jag kommer hem vill jag faktiskt mest vara med nära och kära och inte göra så mycket annat.  Vet balnd annat att min faster kommer i övermorgon och på Söndag kommer mina kusiner för att i efterskott gratulera min bror- vi ska äta smörgåstårta- jag avskyr smörgåstårta men alla andra i min släkt på mammas sida älskar det. Huu, Johans familj tycker tyvärr också om det. Det är verkligen den äckligaste tårtan som finns. 

Nej, som sagt, mycket händer och imorgon åker jag.....ska bli kul. Jag längtar, har dock inte packat en pryl ännu...får ej glömma min brors present. Då är man mycket illa ute..! 

    


Det snöar

Tisdag 20 februari, tiden går så himla fort, för fort. Jag håller på med min magsiteruppsats, det går segt, är i brörjan av allt just nu och håller på att leta material och litteratur som jag ska läsa och som jag kan använda sedan. Det är inte helt enkelt, jag ska skriva något om idrottspsykologi och stereotyper. Jag kan dock inte någonting om idrottpsykologi därför har jag mycket att läsa men det är också svårt att veta vad man ska börja med. Händer inte så mycket annat idag, sover så himla länge varje dag nu, blir så sent varje kväll, ska verkligen försöka bli av med detta. Har också planer på att åka hem till mina föräldrar snart, kanske denna helg men jag vet inte ännu. Är rätt seg när det gäller att ta itu med resot och sådant. Tycker inte så mycket om att resa. I alla fall, det snöar något enormt ute just nu. Rena stormen, det är fint att titta på. Jag gillar faktiskt vintern väldigt mycket och tycker om när det är vitt snl på marken. Kyla är docj en anna sak, det ska inte vara mer än minus 10 tycker jag. Tycker inte om att frysa.
Min sambo är i skolan, han åkte dit efter lunchen, och kommer nog inte förrens ikväll och då är jag säkert på träning. Blir ofta så att vi går om varandra, jag tränar ju nästan alltid på kvällarna så vi ses ofta runt 21.00 eller senare. Men vi har alltid förmiddagarna ihop. Ser att serien "desperate housewives" börjar ikväll, den kanske man sa se. Tycker det varit ganska så roande förra terminen. Tycker dock att Prison Break var en av de bästa serierna som gått på TV, väntar bara på att de ska släppa den andra boxen, jag missade nämligen tyvärr en hel del avsnitt i höstas och där vid jul. 

Nej. nu ska jag försöka vara effektiv en timme eller två innan träningen. BYE 

Utseendefixering- kroppen

Upprörd, har länge tyckt att dagens kvinnoideal är sjukligt smalt och att det är altl annat än hälsosamt. Och så idag skriver Aftonbladet igen att ytterligare en ung modell dött till följd av undernäring- dvs har svultit ihjäl. Detta var alltså en modell som gick modevisningar och liknande och som dessutom var syster till en anna modell som avled i höstas av samma orsak. Tycker alltihop är så sorgligt, och så har unga tjejer dessa modeller som sina ideal. Varför har vårat samhälle blivit så extremt utseendefixerat? 
vem mår egentligen bra av det? Varför kan man bara inte få vara nöjd med sin kropp även om  man är normal viktig? Alla har sina komplex, so whats the big deal? Eftersom jag själv tränar mycket så är jag medveten om mat och näringsinnehåll, jag vet vad man ska äta för att må bra, det är dock inte alltid man gör det. Man visst ska man få unna sig att äta det man tycker riktigt mycket om ibland. Bara man gör det i små mängder så går det mesta bra. Jag tror dock att det kvinnliga ideal som syns i mediarna idag i sort sett är omöjligt för majoriteten av kvinnor att leva upp till. Man ser många unga kvinnor på gymmet och på passen som inte tar i så mycket som de skulle kunna, somliga vill inte riskera att få för stora muskler för det är ju inte kvinnligt. Vem är det egentligen som säger att muskler på kvinnor är fult men muskler på män är så himla snyggt. Är det för att fysisk styrka är mer förknippat med männen och ska förbli så, eller? Varför då i så fall? Det finns faktiskt många kvinnor som är väsentligt mycket starkare än somliga män, det finns med andra ord en enorm överlappning här! Jag tycker bara att alla ska få se ut som de själva mår bra av. Själv skulle jag asbolut inte vilja se ut som en spröd lite älva som ser ut att gå sönder om man nyddar vid henne. Min kropp speglar vem jag är, eller kanske vem jag vill vara- en sportig tjej som tycker träning är det roligaste som finns och som vill utmana sig själv och bli starkare och uthålligare. Kan ärligt säga att jag inte vet någon person jag skulle vilja se ut som, jag är jag, det finns dock många kvinnor och män som jag kan avundas för olika delar av deras personlighet och utstrålning. Men det är så mycket mer än bara en kropp.   
    


