BABEL


Har nu sett filmen Babel med pojkvänen och våran vän H.
H köpte den filmen + två till för ett bra pris på videobutiken.




(Bild: från www.cdon.com)


Filmen var mycket bra, väldigt gripande. Ingen direkt någon "må bra film" men ändå så gör man det efteråt på något märkligt sätt. Man tänker i alla fall efter att jag ska vara glad att jag har det så bra som jag har.
Vi är faktiskt väldigt bortskämda de flesta av oss i Sverige. Vi får gratis sjukvård om något akut händer och det går fort här när man ringer efter ambulans, bara för att nämna nåt. Vi lever väldigt skyddat tillskilland från många andra människor i vår värld.
Vi ska vara tacksamma för det vi faktiskt har.

Men de orden säger jag godnatt. Klockan är ju nu redan över 01.30 med sommartiden.
Vi förlorar en timme i natt.

Och jag som ska göra så mycket imorgon (söndag)

Natti natti
/
K

Efterlängtad helg

Surt skrev just ett lång tinlägg och sen hängde sig blogg.se och allt är borta.
Inte kul.

Jag har i alla fall haft och har en bra Lördag.
Är glad att det äntligen är helg. Behöver helg nu känner jag.
Sitter just nu och planerar en lektion om minnet som jag ska ha på Måndag. Kul, gillar det området.

Har annars idag hunnit med att träna Body Combat på SATS Farsta. Mycket folk där idag, alla vill träna, kul =)
Ska förresten öppna ett Friskis och Svettis i Farsta nu, finns dock ingen chans att jag skulle gå över dit.
Nog för att jag gör gratisrekalm men SATS är faktiskt bäst.
Kristin loves SATS. Kommer fortsätta att vara trogen mot min träningskedja och alla underbara instuktörer där.
Lördagsklassen i Farsta äger!

Nu ska jag planera lite till, diskussionsfrågor var det..
Snart kommer förresten Johans kompis H hit och vi ska hyra film alla tre och kolla på.
I love my life

Hoppas alla har en härlig Lördagkväll!
/
K

Art by....H&M

Ska strax gå och lägga mig, ska upp vid 6.00 imorgon och jobba.
Ska bli så skönt med helg. Längtar. Johan och jag har pratat om att gå ut i helgen, äta något gott på någon fin restaurang eller liknande. Hoppas det blir av.

Har också idag tagit stora beslut för hur min framtida höst kommer att se ut. Just nu är det i alla fall bestämt att jag ska skriva min magisteruppsats och läsa en 10 p kurs på halvfart under hela höstterminen. Kommer därmed ansöka om mindre csn bidrag i höst. Ska förstås försöka jobba en hel del extra också i höst men jag hoppas det kommer gå ihop. Får leva lite fattigt i höst helt enkelt men det ska nog gå. Ska bli så himla kul att bara få sitta mer magisteruppsatsen, det är ju massor av arbete med att få den klar. Jag är alltså glad idag, känner att jag vet lite hur min framtid ser ut.

Var också nyss inne på H&M shop online och hittade detta.

Art by kollektion
image143image144
(Bilder från: www.hm.com)

Gillar verkligen linnet och är sugen på att slå till, men t-shirten är också helt i min smak. Vad ska man välja? Endast 149 kr.

Ikväll har jag annars varit duktig och varit iväg och sprungit 1 mil på löpband. Gick bra, ska verkligen kommer igång med löpandet nu i vår. Vill att snön ska försvinna så jag får ut i naturen.

Nu säger jag i alla fall godnatt
/
K

Städar och fixar

Torsdag.
Har hithills städat mest hela dagen och lagat mat. Ska plugga nu men det var faktiskt för en gångs skull varit kul att ordna med en massa saker här hemma i lägenheten. Säkert för att jag inte vill sätta igång med allt arbete jag har att göra. Men men.

Har tagit lite bilder idag också



Jag idag, inget smink för mig när man bara är hemma och ugglar. Använder generellt nästan aldrig smink annars heller, orkar inte. När man tränar så mycket som jag gör så blir det bara jobbigt att göra sig iordning så mycket. Men det är kul när man ska ut eller på någon fest.



Mitt städade skrivbord, mörk bild, jag vet. det är lite dåligt med ljus på just denna plats vid den här tiden på dagen. Nu borde jag väl bli sugen på att sätta mig ner och plugga?! Hoppas kan man ju alltid.



Var en sväng till Farsta Centrum igår och hittade det här ursöta mobilsmycket på en leksaksaffär. Muminpappa är det om ni inte kan se det. Tycker den cool, har aldrig haft något mobilsmycke förut men har velat ha ett. Nu har jag det perfekta för mig.



Sist, tog en bild på utsikten nedanför vår lägenhet. Titta hur mycket snö det är här. Idag är det i alla fall fint och varmt väder. Men ändå, jag vill verkligen ha vår nu och kunna lägga undan halsdukar och varma vantar.
Dagen är i alla fall bra för min del, ska jobba imorgon bitti. Men sen har jag inget mer jobb på hemtjänsten förrens den 14 april så det så. Bara en imorgon också, kämpa.

Nu till plugget.

Later
/
K


Summering av dagen

Är hur trött som helst.
Har jobbat idag, jippi nu ska jag bara jobba på Fredag dag också sen är det uppehåll från hemtjänsten ett par veckor innan jag är där igen. Har i alla fall funnits väldigt mycket att göra idag på jobbet. Har städat, handlat, gett medecin, lagat mat m.m. Hela tiden har det gått i ett. Efteråt drog jag direk till träningen på Fridhemsplans SATS. De har ingen vanlig bastu där, blev besviken för det hade jag räknat med.

Dagen har i stort varit väldigt bra, är nu helt färdig. Har fått mycket bra respons på jobbet idag, sådant gör en väldigt glad. Imorgon blir det plugg hemma i lägeneheten.

