Terminen drar igång

Lördag, sitter här vid datorn och försöker komma på något att skriva. Nya terminen börjar på Måndag men jag är inte klar med en kurs som jag började innan jul. Och det börjar bli på tiden att bli klar men jag har en liten uppsats kvar att skriva som ska in nästa vecka...och jag vet inte om vad...
Vill inget annat än att börja på min magisteruppsats som jag tror jag nu äntligen kommit på en ide till. Ämnet rör sig om idrottspsykologi i kobination med genus och könsroller. Men ännu har jag inte lyckats formulera något syfte eller någon frågeställning.

Har i alla fall nu registrerat mig till att fortsätta läsa Magister kursen i psykologi denna termin, vilket innebär en magisteruppsats. Ser fram emot det, måste bara bli klar med den här kursen.

Har också i vecka läst Magdalena Graafs bok: Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Den var verkligen fängslande och välskriven. Kul, att hitta en bok som man knappt kan lägga ifrån sig. Rekomenderar varmt andra att läsa den. 

Nej, nu ska jag lägga mig snart, börjar jobba på hemtjänsten kl 8.00 imorgon bitti.

  


Planer för 2007!

1 Januari 2007. Idag är första dagen på nya året. Känns bra, ett nytt år innebär nya chanser och nya utmaningar. Jag firade min nyårsafton igår med min pojkväns familj i deras lägenhet. Det var riktigt trevligt. Vi åt god mat och skålade i champange på 12 slaget. Min pojkvän och jag föröskte även större delen av kvällen komma ngåon stanns med ett 1000 bitars puzzel som hans mamma fått i julklapp. Gav inga nyårslöften, tror inte på sådant och löften som träna mer, sluta röka, gå ner i vikt o.s.v. är inget jag behöver bry mig om. Är normalviktig idag, tränar redan minst 6 gånger i veckan (denna vecka vart det dock bara 4) och har aldrig ens provat att röka. Skulle dock behöva äta mer frukt och grönsaker men det är en annan sak. Säger alltså inte att jag inte har några laster, men jag inser att ett litet löfte på nyårsafton knappast kommer ändra på något. 

Idag på första dagen på året har jag bara varit hemma. Jag åker tillbaka till Stockholm imorgon, ska packa ikväll. Har försökt plugga lite idag men mest har jag funderat på hur januari ska planeras för min del. Som sagt, för mig innebär detta nya år främst nya chanser och utmaningar och en utmaning jag länge funderat på är att gå någon utbildning till någon slags gruppträningsinstruktör. Jag har varit sugen på detta i ett år ungefär och nu känns det lite som att jag är inträngd i ett hörn där jag måste välja. SKa jag satsa eller inte? Det kan låta dumt, jag behöver ju faktiskt inte göra detta just nu, men samtidigt så vill jag göra det så snabbt som möjligt. Ett ytterligare dilema är att det kostar en hel del pengar också för en fattig student som jag. Så vad gör man? När jag grubblar mer på det börjar jag också ifrågasätta om jag verkligen skulle passa som instruktör? Men om man aldrig försöker får man väl aldrig veta, eller hur?

Har idag också läst ut en bok av Åsa Larsson: Svart stig. Den var verkligen jättebra. Sliter annars med mina kurslitteratur böcker i psykologin, The Psychology of gender samt The Psychology of Legitimacy, går inte så fort som jag vill att det ska göra.
Har dessutom regnat hela dagen här i Värmland så man har inte ens kunnat gå ut och gått en promenad. Ska bli skönt att komma till Stockholm imorgon.