Body Combat äger

*Så Glad* Har kört Body Combat ikväll, det nya som knappt kommit ut ännu. Det är superbra tycker jag, det enda som inte var så bra var "grupplåten" som mest går ut på att ha höga knän och springa. Joobigt var det i alla fall. Men annars, sista låten som är ca 6 minuter lång är grym, man får ont i armarna efter passet kan jag lova. Så himla kul att träna just nu, det blir typ ett pass varje dag. Ska dock ta det lite lungt nu i helgen, har mycket att plugga nu och jag kan inte säga att jag ännu tagit tag i mig själv så bra. Är lite lat och slapp, skjuter det framför mig, jag har ju inte deadline förrens i sommar...men veckorna går fort och månaderna och snart är det sommar. Ahha, planerat också att åka hem till mina föräldrar och min brosa snart. Lillebror fyllde nämligen 18 år den 13/2 så han vill nog ha sin present snart, synd bara att jag inte köpt något ännu. Ska göra det i helgen, på Lördag kan jag tro.
 
Nej, nu ska jag stax in i duschen och sedan plugga nån timme innan jag lägger mig.

BYe...

Peppad

Idag Torsdag, igår var det alla hjärtans dag. Gjorde faktiskt inget speciellt, Johan och jag åt ju på stan i förrgår och kostade på oss en ny trådlös telefon att ha i lägenheten så pengar har vi redan slösat i veckan. Gjorde alltså inget romantiskt, kan ju lika gärna fira vilken som helst annan dag på året. 
Jag och min vän Marie var istället och tränade Pump och Core på SATS igår kväll, var faktiskt en hel del folk där trotts att det var alla hjärtans dag. Hade i alla fall väldigt kul, börjar gillar pump igen, ett tag var jag rätt trött på det men igår var det kul. Coren är faktiskt också väldigt bra, skulle dock önska att man var lite vigare. Nåja, idag händer inte mycket annat än plugg. Håller också på och tvättar, hade ett helt berg med tvätt i korgen så det lär ju ta hela förmiddagen. Johan kommer dock ta över vid 10 tiden så jag kan börja plugga på riktigt. Det är faktiskt rätt störande att man måste springa ut med tvätten och in i ett annat hur, man blir liksom avbruten hela tiden vilket gör att jag sällan är effektiv under tvättiden. Har inte heller gjort mig iordning för dagen heller så jag ska väl börja med det nu. 

Känner mig också väldigt peppad helt plötsligt att ta i tu med skolarbetet, magisteruppsatsen, har fått lite goda nyheter så nu ska jag sätta igång på riktigt. Har mycket att göra den kommande veckan.

BYE =)   

Inflyttningsfest i Uppsala

Jaha, har då inte lyckats skriva här på några dagar igen...är inte så bra på att blogga tror jag, men men ska bli bättre till veckan. Helgen har i alla fall varit den bästa på mycket länge. Johan och jag har nämligen varit på studiebesök i gettot Flogsta i Uppsala. "Getto"kallar jag och Johan det för eftersom det är så skrämmande många studenter som bor där. STOR skillnad mot stockholm, vi bor typ granne med barnfamiljer och pensionärer. Min nära och kära vän Angelina har flyttat dit och börjat pluggat så därför var vi bjudna på inflyttningsfest. Men som sagt var, först var vi tvungna att ta oss ifrån centralstation och ut till gettot via buss. Gick bra, fick bara lite panik just för att bussen var full proppad med studenter och det var vilt liv under hela färden. Vi hittade i alla fall rätt direkt och lägenheten var jättefin. Angelina är ju bra på inredning också då det var fint inrett och stilrent. Vi hade innan sagt att vi skulle sova över så vi fick inta hennes rum, vilket är skönt att man kan stänga dörren till. Festen var i alla fall väldigt rolig, alla var väldigt sociala, Johan träffade gamla gymnasiepolarna Linus och Martin och vi satt och pratade hela kvällen. Senare kom även Linus tjej, Emma, som jag aldrig träffat tidigare fast att de varit tillsammans nåt år. Vi gick vid 01 tiden vidare till deras hem som låg knappt 100 m fån Angelinas och drack vin. Eller, alla andra drack vin, gillar inte alls vin. Men men, hade i alla fall väldigt trevligt och det är kul att man hållit kontakten med dem och himla kul att alla kommit igång så med pluggandet och funnit sig tillrätta. 

Somnade dock inte förrens vid 3.30 så jag är trött nu som bara den. Ska nog ta sovmorgon imorgon och strax ska jag och Johan gå och hyra film och bara lata oss resten av dagen. Helgen har gått superfort, det gär väl det när an får uppleva så mycket på en dag. Nej, nu drar jag till videobutiken.....................=)   

Klarade kursen

Idag har jag varit på universitetet och träffat min lärare, hon hade läst min uppsats om kvinnliga ledare och hon tyckte den var bra. Kul, vi diskuterade lite kring innehållet så nu är jag klar med de 5 poängen. Skönt. Ska nu alltså gå vidare och komma igång med min magisteruppsats så snart som möjligt, diskutera lite med min handledare om hur vi skulle lägga upp allt men just nu är allt rätt luddigt. Men men, man har ju rätt lång tid på sig, man får ju ta den tid som behövs helt enkelt.
I kväll har jag varit och kört ett Combat pass, var trött redan innan passet men gick ändå så nu är jag helt död, ska lägga mig stax, har nog sovit lite dåligt i natt.