Har också tvingats prova de nya bussarna som numera går mellan Farsta och Gullmarsplan en tid framöver. Betyg: dåligt. Kom nästan 10 minuter försent till jobbet imorse p.g.a. bussarna. Dåligt är också att människor blir så himla giriga när det gäller att få plats på och sitta ner på bussen. Tycker mest synd om alla pensionärer och småbarnsföräldrar, de måste vara de som blir mest lidande av dessa bussar istället för tunnelbanan.

Så där jag, nu har jag fått skrivit av mig lite.

Godnatt alla

/
K

Natti natti

Nu går ja och lägger mig.
Dagen har gått fort och jag har inte hunnit med något speceillt. Tränade pump på lunchen och åt sedan ute på stan.
Kom hem och vart hur trött som helst och seglade ner i soffan. Sen har jag mest suttit vid datorn och läst bloggar eller suttit i soffan. Har kollat på Wallander ikväll, det var ett bra avsnitt tycker både jag och pojkvännen.
Har också varit nere och handlar lite mat tillsammans på kvällen och läst lite i min bok El Choco. Den är sådär bra, men nu är jag snart klar med den.

Måste i alla fall sova nu, ska upp kvart över sex imorgon, jobba. Vill verkligen inte men får tänka på pengarna. Jag ska ju faktiskt bara jobba imorgon och på Fredag sen vet jag inte om jag kommer att arbeta så mycket mer innan jag börjar sommarjobba så jag får stå ut.

Godnatt för mig
/
K

Träning

Drar på träning nu, Body Pump.
Känner att jag kommer att piggna till efter det, längtar också efter att få slänga mig i duschen efteråt, mitt hår är skitigt och fett. Min belöning efter träningspasset blir därmed duschen. Har sedan en god lax att äta sen igårkväll. Mums.

Later
/
K

Extra helgdag

Måndag och annandag påsk.
Är ledig en dag nu från jobbet. Borde alltså plugga men det blir nog lite halvt sådär.
Ska i alla fall träna idag, det enda jag vet just nu. Eventuellt också fika på stan med en vän nu på färmiddagen.
Vore nice.
Tyvärr är vädret inte så nice, snöar ute och det är kallt. Känns ändå in i lägenheten hur kallt det är.
Inte bra, känner mig i alla fall hyfsat utvilad, vaknade 8.30 och har hunnit med att väcka älsklingen och ätit frukost.

Måste komma igång med dagen nu, behöver bland annat städa och damma i lägneheten idag.

Later
/
K

My love is home

Johan har nu äntligen kommit hem från Värmand där han varit sedan i Tisdags.
Och den filuren har just fått reda på att han ska få åka gratis till Mallorca med sitt nya jobb i september en hel vecka. Dock handlar det ju såklart om utbildning men ändå. Tror ni jag som lärare kommer att få en resa till Mallorca när jag äntligen nån gång kommer bli anställd. In my dreams. Jag är avundsjuk.

Är i alla fall skönt att ha honom hemma igen, men jag har ju ändå jobbat så mycket nu så det har inte blivit så tråkigt att vara ensam. Har varit så trött på kvällarna efter träning och jobb så att jag somnat direkt.
Nu blir det mys i soffan med god laxrätt så Johan lagat. Jag är bortskämd, jag vet.

Later
/
K

Påskafton

Har haft en bra påskafton.
Började dagen med ett Combat pass. Bra pass men det var extra långt plus att luftkonditioneringen hade pajat så det var minst sagt varmt och syrefattigt i lokalen. Tar rejält på krafterna då och det känns fortfarande, hoppas lite sömn hjälper. 
Efter träningen var det raka vägen hem, byta om fort och packa sig iväg till Filippa. Åt sedan ett supergott påskbord med henne och hennes släktingar. Riktigt trevligt. Vart väldigt mätt, Filippa hade också bakat en stor tårta som vi åt av. Mums. 

Runt 19.00 traskade jag och Filippa hem till mig. Handlade lite på Konsum och har sen suttit och tittat på filmen: Kung Arthur. Hängde inte riktigt med i handlingen då jag sprang runt och gjorde en massa saker hela tiden men den var väl helt okej. Har i alla fall haft en trevlig påsk, kul att slippa sitta ensam på påskafton också. Imorgon kommer johan hem, känner nu hur mycket jag saknat honom. Love.

Nu är det sängen, är hur trött som helst och ska upp 6.20 imorgon. Jobbet.

Godnatt och Glad påsk på er! 
/
K  

Hemma från dagens arbetspass

Är nu hemma efter kvällens arbetspass. Slutade 21.00
Gick bra, kände mig ganska så virrig men det gick nog okej. Glömde ständigt saker jag skulle göra så hos en stackars dam kom jag tillbaka 2 gånger extra för att jag hade glömt en massa saker. Haha.
Men eftersom jag arbetade kväll med en ordinariepersonal så gick det ändå väldigt fort och jag fick tid över.

Är nu i alla fall ledig imorgon på Påskafton och då blir det träning vid lunch tid och sen hem till Filippa och hennes familj och äta påskmat. Helt underbart att vara bjuden på en massa mat och fika m.m. Ser fram emot det. Tror jag ska ta en gul klänning dagen till ära. Gillar gult skarpt så det är kul att få klä upp sig lite imorgon. Annars måste jag väl städa för det ser inte bra ut i lägenheten just nu, men orka....

Nu ska jag sitta och glo på TV tills jag somnar.

Kramar
/
K

Jobb över påsken

Sitter och gör mest ingenting. Har sovit helt underbart djupt och skönt i natt. Känner mig pigg och redo för dagen. Har precis tagit bort mitt gamla nagerlack som nästan försvunnit av sig själv. Tycker inte om att gå omkring så, det ser väldigt ovårdat ut. Ska i alla fall lägga på nytt nu.

I eftermiddag är det jobb som gäller. Igår var jag tillbaka där för första gången på ett halvår. Jag jobbar nämligen extra på en hemtjänst för er som inte vet det. Har jobbat där som sommarvikarie i hela 3 sommrar nu. Till sommar blir min 4:e om jag får jobb. Är inte helt klart ännu och jag borde verkligen höra mig om efter andra jobb. Ah, orkar inte tänka på det men man kan ju inte stå utan jobb.Hemsk tanke.

Gick i alla fall helt okej att arbeta igår, det är en hel del nytt folk men det kommer man nog in i snart.
Idag börjar jag kl 15.00 så jag ska försöka hinna med något vettigt innan dess. Funderar starkt på att åka förbi stan innan och springa några kilometer på löpbandet för konditionens skull.

Sitter och lyssnar på en gammal cd med Sahara Hotnights. C´mon let´s pretend. Också den enda cd:n jag har med den gruppen och det är för att den här skivan enligt mig är den bästa. Många bra låtar.

Nej, nu måste jag sätta igång om jag ska hinna med något innan klockan tre. Så måste man ut i snön också, idag är allt ute helt täckt med vitt. Vinterlandskap helt enkelt.

Later
/
K

Hyrfilm

Marie har nu åkt hem och jag ska gå och lägga mig. Är riktigt trött faktiskt.
Ska upp 6.00 imorgon och det tillhör för min del ovanligheterna att gå upp så tidigt.
Men jag överlever nog, kommer säkert vara mycket imorgon för det var ett tag sen jag var på jobbet så det är nog en hel del nytt att sätta sig in i. Ska faktiskt bli kul att se alla igen.

Kvällens hyrfilm vart: Råttatouille



Bild: www.cdon.com

Får av mig och Marie högt betyg. Jag hade ju hört mycket bra om filmen när den gick på bio så man hade ju höga förväntingar. Kul att se en tecknad film, det var ett tag sen. Har alltid gillat Disney filmerna.

Känns som om det varit lite helg över den här Onsdagen för min del. Kompisar här och film. Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Kommer rapportera när jag slutat hur dagen varit.

Godnatt
/
K

Tjejkväll

Min kompis Marie kommer hit snart och gör mig sällskap. Kul.
Kul att för en gångs skulle kunna boka in något spontant.
Ofta planerar man så himla mycket, överplanerar, jag gör det ofta i alla fall. Sen så spricker det i alla fall i någons schema och så blir det inget med något. Sådant är irriterande.

Vi hyr nog film och äter något gott.
Vet inte om jag nämnde det men sist jag och Marie skulle se film sket sig allt för att dvd krånglade. Låt oss hoppas att det inte sker igen. Tekniska prylar och jag kommer inte överens.

Ska gå och städa undan lite i vardagsrummet så man kan sitta där.

Later

/ K

nya jeansen


Har idag på mig gårdagens inköp, ett par jeans från Fornarina.
Det ska sitta löst på mig och det gör de, men eftersom jag inte haft några sådana här jeans innan så håller jag nu på och känner in de här. Känns lite som om byxorna ska glida av, var ju tvungen att ta en storlekt större än jag brukar ha eftersom jag ville att de skulle sitta löst. Antar att jag vänjer mig. Snygga är de i alla fall.




Bild: www.fornarina.com

Modellen är samma som på bilden men de jag har är mörkare i färgen. Till jeansen har jag min enda långärmad från Fornarina som jag köpte i Farstacentrum i höstas när det var rea 75%. Vilka fynd jag har gjort från det märket =) Tröjan sitter också pösigt så de passar bra ihop. Ibland är det bra skönt att ha löst sittaden kläder, speciellt när man är hemma.

Och snön den bara fortsätter att komma. Har snöat till och från hela dagen. Känner ingen direkt påsk känsla ännu. Kul är i alla fall att flera instruktörer i år tagit med några påskägg och lottat ut bland oss som tränar klasser. Har inte fått något ännu men jag kommer nog gå på minst 2 pass till den här veckan.

/ K

Wok till lunch

Har tvättat klart nu, ska bara ner en gång till och hämta upp det sista.
Har också hunnit med att diska en hel del bestick och vattnat alla mina orchidéer samt övriga blommor i lägenheten.
Har också rengjort spisen, den var för äcklig, jag är ingen pedant så jag kan lova att det verkligen behövdes.

Just nu håller jag på att lagat lunch, är så hungrig.
Det blir härlig wok idag med kassler och nudlar till. Mums.
Nån mer än jag som älskar wok? Wok och kinamat är mina favorit rätter. Är nästan alltid sugen på det. Man blir så mätt och så är det ofta nyttigt.



Bild: www.findus.se

Måste sedan sätta igång med skolarbete. Får se om det bli någon träning ikväll eller om jag ska försöka vila.
Man måste ju vila ibland också=)

Later

/ K



Tvätt

Håller på att tvätta, ingen rolig aktivitet men ett måste ibland.
Idag är det dock mest träningskläder och underkläder som tvättas.
Mår ändå helt okej idag, var lite rädd att jag skulle bli förkyld eller något efter gårdagens träningspass. Det är så otroligt många som jag känner som tränar mycket som nu varit sjuka. Min boxningskompis har t.ex. haft feber och inte kunnat träna på en vecka. Sen var det en annan kille igår som var tillbaka efter ett träningsuppehåll på 4 veckor!

Idag händer inte så mycket. Ska planera mina lektioner för imorgon ska jag jobba hela dagen på hemtjänsten så då är det upp kl. 6.00 och jag kommer vara helt slut efter dagen. Men det är riktigt bra pengar imorgon.