Annars händer inte så mycket, ska nog ta sovmorgon imorgon, känner att jag nog behöver det. Ocså väldigt glad över att min sambo tagit all tvätt idag, får gottgöra honom imorgon, skulle behöva dammsuga hela lägenheten....varför blir det så mycket damm så fort för?  

Telefonsamtal med mamma

Tisdag, idag har det hithills inte hänt så mycket. Tänkte strax åka ner till stan och se om jag kan hitta en present till lillebror som fyller den 13 februari. 18 år blir han, stor nu men för mig kommer han alltid vara liten. Får se vad man kan hitta, han gillar ju kläder ganska så mycket. Märkeskläder.
Har också på förmiddagen pratat med mamma i telefon, det gör vi i alla fall varannan dag, ibland varje dag. Det är skönt, bli uppdaterad om allt som händer där hemma, hur pappa mår och vad som händer på helgerna och om de träffat någon gammal klasskompis till mig eller något annat rykte som spritt sig. Blir ju lätt så i en liten stad med knappt 30 000 invånare. Lite skillnad mot stora Stockholm.
Trivs i alla fall väldigt bra här men jag gillar min hemstad också, allt har ju sina positiva och mindre bra sidor. Ska i alla fall åka hem nu nån gång i Februari och gratulera lillebror och gå till tandläkare. Går hos en privat tandläkare där så det är bäst att passa på. 

Nej, nu ska jag äta en apelsin och sedan dra till stan.
  

Mitt coola ipod armband

Mitt coola ipod armband

Knall rosa armband blev det, tänker på ett hubba bubba. Ska springa mycket i sommar med det här på armen kan jag lova. En pulsmättare vore dock inte heller helt fel =)

Kvinnor som ledare

Hurra, är ofantligt glad och lättad att jag äntligen har skickat iväg min uppsats till min lärare. Hoppas nu på ett godkänt. För de intresserade heter min uppsats: Problematik med kvinnor som ledare. Väldigt intressant ämne faktiskt. Lite kort kan jag ju säga att nyckelordet i hela uppsatsen är könsrollstereotyper om män och kvinnor. Dessa gör att människor i stort tycker att män passar bättre som chefer och ledare än kvinnor, till och med somliga kvinnor tycker alltså detta. Och allt detta för att människor konsistent tycker och accepterar att män och kvinnor är olika och har olika egenskaper. Kan bli rätt invecklat det där om man gräver i det, vilket är precis vad jag har gjort. I alla fall skönt att vara klar med det.

Annars har det inte hänt så mycket idag, hade en skön sovmorgon och har faktiskt inte gått utanför dörren idag. Rätt skönt faktiskt. Skall dock ställa mig och diska lite nu...Johan håller på och sortera tvätt så man måste ju visa att man gör någon nytta. Ska i alla fall nu försöka mig på och lägga upp några bilder på mitt nya flashiga ipod nano armband som jag inhandlade igår..får se om det går bra eller ej. Kan inte skryta med att jag är vidare teknisk, det är min bror som går elektronikprogramet. 

Bye bye/ kicki 


1 mil på 50 minuter|

Lördag kväll eller tidig Söndag...klockan är strax över 24.00, ny dag. Ska strax lägga mig och sova. Tänkte bara skriva av mig lite om min dag här på bloggen. Tycker det är ganska så skönt att skriva här när jag ser att inte så många läser. Har ju heller inte sagt till typ någon att jag har en blogg.
I alla fall, idag har det varit mycket, sov först länge på morgonen men sedan vart det in till stan. Köpte ett armband till min ipod nano som man kan springa med, vart därför tvungen att prova mitt inköp. På med löparskorna alltså och på springbandet på SATS. Har inte sprungit på en månad minst men det gick okej, fick lite ont i knäna men tiden vart helt okej. 1 mil på 50 minuter precis....bättre kan det aboslut bli men det var ändå förvånasvärt bra för att vara jag. Trött var jag inte direkt heller när jag gick av bandet. Efter träningen möte jag upp min goa vän Filippa på Östermalmstorg och åt lite mat, gick sedan och tittade i några affärer...hittade vårens coolaste väska...kostade dock omkring 8?000 kroner så det var inte riktigt något man köper, men i alla fall. I alla fall har Mulberry  snyggaste och coolaste väska jag sett på länge i svart lack! Åhh, vad jag skulle vilja ha en sådan, får väl kolla efter någon billig kopia, lack tycks i alla fall vara het i vår. Jag gillar det verkligen men Filippa avskyde det, haha. Dock tycker jag en grön lackkappa som de har på H & M blir lite väl mycket...inget för mig. 

I kväll, tills nu, har jag i alla fall suttit med min mini-uppsats i psykologi som jag ska skriva klart imorgon och skicka till min handledare. Har också hunnit med att äta Tacos med min sambo och sett på några Seinfeld avsnitt. Har blivit fullkomligt kär i den serien och vi har alla boxar så det räcker ett tag. Perfekt Lördag..

God natt!