Måste kila ner till tvättstugan

Later

Kvällsaktiviteter

Är så slut.
Kort, så har min kväll varit

- Har varit och tränat box.
- Har inhandlat ett par nya jenas, det var 50% rea så jag kunde inte motstå.
- Tittat på Brothers & Sister. Älskar den serien.
- Tittat på Navy CSI, också helt okej serie.

Nu går jag till sängs. Ska upp kl 8.00 imorgon och tvätta. Jippi. Är tvungen, har en hel del träningskläder som måste tvättas.

Godnatt på er
/
K

Allt är upp till mig nu

Har varit i skolan på en lektion samt pratat med min handledare efteråt.
Jag behöver inte gå med något mer den här veckan i skolan, får sitta hemma och planera veckorna efter påslovet, vilket jag verkligen behöver komma igång med. Men allt är alltså upp till mig, problemet är bara att jag har en tendens att ta det lungt då. Måste försöka börja imorgon. Ska också upp och tvätta tidigt imorgon.

Idag är jag ganska så seg, har träningsvärk sen igår och känner mig lite mått trött. Kan delvis beror på att jag inte hunnit dricka tillräckligt med vätska idag. Är också lite smått deprimerad för att vädret ser ut som det gör.
Snö överallt och mer kommer det, varför, det är ju påsk nu? Nej, jag som trodde vi gick mot varmare tider, jag blir lite nere faktiskt.

Nu ska jag glo lite på O.C som börjar, repriser men det är kul att se ändå. Måste ta något att äta också. Äggmackor får det bli..

Later

Slut för dagen

Kväll.
Är trött och det är inte så konstig. Har varit på två olika träningspass idag. Båda var toppen bra och jag har haft hur kul som helst. Nu har jag lite ont i kroppen efter allt, i underarmarna efter pumpen t.ex. Men det är bra för då vet man att det tagit =)

Ska strax lägga mig, ska till skolan imorgon och vara med på en lektion. Har också funderat lite på hur jag ska presentera mitt moment om kognitiv psykologi, tror att jag ska börja med att ta upp minnet och perception. Jag tycker det är väldigt intressant, hoppas eleverna också kan tycka det.

Nej, nu måste kag blåsa håret, det vill aldrig torka ju.

Godnatt

Hemma med en kyckling

Har kommit hem och ättit köttbullar med snabbmakaroner. Det är gott och går väldigt snabbt att tillaga. Gör ju då inte kötbullarna själv som ni förstår.

Gick i alla fall bra att köra Body Pump, träffade en hel del trevligt folk där som jag känner. En tjej, Malin, hade varit sjuk länge i höstas så hon var precis tillbaka. Har verkligen medlidande med alla som är sjuka och som inte kan träna. Man blir deppig för sådant, men det är bara att hänga på igen när man kan.

Efteråt gick jag förbi en lite affär där jag hittade den här gulliga gula mjukisen.



Jag och min nya lilla vän



Ännu ett litet påskpynt. får nog sitta här vid datorn och göra mig glad hela påsken tror jag.

Nu ska jag sätta mig ner och vara effektiv med att planera lektioner. Bara att sätta igång. Ikväll funderar jag starkt på att åka iväg och köra Body Combat. Kan låta galet för somliga men jag kan försäkra er om att det inte är något jag kör varje vecka eller så. Det blir nog så idag för att jag har tid och ork. Känner mig på väldigt bra humör och laddad, jagkanklaraallt- hurmör typ.

Later

Some pictures

Nu drar jag strax iväg till träningen.

Här är dagens outfit:










Långärmad (kort): från Ginatricot. Inköpt igår.
T- shirt: Ginatricot också inköpt igår. Kommer bli en av mina favoriter.
Väska: Från H&M Trend, gillar grönt.
Leggings: H&M, gamla som gatan
Shorts: MQ, köpte för ca 1 1½ år sen tror jag.
Örhängen från H&M.

Sist men inte minst, en bild på mitt nya mobilfodral.

Bråttom iväg nu

Måndagsaktiviteter

Hej,

uppe och planerar min dag. Har hunnit läsa lite bloggar,dammsugit i vardagsummet och ringt mamma och gratulerat henne på hennes födelsedag. Har också börjat lite smått att plocka fram påskpyntet. Eftersom min älskling åker bort imorgon och är borta nästan en hel vecka så blir jag rätt ensam här på påsk. Vart dock igår inbjuden på Lördag att fira påsk med min kära vän Filippa och hennes familj. Kul, det gör jag gärna. Annars kommer jag jobba mycket i påsk. Kan vara bra för jag behöver verkligen pengarna.

Så vad händer idag?

Jag ska snart dra mig in till stan och träna pump vid 12.00. Är sådär sugen på det men jag kan behöva lite styrka, man blir väldigt pigg och energisk efteråt. Sen är det mest sitta hemma och planera. Och blogga lite såklart. Ska lägga upp foton idag från gårdagens shopping.

Later

I love that colour

Tittar på Walander på tv 4. Är reklam nu.
Tycker Walander är helt okej men gillar Beck mer.

Råkade se denna helt underbara bilden på Scharlett, ser ju inte hela plagget men oj vad jag gillar den där färgen. En sådan klänning skulle jag gärna vilja ha till våren. Tänk med en svart eller vit lackväska till.


image126

(Bild: från Aftonbladet)

Kom förresten på att min mamma fyller år imorgon, för en gångs skull har min bror fixat presenten, en klockradio. Jag tror ändå att jag ska köpa något litet och ge bara från mig också. Ett par örhängen kanske. Nu börjar filmen.

Shopping 12.00-17.00

Ja, har haft en underbart och effektiv shopping Söndag idag. Helt ensam!
Shoppar faktiskt ofta själv för jag har inte så många kompisar som är som jag och vill gå omkring på stan i flera timmar som det kan ta innan jag slår till. Jag har alltid varit sådan, till och med när jag var mindre, mamma är den enda person jag känner som klarar av en "Kristin shoppingtur". Det resulterar dock alltid i en massa bra saker.

Fick min Johan att fota mig innan jag drog iväg till stan:



Jag skulle kunna shoppa för hur mycket pengar som helst tror jag. Måste erkänna, jag är en högst materiell människa. Jag tror dock inte att "saker" gör en människa gladare men för mig kan det ändå ibland funka som någon slags terapi. Det här kom jag i alla fall hem med:

Från Telia butik:
* ett limegrönt mjukt fordral till min mobil. Ser lite ut som en strumpa, till min nya mobil.

Från Ginatricot:
* en långärmad tröja, kort mes snygga dragskedjor som detlajer.
* en t-shirt med väldigt färgglada fjärilar på. Ska jag nog ha imorgon, den är hur häftig som helst.

Från H&M:
* en liten väska, från H&M trend tror jag, i färgen grön.
* ett rosa linne som liknar en body typ.

Letade dessutom som en galning efter en svart kjol från Ginatricot med dragkedja där fram och fickor men den fanns inte i strl: S någonstanns. Suck, sådant stör mig enormt. När man bor i sthlm och allt. Var inne i säkert 5 olika Gina butiken. Men inte.

Får nu se till att ligga lågt ett tag med shopping. Men en svart kjol om jag hittar ska jag faktiskt köpa.
Ikväll har jag annars ätit supergod tacos som älsklingen gjort och mest tittat på TV. Kanske lägger upp foton på mina inköp senare. Nu till TV:n.

Later

*Stronger*


Godmorgon

Söndag. Är vaken och hyfsat pigg.
Har en härlig dag framför mig. har inga läxor tills imorgon för jag är ledig då också ju!
Skönt. Ska nog dra på min några kläder och dra ner på stan en stund. Är sugen på ett linne från H&M som jag tror jag ska slå till på idag. Annars behöver jag också leta efter ett mobilskydd till min nya mobil, vill inte att den ska bli repig.
Har hithills hunnit med att äta frukost , prata med mamma och surfat runt lite på några andra tjejers bloggar här.

Dagens låt är definitivt: Stronger med Kanye West. Den här låten är så himla bra. Vill både dansa och träna samtidigt. Läste förresten på Aftonbladet att han tydligen fick någon utmärkelse för bäst klädda man. Coolt, men jag fattar inte hur man kan orka ha de där glasögonen han har i den här videon. Man måste ju bli helt koko i huvudet av att se allt randigt, eller?

Later

Mammas gamla

Kom just på att mina föräldrar också varit förbi här en kort, kort visit.
Jag var inte ens hemma så Johan fick ta emot dem. Det var bara mamma faktiskt som kom in i lägenheten, de skulle till våra kusiner och hade inte tänkt stanna till hos oss om det inte vore för att jag hade bett dem att köra färbi och lämna några klänningar som jag hittat hemma i Kga efter mamma. Vintage.

Har därför provat dem idag och de blir kanon att ha nu i vår, eller vad sägs:



Arméklänning? Nja, är lite speciell men det är också därför jag tycker om den. Så snyggt med skärp till.




Vitt, så himla fin och underbart skön att ha på sig när det blir varmare ute. Kommer användas flitigt. Den svarta väskan fick jag faktiskt av mamma nu sist jag var i kga, det var rea så den gick på 200 kr från butiken Väskan som de har där.




Kjol, snyggt med hög midja. På baksidan är det två fickor.

Ni ser, jag har fått lite tillökning i min garderob, därav var jag tvungen att rensa ut en massa andra gamla plagg.

Ikväll blir det allt annat än melodifestivalen, tillhör inte dem som gillar sådan musik. Tycker hela grejen med att de håller på i så många veckor innan är värdelöst. Jag ska nog istället läsa en bok. Blir också en del pyssel nu i lägenheten. Måste påsk städa eller nåt, städa i alla fall.

Hoppas i alla fall ni har en underbar Fredag. Nu är det helg ju!

Klädrensning

Jag har en lugn och skön Lördag. Har varit sjuk trött sen igår eftermiddag.
Var väl antagligen rätt spänd inför lektionerna i Fredags och det har varit svårt att varva ner.
Drog mig i alla fall iväg till träningen i morse, det gick sådär. Var ju inte på humör så jag tog det lite lugnare. Har kommit på detta: när jag är pigg och känner mig på g så står jag gärna längst fram på passen. När jag är lite halv seg eller nere står jag gärna längre bak på klassen. Tror det beror på att när man står där frame så känner man en viss press att ta i och verkligen kämpa. Dessutom ser ju instruktören en bättre där också. Med andra ord stod jag långt bak i salen idag.

Köpte med god thai mat till mig och älsklingen efter träningen. Kycklingspätt är hur gott som helst. Det var så himla mycket på folk i Farsta vid den tiden (13.00) och alla ska ta ut pengar, det blir långa köer. Jobbigt, för den thai restaurangen jag handlar ifrån tar bara kontanter. Köpte också en body lotion från Nivea: Rich caring milk. Kan inte leva utan den, den är bäst för min hud som blir hur torr som helst efter allt duschande i samband med träningen.

I eftermiddag har jag annars ägnat mig åt att rensa ur min garderob. Det vart mer plats och en stor kasse full med kläder som jag tänker slänga. Mycket som är på gränsen till för smått som jag haft sen början av gymnasiet. Är inte längre någon strl: 34-36 som jag var då. Tycker bara det är dumt att spara på kläder man inte kan ha, jag vill inte bli så där liten igen. Jag köper hellre en massa nya kläder =)

Later

Uppdate


dagens låt:
Fergie - Glamorous
dagens frisyr: i en toffs, slarvigt uppsat.
dagens smink: inget, hann inte imorse.
dagens klädsel: urgamla jeans från miss sixty, vit t-shirt från H&M och röd puma tröja över. Slapp kläder.
dagens händelse: det är bäst med hemmalagad mat. Och det ska vara husmanskost.
dagens vill ha i allmänhet: pengar så att jag kan shoppa.
dagens materiella vill ha: nytt paraply för jag slarvade bort mitt i förrgår.
dagens beroende: som alltid pepsi max.
dagens tråkigaste: egentligen inget. Kanske vädret.
dagens köp: matvaror som köttfärs, lök, bananer, minimjölk, färskt bröd.
dagens mat: köttfärsbiffar, potatis och broccoli.
dagens mående: bra, känner att jag har energi och det behövs inför morgondagen.







Har lagom roligt

Sitter och har lagom roligt så här på Torsdag eftermiddagen. Läser på och förbereder mig för morgondagens lektioner. Ahh, jag har två stycken imorgon som jag ska hålla i. Nervöst.

I förmiddags var jag med på en lång lektion i psykologin där jag fick se när elever redovisa ett projekt de varit ute och gjort och skrivit en rapport om. Det är väldigt intressant att vara med och höra hur det kan låta när de förklarar för sina klasskamrater.

Åkte sedan hem och lagade hemmagjorda köttfärdbiffar, mums. Är proppmätt nu, åt en massa broccoli & potatis till. Johan tyckte också mycket om min hemmalagade mat, han är för övrigt iväg nu och tränar. Han har kommit igång med träningen nu och jag är så stolt över honom. Framförallt är jag glad att han kommit igång, kroppen behöver det och så mår man så mycket bättre psykiskt också.

Nej, ska fortsätta att läsa på om Skinner. Det är så svårt att veta hur man ska svara på alla frågor de har, man förstår det ju själv men man förstår också att det inte är lika självklart för dem som aldrig hört talas om det förut och dessutom ska ha prov på det mycket mycket snart.

Later

Godmorgon

Ha, är vaken och ganska så pigg. Känns helt okej i kroppen efter gårdagens box. Fick ett litet, litet blåmärke på min högra hand, men det är allt. Jag har blivit duktig på att strecha ut efter passen så det gör att man inte känner sig så stel och mörbultad dagen efter. Har varit nere med en tvättomgång och ska snart ner med en ny. Har ganska så mycket att tvätta idag, dock inte så mycket träningskläder, är nog för att jag var borta över helgen och då tvättat min kära mamma alla kläder jag har med hem. Lyx.

Idag har jag en lektion, börjar kl 11.00 så det är gott om tid just nu. Har också hunnit med att måla naglarna nu på morgonen. En mörk lila färg med lite skiftningar mot blått, rätt snyggt. Försökte faktiskt hitta ett blått nagerlack igår men det var slut på de tre ställen jag kollade, är väl inne med det just nu så alla vill ha.

Har idag annars mycket att planera och läsa in mig på. Ska hålla en lektion om objektrelationsteorin i psykologi med en klass på Fredag och jag kan inte säga att jag är så väldigt bekant med denna teori, men det blir kul. Då lär jag mig också något nytt. Det är också en anledning till att lärarjobbet är så kul, man lär själv hela tiden.

Nu är det gröt som gäller!

Wow vilken kick

Har varit och boxas ikväll. Gick toppen, vissa dagar är det som allt bara stämmer. Alla slag sitter där de ska och man andas rätt och kan ta i utan att bli dötrött direkt. Det ger en rejäl kick när allt går så där superbra!
Är därför på gott hurmör men trött i kroppen.
Ska strax krypa ner i sängen, har en hel del att planera imorgon. Men men, just nu kan inget i livet vara bättre. Härlig känsla.

Är också så himla tacksam för att jag har min älskade Johan. Utan honom skulle jag inte klara av allt jag gör idag. Träningen är en sak men det är mycket annat också som idag fungerar så himla bra för att vi är två och kan kommunicera med varandra och hjälpa varandra på olika sätt. Puss.

Det var allt jag orkade med att blogga om ikväll.

Sov gott

Kastrull inköp

Måndag, ny vecka.

Var ju rätt nervös igårkväll för min lektion idag. Det gick faktiskt rätt bra förutom att dvd:n i klassrummet inte fungerade så det filmklipp jag hade tänkt visa fick vi hoppa över. Kanske fungerar den på lektionen på Fredag som jag ska ha. Hoppas, det är alltid lite kul att ha något att titta på. Lektionen gick annars helt okej, fick dock ett uppvaknande om hur svårt eleverna tycker att det man undervisar om är. Det är inte heller enkelt att komma med en bra förklaring som de förstår. Jag kan så här efteråt inse att jag hade överplanerat dagens lektion, jag skulle aldrig ha hunnit med det som jag hade tänkt. Dessutom måste jag träna på att skala av och bara ta upp det absolut viktigaste, man har ju så himla mycket annat man också tycker är viktigt och intressant. Ska i alla fall bli väldigt kul att få planera ett helt moment själv efter lovet och göra en examination och allt, stackars barn =)

Efter skolan åkte jag in till stan en stund. Är så himla sugen på nya vårkläder med det är ganska så tomt i plånboken. Fick lite pengar av min kära far när jag åkte tillbaka till sthlm som jag idag har satt sprätt på. Det vart en ny grötkastrull. Ser ut som en flugsvamp, söt och vårig. Jag lagar ju gröt varje dag och de kastruller vi har fastnar det så lätt i och det är hur jobbigt som helst att diska så nu har jag alltså äntligen en kastrull i teflon. Köpte också två enkla t-shirt från ginatricot. En har ett tryck av en tiger eller liknande, den andra är en enkel vanlig t-shirt, persikofärgad.







Nya kastrullen, invigs imorgon till frukosten!


Det jag skulle vilja ha mest just nu är en ny sjal, en gul eller kanske orange. Helst någon stark färg som det lyser om för jag har bara mörka jackor.

Nej, nu är det sängen för mig. Ska läsa lite i en bok som jag lånade med hemifrån av lillebror: El choco, av Markus Lutteman. Svensken i Bolivias mest ökända fängelse. Låter gripande tycker jag, hithills har den varit väldigt bra, kul att man får en bild av landet också, som jag för övrigt kommer ifrån.

*Sweet dreams*

Ringtone



Här är låten: Miss blue med Vincent som jag numera hör i min mobil när någon ringer. Tycker låten är härlig, något med den gör mig glad när jag hör den. Det är sväng i den helt enkelt, annars är det inte alls min musiksmak.
Nu ska jag i alla fall lägga mig, det får gå som det går imorgon. För går gör det alltid, om det går bra eller dåligt är en annan sak.

Natti

Nervös inför morgondagen

Sitter och är fortfarande inte klar med min planering inför morgondagen. Känner mig som en riktigt usel lärare vill jag lova. Men det har liksom inte blivit av. Har ju varit så mycket med familjen nu när jag varit hemma att jag inte hunnit läsa in mig så mycket. Har i alla fall två olika övningar de får hålla på med imorgon så jag slipper prata så stor del av lektionen. Vet inte riktigt varför men för mig blir det mest så att jag gillar att prata och hålla föredrag i början av lektionen och sen får de börja jobba. Imorgon blir det tvärtom, de får börja jobba och sen i mitten av lektionen kommer jag komma in med mitt föredrag och nya saker.

Känner mig i alla fall väldigt nervös nu och trött. Ska nog lägga mig snart så att jag i alla fall är pigg imorgon.
Är nu också tillbaka i sthlm. Kom vid 12.30, vi åkte buss hem och det gick faktiskt bra. Sov typ hela resan så då brukar det gå bra. Sen har både jag och älsklingen hunnit med att träna i Farsta, är stolt att till och med Johan ville gå iväg en Söndag. Men det är bra, när man sitter still så länge som man gör i bussen så behöver man röra på sig för att få sin dagliga motion.

Nej, tillbaka och planera det sista. Ska ha en OH som jag ej är klar med ännu.
Ahh, varför är det sen dessutom så svårt att veta hur lång tid alltihop kommer att ta? Man kan bli galen för mindre.

Hoppas alla haft en trevlig helg, jag har haft det toppen med min familj. Hann ju med liteshopping i hemstaden också som jag ska försöka lägga upp bilder på imorgon kanske.

Bye bye



Snart bär det av till sthlm

Ja, ska strax krypa ner i sängen. Helgen går mot sitt slut och för mig har den här helgen varit lång.
Jag behövde ju inte gå i skolan i Torsdags så jag kom ju hem till kga då och fick en dag extra här mot hur det brukar vara. Jag hann därför med ett träningspass här i stan på Torsdagkvällen: Combat och något som kallas för MRL. Visade sig vara riktigt bra träning med varrierande styrkaoch kondition på stepbräda.
 
I Fredags var det begravning för min mormor. Det gick väldigt bra trotts att det såklart var jobbigt och kändes ledsamt flera gånger under dagen. Man har ju så många minnen och samtidigt är det också så svårt att inse att man aldrig mer kommer att se henne, åtminstone inte i detta liv. Tyckte i alla fall att det var en fin begravning och det var inte så hemskt stel stämning som det ibland kan vara på begravningar. Efteråt var vi hela 40 personer som åkte vidare och åt lite mat och fikade. Kändes lite konstigt att träffa så många som haft en nära relation till mormor tidigare i livet och som jag aldrig sett men som självklart har en helt annan bild av Gun som alla kallade henne.

Idag har alla i min familj varit lite sega, det var väl mycket för gårdagen och hela den processen som man bara måste igenom. Förstår att min mamma tycker det är skönt att ha det gjort så att man slipper ha det framför sig.
Jag och mamma hann i alla fall med en sväng ner på stan och tur var väl det för det resulterade i att jag fick en ny mobil. Har ju länge velat ha en ny mobil och tänkt skaffa en själv med eftersom jag har väldens bästa föräldrar så tyckte de att de skulle stå för den fram till att jag pluggat färdigt.

Har nu alltså en helt ny mobil: en isvit Samsung F330.



Har knappt hunnit läsa på alla funktioner ännu men hithills fungerar allt prima.
Man blir så ett litet barn på julafton när man får en ny sådan teknisk pryl. Samma sak när jag fick min ipod och den tycker jag nu skulle vara svår att klara sig utan.

Nej, nu till sängen. Måste upp kl 7.00 imorgon och packa det sista. Kommer i alla fall åka buss till Sthlm så då behöver man inte åka till Degerfors först.

Godnatt


Hemma med familjen

Sitter hemma och ugglar. 
Mamma är på något möte och pappa jobbar. Min bror ska snart övningsköra så det är rätt magert med folk att kommunicera med. Jag ska dock iväg snart och träna, gamla härliga gymmet. 
Johan kommer ikväll, har tar ett sent tåg. Känns i alla fall bara att vara här, jag kan ju sova ut imorgon också. 
Begravningen är på efetrmiddagen imorgon. 

Nej, nu ska vi strax åka in till stan.

Later 


Hem till familjen

Har precis bokat min tågbiljett hem till Kga nu.
Inte egentligen någon rolig resa som det gäller, åker mest hem för att kunna gå på min mormors begravning på Fredagen. Försöker att tänka på att det ändå kommer att bli kul att träffa min familj igen och Johans.
Eftersom jag kommer hem imorgon så får jag mycket tid att prata med mamma. Finns ingen bättre lyssnare än henne.

Har varit med på två lektioner idag, en samhällskunskapslektion och en psykologi. Vart verkligen imponerad av den sista klassen jag var med på. Det var treor som alltså går sista terminen på skolan och oj vilken skillnad det var mot ettorna. Treorna var verkligen hur trevliga som helt och väldigt duktiga. Jag blev verkligen paff över hur mycket de verkade kunna och att de var så drivna i att lära sig och göra ett gott arbete i skolan. Kul är det också att just denna klass var väldigt intresserade av könsoller och liknande så jag kommer troligen få ha en lektion om detta plus en lektion om vetenskap och experiment inom psykologin. Ahh, blir så glad för att jag får tala om det jag brinner för.

Nej, nu är jag helt död. Måste upp tidigt imorgon och packa, har inte orkat gjort klart det ikväll. Har dock varit duktig och vattnat alla mina 7 orchidéer!

*Godnatt*

Första lektionen: avklarad!

Har haft min första lektion idag med en gymnasieklass i psykologi A.
Gick ganska så bra, är helt nöjd med min insats, det blir dock aldrig som man riktigt ränkt sig men det upptäcker nog de flesta som försöker sig på att undervisa. Klassen var i alla fall väldigt trevlig och de höll sig lugna och tysta under min redovisning. Kommer senare att ansvara för ett helt moment själv för dessa som jag då ska utforma helt själv och göra något slags prov till. Ska bli spännande. Imorgon ska jag ha en mindre klass också den i psykologi.
Kännes himla bra i alla fall, skönt att ha gjort första lektionen, det är alltid jobbigt när man inte känner de man ska ha och inte kan deras namn. Nu har jag i alla fall fått klassfoton på eleverna så jag ska plugga in deras namn tills på MÅndag då jag har dem igen. Men det kommer nog bli bra det här, kul att få följa en klass lite mer än övriga. Sen kommer jag annars ha många klasser på bara någon enstaka lektion då och då.

Idag händer inte annars mycket. Håller på och funderar över om jag ska åka hem till Kga på Torsdagen eller Fredagen. Jag kan nog åka på Torsdag så det bir nog det. Nu ska jag sätta mig och planera lite letkioner, framför allt morgondagens.

Just nu sitter jag bara också stirrar ut genom fönstret. Vädret är allt bra tråkigt. Det är kyligt och regnar nästan och snöar samtidigt. Nej, nu vill jag ha vår så jag kan börja använda min nya jacka från myrorna.


Later

Plugg

Sitter och ska precis ta itu med planeringen för kommande vecka.
Det lär jag hålla på med i stort sett hela dagen.
Måste dock kanske ner en sväng på stan i eftermiddag, jag har 20% på en vara på H&M som går ut idag så jag ska nog köpa en svart långärmad därifrån som jag ska ha på begravningen på Fredag.

Annars är det mest plugg idag. Älsklingen ligger fortfarande och sover, ska försöka få iväg honom till gymet idag.

Har annars noterat att vädret idag inte är mycket att ha. Kan de inte bli sol och lite varmare så att man kan gå ut och promenera eller jogga. Nåja, nu måste jag sätta igång.

Ha en fortsatt bra Söndag.

Later

Dvd problem

Har haft en bra Lördag.
Var rätt så seg imorse när jag åkte iväg till Combaten som började kl 12.00.
Jag vet att det inte är tidigt egentligen men något är det med min kropp för det känns ofta som om den tycker att den tiden är olämplig för träning. Just idag var det bara för att jag var trött men ofta annars i veckorna när jag försöker mig på ett pump pass eller liknande vid denna tid så är jag mitt emellan två mål frukost och lunch så då tar liksom energin slut någonstanns i mitten av passet. Himla irriterande, jag måste också nämna att jag äter då alltid också någon frukt innan passet. Men ändå. Nej, bästa tiden för mig att träna är på kvällen, då har man varit uppe hela dagen och ätit flera mål och är helt enkelt igång på ett annat sätt än tidiga förmiddagar.

Nog prat om min träning. Efter träningen när jag kom hem var pojkvännen i full gång och städade. Hans kompis Martin kom sen vid 15.00 och vi åt alla tre thai mat. Gott, men nu ska jag inte äta det på hela nästa veckan för jag har ätit det tre gånger den här veckan så jag är nära att föräta mig på sådan mat.
 
Ikväll har i alla fall Marie varit här, en nära och helt underbar vän till mig, vi hyrde en film såm vi skulle se. Vi gillar film mycket båda två så ofta blir det en film och så diskuterar vi den och annat efteråt. Ikväll vart det dock ingen film, anledningen var att jag inte kan med vår dvd. Väldigt irriterande, något fel var det för vi kunde höra bakgrundsljud och musiken men inte deras röster. Höll på och kämpade med dvd:n och TV:n i säkert en halv timme totalt tills vi fick ge upp. Ingen av oss är tekniska och vid sådana här tillfällen blir jag bara arg för att jag inte kan. 
Snart kommer i alla fall Johan hem, får se om han kan fixa det, himla konstigt problem i alla fall. Vi provade såklart andra filmer och det var inte något problem med dem. 

Istället för att se filmen fick vi då mycket tid att prata med varandra. Båda ska vi bli lärare så det var mycket prat om nästa veckan och hur det kommer bli nu när vi ska planera egna lektioner och allting. Det är vekrligen nervöst. Jag måste sitta större delen av morgondagen med detta. Jag har kommit igång men är ej klar...aha, varför har jag inte gjort mer idag för?

Nej, nu ska jag lägga mig, ska bara läsa lite i Mao boken först. Den är väldigt bra det lilla jag hunnit läsa. 

Godnatt